Палаткови лагери - вече на три кръстовища в София

На Орлов мост забраниха алкохола
298
Палаткови лагери - вече на три кръстовища в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Протестиращите срещу управлението в страната вече разположиха палатки на три кръстовища в София.
 
Лагери са разпънати освен на Орлов мост и булевард "Цар Освободител" при сградата на президентската администрация, така и на кръстовището при Ректората на Софийския университет, който се разраства.
Още по темата
Този на Орлов мост вече е зона без алкохол, има и дежурни организатори, които отговарят за реда и снабдяването с храна и вода за протестиращите, както и за преминаването на специални автомобили - линейки, пожарни, коли, превозващи болни хора.
 
Снощи протестите минаха с обичайното събиране на пл. "Независимост" и шествие по столични улици.
 
Екипът на инж. Александър Чобанов, изобретател на българската машина за гласуване, отвори символично училище за гласуване - Български свободен уличен университет. Той демонстрира как работи машината. Всичко е като на истински избори - с комисия и урна. Разликата е в това, че вместо да отчита гласувалите, комисията събира подписите на гражданите за въвеждане на машинното гласуване, съобщава БНР.
 
50 млн. лева са необходими за изработване на достатъчно машини за провеждане на избори в България. Машините могат да бъдат готови за около месец. За тяхната работа не е необходима нито интернет връзка, нито електричество. 
 
Като цяло протестът премина спокойно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато вие пиете по площадите ние отиваме да работим и за вас!
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 5 (Сат Н)Никъде ли няма?Германия викаш не е Европа?Там наскоро имаше над 40 ранени полицаи при протести.Не съм чул в България за ранени полицаи. Всъщност, не знам да има изобщо ранени българи.Една баба само я разхладиха в жегата със чаша с вода на Орлов мост в София, нищо друго!
28
6
 
10
 
! Отговори
Антипротест преди 3 години
Какви машини за гласуване бе? Тоя да направи машина за преброяване на протестиращи. Няма никаква достоверна информация за бройката им. Подхвърляния, закръгления, раздувки, никой не знае колко са. Колко *** могат да клатят държавата 50, 500, 5000? Ние не можем да преброим *** по кръстовищата, дето са пред очите на всички, камоли кво става в търбуха на някаква машина дето е измислена от ***.
27
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не оставяйте да ви баламосват. Конфликтът около бусът на "майките" беше понеже МаяМа беше вътре и част от протестиращите направиха жива верига, защото не я искат. Полицията просто избегна спречкване между тях. Това обаче бе "редактирано" от много информационни агенции!
26
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стойте на жегата не ми пречите :) аз съм си на климатик и вкъщи и в колата и на работа :) много поздрави.
25
6
 
13
 
! Отговори
ЗаДоброто наБългария преди 3 години
До ДО 65Прав си, трябваше да сме единни.Трябваше всички да работят, вместо да е както сега - едни работят, а други се излежават като гущери на припек по кръстовищата и пречат на работягите да идат на работа или да се приберат от работа навреме, за да отпочинат.
24
3
 
4
 
! Отговори
ДО 18 преди 3 години
В БЕГЕТО С ТОЛКОВА МНОГО *** КАТО ТЕБ НИЩО НИКОГА НЕМА ДА СЕ ОПРАВИ,ТРЕБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ЯКО ИЗБИВАНЕ НА ПОДОБНОИ ЕКЗЕМПЛЯРИ КАТО ТЕБ ЗА ДА СЕ ЖИВЕЕ НОРМАЛНО,В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЛОШО
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да си протестират, поне това право имат, друг е въпроса дали ще постигнат нещо в Боколенд :))
22
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗОНА БЕЗ АЛКОХОЛ? Значи тези на Орлов са на наркотици, а пияниците се преместиха пред Ректората!
21
1
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Е този конфликт между хората койтоне създаден да ги разделя, ако измислите начин да се разделят и карат така и депутатите това ще ги изяде отвътре . така се прави. Разделяй и владей. Много е важно да насъскаш масата една срещу друга, така намаляш силата да не идва срещу теб. Правило се с религии преди, после с някакви други мотиви, но забележете тези които насъскват - децата им са от години далеч по чужбините на спокойно и проспериращо място.
20
6
 
6
 
! Отговори
И този ли е от БАН ? преди 3 години
Екипът на Александър Чобанов иска да вземе някой лев по обществена поръчка, без да го е грижа, че посредством неговото изобретение ще се увеличи броят на онези наши югоизточни съседи, които дори български език не знаят, повече от 30 години не са стъпвали в България и нямат намерение да се възползват от безплатните автобуси по време на изборите. Но гласуват за ДПС.
19
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа и Манолова да освободят кръстовищата веднага!
18
8
 
17
 
! Отговори
Lisa преди 3 години
Искаш ли да плажуваш на Орлов мост, храна и бира на корем и 50 лева на ден? Питай Мая Манолова от Изправи се БГ и Христо Иванов от ДБ. За по-висок надник и повече екстри питай Арман Бабикян.
17
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижда се края на династията Бойко
16
20
 
10
 
! Отговори
Бат ви ВаскоотДубай преди 3 години
Шапка свалям на тези младите от протеста.
15
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А полицията къде спи? Защо позволява заради 20 наркомана цяла София да страдаме?
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не знам правилно ли подочух току що от новините, че и надзирателите на затворите се надигат на протест?Не си били получавали заплатите редовно напоследък.Мале, не ми се мисли какво ще стане ако пуснат затворниците!
13
8
 
8
 
! Отговори
ДО 65 преди 3 години
А ТРЯБВАШЕ ДА СМЕ ЕДИННИ А НЕ ЕДНИ ДА ПРОТЕСТИРАТ А ДРУГИ ДА РАБОТЯТ,ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА СМЕ ЕДИННИ ЗА ДА ПОСТИГАМЕ РЕЗУЛТАТИ,ПРОТЕСТИТЕ СА ЗА ДОБРОТО НА ВСИЧКИ,ЗА ТОВА РАБОТЕЩИТЕ ЩЕ ТЪРПЯТ ТЕХНА СИ РАБОТА,НИЕ НЕ СМЕ СЪЩО ЗАДЪЛЖЕНИ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С ТЯХ
12
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече ще гласувам само за ГЕРБ!
11
4
 
8
 
! Отговори
Чак смърт..? преди 3 години
Лошото е че вие и да махнете тези децата им чакат за новите позиции. И пак въртележката...наново още 100 200 300 1000 години...