Палаткови лагери - вече на три кръстовища в София

На Орлов мост забраниха алкохола
298
Палаткови лагери - вече на три кръстовища в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Протестиращите срещу управлението в страната вече разположиха палатки на три кръстовища в София.
 
Лагери са разпънати освен на Орлов мост и булевард "Цар Освободител" при сградата на президентската администрация, така и на кръстовището при Ректората на Софийския университет, който се разраства.
Още по темата
Този на Орлов мост вече е зона без алкохол, има и дежурни организатори, които отговарят за реда и снабдяването с храна и вода за протестиращите, както и за преминаването на специални автомобили - линейки, пожарни, коли, превозващи болни хора.
 
Снощи протестите минаха с обичайното събиране на пл. "Независимост" и шествие по столични улици.
 
Екипът на инж. Александър Чобанов, изобретател на българската машина за гласуване, отвори символично училище за гласуване - Български свободен уличен университет. Той демонстрира как работи машината. Всичко е като на истински избори - с комисия и урна. Разликата е в това, че вместо да отчита гласувалите, комисията събира подписите на гражданите за въвеждане на машинното гласуване, съобщава БНР.
 
50 млн. лева са необходими за изработване на достатъчно машини за провеждане на избори в България. Машините могат да бъдат готови за около месец. За тяхната работа не е необходима нито интернет връзка, нито електричество. 
 
Като цяло протестът премина спокойно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ако ще са алтернативата, по-добре боко да си остане
9
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Заобикаляй протестиращите и си мрънкай под носа, че заплатата ти ниска, токът, хлябът, нетът скъпи..., но лоши са протестиращите...Така и така си в матрицата, за какво ти е да излизаш извън нея...Ти си свикнал да си в матрицата и си я искаш...Матрицата е точно като за теб и всички, които ти цъкат + на робската психика.
8
11
 
23
 
! Отговори
65 преди 3 години
Нека си протестират хората,ама да не пречат на другите.Щото другите са повече.Някои хора работят.
7
13
 
9
 
! Отговори
Всички преди 3 години
Които са на държавна хранилка са против протеста. Нормално е. Направете един сайт и махнете 250 000 бюро места сачо от София и гледай какво ще стане. Те за нищо друго не стават тези хорица. Няма да искат и на село от където са дошли.
6
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Много недоволстваш, че протестиращите ти пречат, ама не смееш пред шефа си да недоволстваш, че не ти вдигал заплатата, че токът и парното ти били скъпи, хлябът бил скъп, интернета не му смъквали цената.Айде, да се замислиш защо шефът не ти вдига заплатата, защо токът, парното, нета, хлябът са скъпи и т.н.! Кой държи ниски заплатите, кой прави скъпи тока, нета, хляба, горивата?
5
5
 
10
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Еми то мой тоз протест си е кьорфишек и туйто.
4
16
 
11
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Никъде в Европа няма такава реставрация на милиционерщината, като тука. Само в Просия стават такива фокуси. Да се измита банкянскив тумор, заедно с Вишински и с путинските си газови проекти!
3
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно безотговорна държава да допуска това да се случва. Никъде в Европа това няма да се толерира. А за Китай и Русия да не говорим...
2
29
 
14
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Да се измита милиционерския режим на Боко!Това, което построи за 12 години, путинския модел на полицейска държава!
1
17
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пречат на обикновените граждани? Да ходят да досаждат на депутатите, а не на нормалните, трудещи се хора. Как да ги одобря тези протести, след като ми пречат на движението из града и причиняват некомфорт?! Шефът ми ще ми вдигне ли заплатата, ако правителството се смени? Вероятно не. Цената на хляба, на тока, на интернета ще падне ли, ако се смени управлението? Не вярвам. Какво печеля от ново правителство? Вероятно нищо.