В кадър: Ден пореден на блокада, центърът на София е парализиран

Заради палатките на ключови кръстовища градският транспорт е с променен маршрут
246

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пореден ден центърът на София е парализиран.

Столичани трудно стигат до работните си места заради блокадата на ключови кръстовища.

ОТ СДВР съобщиха, че 50 души са блокирали центъра и напомниха, че протестите са нерегламентирани, защото никой не е уведомил Столичната община за тях.

Още по темата

Тази сутрин в час пик е имало 23 палатки 9 шатри и около 30 човека на Орлов мост. Пред Ректората са били поставени 18 палатки, 5 шатри с 12 човека, а на бул. „Цар Освободител“ в района на пл. „Независимост“ е имало 7 палатки, 6 шатри и 8 човека.

Заради тях обаче са променени маршрути по линиите на обществения транспорт.

След като миналата седмица бяха разпънати палатки и шатри недоволните от правителството и главния прокурор на Орлов мост, в събота през нощта бус на майките на деца с увеждания от „Системата ни убива“ блокира и кръстовището пред Ректората.

Така в първия работен ден от седмицата промените линии на градския транспорт объркаха графика на софиянци.

Маршрутите на автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са отклонени. Линии № 9 и 75 въртят на Военна академия.  Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута.  Линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Др. Цанков“, бул. „П.Яворов“, след това са по маршрута им двупосочно. Линия № 94 върти на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута. Линия № 213 в посока „Младост“ е отклонена по бул. „Мадрид“ ,бул. „Ситняково“ и по бул. „Цариградско шосе“ по маршрута си. Тролейбусите № 4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост спират преди него и въртят там обратно маршрута. Тролейбусите с № 1, 2, 5, 7 и 8 в посока СУ „Кл.Охридски“ са до кино Одеон и обратно. Тролейбус от линия 7 се движи от „Люлин“ към Сточна гара, където върти обратно. Тролейбусите № 1, 2, 4 и 11 са до ул. „ Оборище“ и бул. „В.Левски“, където се завъртат обратно и по маршрута им.

Очаква се тази вечер отново да има протестно шествие, което трябва от "Дондуков" 2.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да им се състави поне един административен акт.
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57: Ей, ***, никой от гледащите ви сеира, няма да се принизи толкова ниско до нивото ви. Без значение от политическа принадлежност или липсата на такава...Въргаляй се в смрад и урина и не провокирай народа като фигарунта!
51
4
 
20
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
ПРИЯТЕЛИ, явно наглите "протестъри" се опитват да ни се наложат, затова, когато и да минете покрай тях с автомобил, НАДУВАЙТЕ ЯКО КЛАКСОНА. Ако ви блокират и трябва да стоите до тях НАДУВАЙТЕ ПОСТОЯННО. Да видим колко време ще им издържат нервите! Щом Полицията и властите отказват да ни пазят от такива, явно, че трябва ние да измислим начини да се предпазим. Споделяйте, утре може вие да сте сред чакащите в жегата с нуждаещ се или малко дете на задната седалка!
50
2
 
20
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Тези *** Манол Глишев,Кърджилов,Бабикян и Минетов като се махнат от кирливите си палатки на Орлов Мост ше трябва яко да се дезинфекцира:):):)
49
2
 
15
 
! Отговори
Бау преди 3 години
след като са "нерегламентирани" защо ги търпите?
48
0
 
21
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
На изборите ще видим.Ние сме цивилизовани хора, за разлика от вас.
47
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали точно това се опитват да ви кажат протестиращите, че в София цари беззаконие и ви управлява мафиота Боко Тиквата? Докога ще търпите тази беззаконна власт?
46
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Трябва да има справедливост: Боко в затвора, а Божков в Дубай! Каскета да не се бърка, където не му е работата! Тогава 50-те джудженца налягали по жълтите павета ще бъдат удовлетворени, а останалите българи?!
45
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще търпим тези безобразия? Кажете кога и къде се събираме за да разчистим тази смрадлива *** от кръстовищата. Възрастната жена с бастуна ни показа нагледно как се прави!
44
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе русенеца ти не си никакъв русенец, отново стартегията на бойкому...трите, разделяй и настройвай другите градове срещу софия, да но в софия са 50% от роднините на тези от русе, бургас, варна и т.н така че софия вече е почти цяла България
43
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука разни герберастчета протестират,а пък никой от тях не отива да премахне блокадите на кръстовищата...защо бе джанъм...нали правото е на ваша страна...нали сте много...само едно бабе се престраши...май не ви стиска или сте само 1-2 платени трола на толупа...Ами пък вие блокирайте тогава други кръстовища в знак на несъгласие с протестиращите...и това не правите...Блокирайте някоя магистрала, за да ви чуе правителството ,че не сте съгласни с блокадите...може би народа ще ви подкрепи...***.
42
6
 
20
 
! Отговори
Доко s цокъл преди 3 години
,, отровното трио са абсолютно корумпирани наследници на корумпирани комунисти от преди 10 ноември 89 г78
41
12
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Друг Русенец,л*нарите сте вие заблудените,гербери- комунисти
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат предсрочни избори, защото в момента заради короната всичкото ром се е прибрало в България и сега е сгодно да се пазаруват изборни резултати.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън готин, честен. Не краде и не ползва служебното си положение. Не урежда сина си. Тръмп като президент на САЩ не му разгониха фамилията от разследвания. Тръмп използва служебното си положение да подгони Брайдън за украйнските му дела. Всички прилики с лица и събития са несъпоставими. Май?
38
22
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Е тия 50 "лaйнaрчетa" полицията не ги закача защото имат гръб още 100 000 дето са на стендбай. На софиянци блокадите не им пречат, свикнали са от ремонтите на Фандъкова и мразят в червата си ГЕРБ! Изобщо не гледай какво пише по платените медии, излез на улицата да ти светне... Нормални хора подкрепящи шайката не познавам, има само неграмотни калинки в администрацията, от дълбоката провинция, които дават мило и драго за Баце...
37
22
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Хвала тези смели мъже и жени,блокирали София.Само така хунтата може да ссе стресне,защото вече и международния отзвук е голям.Който не знаеше къде е Сочия и кой е...премиера,сега го научи,защото международния обмен е...голям.Никога не е късно да станеш за...резил,е казал народа и това важи с пълна...сила за Великият ни самозванец...премиер,заблуждаващ от години че върши...огромна работа;а той си пълнел...чекмеджетата,завалията.Долу крадливата...герберска *** и крепящите ги пудели...патриотари!
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Друг РусенецНямат искания - имат мераци. Мераци някак си да не става ясно как за нищо не стават.
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАма така кажете - че искате анархия. Хората ще ви разберат, посъчувстват и набият. Пояснявам за чугунените глави - законов ред не се гради с беззакония. Цялата човешка история го е доказала
34
6
 
19
 
! Отговори
Друг Русенец преди 3 години
И на мен също. Но нали всички сме български граждани и освен задължения имаме и права. Защо да страдат 2 000 000 софиянци заради безобразията на една шепа л*йнари, които имат някакви си искания?