В кадър: Ден пореден на блокада, центърът на София е парализиран

Заради палатките на ключови кръстовища градският транспорт е с променен маршрут
246

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пореден ден центърът на София е парализиран.

Столичани трудно стигат до работните си места заради блокадата на ключови кръстовища.

ОТ СДВР съобщиха, че 50 души са блокирали центъра и напомниха, че протестите са нерегламентирани, защото никой не е уведомил Столичната община за тях.

Още по темата

Тази сутрин в час пик е имало 23 палатки 9 шатри и около 30 човека на Орлов мост. Пред Ректората са били поставени 18 палатки, 5 шатри с 12 човека, а на бул. „Цар Освободител“ в района на пл. „Независимост“ е имало 7 палатки, 6 шатри и 8 човека.

Заради тях обаче са променени маршрути по линиите на обществения транспорт.

След като миналата седмица бяха разпънати палатки и шатри недоволните от правителството и главния прокурор на Орлов мост, в събота през нощта бус на майките на деца с увеждания от „Системата ни убива“ блокира и кръстовището пред Ректората.

Така в първия работен ден от седмицата промените линии на градския транспорт объркаха графика на софиянци.

Маршрутите на автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са отклонени. Линии № 9 и 75 въртят на Военна академия.  Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута.  Линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Др. Цанков“, бул. „П.Яворов“, след това са по маршрута им двупосочно. Линия № 94 върти на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута. Линия № 213 в посока „Младост“ е отклонена по бул. „Мадрид“ ,бул. „Ситняково“ и по бул. „Цариградско шосе“ по маршрута си. Тролейбусите № 4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост спират преди него и въртят там обратно маршрута. Тролейбусите с № 1, 2, 5, 7 и 8 в посока СУ „Кл.Охридски“ са до кино Одеон и обратно. Тролейбус от линия 7 се движи от „Люлин“ към Сточна гара, където върти обратно. Тролейбусите № 1, 2, 4 и 11 са до ул. „ Оборище“ и бул. „В.Левски“, където се завъртат обратно и по маршрута им.

Очаква се тази вечер отново да има протестно шествие, което трябва от "Дондуков" 2.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като 50 души могат да блокират 2 000 000 град , ами прави са да протестират, то държава няма, нито полиция, нито закони , нищо. Всеки си прави, каквото си иска и когато си иска!
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Кое е арогантно? Да подслушваш някой и/или да изфабрикуваш записи да злепоставиш някой? Абе много ербап бяхте с постановката с "цецомобилите". Те се оказа, че не могат да подслушват. Ама колко било лошо да се подслушва. Сега се вадят снимки, записи със спорна автентичнист и в това нищо лошо няма!? Каква е разликата? Само да напомня репликите от прихванат разговор за Украйна и ЕС на Държавния секретар на САЩ по време на Майдана. Само ББ е лош?! Всички други ангелчета?
31
2
 
11
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
Държа да отбележа ,че ми е през онази работа !!!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Писах за щрауса заровил главата си в пясъка, вие си мислите за справедливост :)Досега каква справедливост сте видяли, че сега очаквате?
29
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност тая налягала на пътя с *** не е платила и една стотинка данък, трябва ли да тормозят всичк тези които плащат.
28
2
 
27
 
! Отговори
Уточнение /24/ преди 3 години
Младият учЕн е прословутият Кърджилов.Пръкнал се е от БАН преди да стане пиар на Иванчева.Правете си изводите за какви креатури става въпрос. Сигурно разчита да стане министър в едно евентуално служебно правителство, подредено от Фигуранта.Само че досега са се проваляли с гръм и трясък всички гл.у.па.ви начинания, в коитое участвал Кърджилов, вдигайки врява с цел да го забележат.
27
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30При последните избори, главатарите на малцинствата, взимаха по 30лв на глас, но тогава Цецо кординираше, без него не знам :))
26
6
 
27
 
! Отговори
Станишев преди 3 години
Протестът умря, спете спокойно деца. :)
25
8
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Стига бе, вярно ли? По 30 лв.да са взели всички гласували за ГЕРБ, ми те са 1500000 и не можем да изречем тая цифра.Те много богати били. ***!
24
4
 
31
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Мая Манолова :"Бих казала, че протеста е една нова форма на временна заетост. И доста хора успяха да си покрият разходите през летния сезон, някои да отидат на море, благодарение на финансирането по време на протестите. Тази временна заетост, която ако продължи през есента, сваля малко от ангажиментите на социалния министър да търси подпомагане за тези хора, защото едни други хора им плащат за това да ходят на протести."
23
37
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
до ЗрителОставката на Бойко е написана. Този път за последно, защото му я искат американците.Само, ти, и няколко заблудени герберски тролчета още не сте го разбрали и скачате на амбразурата ...
22
6
 
30
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Ако си прав , че победата на ГЕРБ на изборите е фалшификация, излиза, че вторите по резултат са истинските победители, т.е. народа масово е искал БСП да ги води към светлото бъ дадеще. Ама понеже БСП са малко хилави като резултат, тя си е върви в комплект с ДПС. Мммм не ми се вярва това да е била волята на избирателя.
21
7
 
18
 
! Отговори
И на кой му пука? преди 3 години
Депутатите са във ваканция. Вили, яхти, острови...изобщо не им пука. А Бойко вече се договори с американците да му дадат още поне 1 мандат.Реално протестиращите само пречат на своите сънародници да ходят на работа.
20
8
 
41
 
! Отговори
ТВ Зрител преди 3 години
В последните един два дни медиите (с изключение на тези които си признаха в ефир че ще ни лъжат) съвсем плахо започнаха да проглеждат. Вече не се чува възторженото "...десетки хиляди души са излезли за пореден ден пред президенството..." и други такива манипулации.Имам само едно обяснение - този който е редил кабинета на Фигуранта, явно му стна ясно че си дава парите (откраднати от всички нас) на вятъра и врътна кранчето.Този път (за разлика от 2013г) номера не мина.Айде събирайте си катуна !
19
2
 
18
 
! Отговори
здравей преди 3 години
до 25 : драги ми смехурко , това независимата ли ти го каза или импексова ?
18
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гроб са "избрани" с фалшификации и купен вот.Трябва да си ***, за да не го признаваш!
17
4
 
18
 
! Отговори
До Анонимен 14 преди 3 години
Моля, моля, там освен изтрещялници има и "млад учЕн" от БАН. По-скоро, изритан от БАН заради хулигански прояви, които си е позволил там нееднократно, сред като са му осигурили длъжност, която не включва почти никакви служебни ангажименти. Но на връзкарчето това му се видяло постна пица и решило да привлича вниманието към себе си по същия гаменски начин, какъвто демонстрира и на тези протести.Да видите за издръжката на какви креатури държавата харчи парите ви, търпейки БАН в сегашния й вид.
16
1
 
21
 
! Отговори
Инсперминатора 2 преди 3 години
Сидеров къде се скри ***, Гоцето Първанов също
15
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка и затвор за шайката!Мутрата от СИК в панделата!Оставка на поръчковата прокуратура!
14
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е решил че ще легне на кръстовището и че хора избрани с милиони гласове трябва да си дадат оставките щото така искало някакво *** значи е инфантилен и неадекватен като децата дето се тръшкат и такива хора няма как да ги подкрепи никой нормален. Още повече че зад тях стоят фигуранта Радев, Мая, Нинова, Слави и такива противни хора.