Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София

Според тях всеки ден протестиращите в столицата извършват безчинства
Обновена: 6 авг 2020 12:05 | 6 авг 2020 12:05, Красимир Ангелов
455
Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Група граждани внесоха жалба до прокуратурата и МВР заради блокираните кръстовища в София, съобщава БГНЕС.

"Решихме да подадем жалба до прокуратурата и МВР за издевателствата, които се правят върху софиянци, ходят ни по главите вече не знам колко време, трябва нещо да се вземе да се направи. Ние сме граждани, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили ония хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми", каза Веселин Георгиев при влизането си в Съдебната палата.

Още по темата
"С настоящата жалба искаме да изразим притеснението си и възмущението си от безчинствата, които се вършат ежедневно на кръстовищата "Орлов мост", пред Софийския университет и на бул. "Цар Освободител", забулени под формата на мирен протест. Търсим вашето съдействие за прекратяване на тези хулигански действия", пише в жалбата.

Самият Георгиев отчете, че не е ходил лично при протестиращите. "По снимки от медиите правят си софри, алкохол, скари, използват дворовете на живущите там по нужда, смърди всичко и самото блокиране, нарушават правата на всичките. Не знам колко са няколко десетки, и стотици да са, не могат да ходят по главите на 2 милиона софиянци", посочи той.

"Ние също сме граждани на тази страна и имаме права. Искаме да ползваме правото си на свободно предвижване, правото си на работа и правото на поне малко почивка и спокойствие след и без това натовареното ни ежедневие", се казва още в жалбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Факт - другарю червен Ч0гун,я разкажи на младите какви ги свършихте с Виденов и Р. Гечев 1997г. Как ограбихте всички спестявания на хората, ама няма ДСК, няма нищо. Хората вярваха на червените пеераси и не купуваха злато и долари и съответно изгоряха като факли. Червените из роди пък бяха взели придвидливо по 500 хил. кредити с които закупиха долари, имоти, злато, после при Костов разпродадоха 10% от октивите и си върнаха предсрочно заемите. Та тези ли ще ни оправят сега?
352
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 3751-во ЕЦБ не се отчита пред никой, има гарантирана политическа и финансова независимост, публикува само годишни доклади за дейноста си.2-ро Не е констатиран финансов недостиг, а проблем с капиталовата адекватност и ликвидност.3-то Неможе да твърдиш че държавта нямала да загуби нищо, когато плаща акциите на двойно по-висока цена, още в момента в който е извършила операцията, тя държавата и ние данъкоплатците сме загубили 70 млн лева, това е !
351
0
 
3
 
! Отговори
До 395 преди 3 години
Когато обиждаш хората, по малко нищожен ли се чувстваш? Ако искаш не ми отговаряй. Във вашето село, сигурно така си говорите или там всички сте на едно мнение? Прочети малко повече за ЕЦБ( и не само) и ще разбереш пред кого и как се отчита. Моля те, повече не ме занимавай! А тролейбус си виждал сигурно само по телевизията.
350
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 375И я ни кажи кога за последно ръководителя на ЕЦБ се е отчитал пред европейския парламент, тотално не си в час, чудя се направо откъде ви намират такива тролейбуси да спамите по форумите, Баце требва да отпуска малко повече евраци
349
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 392Аз ти казах, явно и за Германия знаеш колкото за Мишо Бирата. Хубав въпрос би бил дали освен "случая"с Мишо Бирата, щеше да има образ Мишо Бирата в Германия, но да не ти дреме и на теб. Приказвай си. То по някое време става абсолютно безмислено да си губи човек времето с вас. Щом искате да живеете в мизерия - живейте си. Така и сегашната средна възраст няма да стигнете.
348
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 375"държавата в дългосрочен план нищо няма да загуби от това"Едно време Георги Седефчов Първанов водеше митинги на БСП с подобни лозунги, че България не печели нищо от членството си в НАТО, пък то се оказа, че това е важна предпоставка за приемането ни в ЕС. Те БСП и срещу влизането ни в ЕС бяха. Та така за това как "нищо нямало да загубим". Ама да не ви пука, гласувайте си за БСП. Ако случайно вземат властта и на вас ще ви таковат таковата (на нас по-малко).
347
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименнаправо Баце щеха да го наградят за случая с Мишо бирата, нали така ;)
346
4
 
1
 
! Отговори
До 375 преди 3 години
ЕЦБ пред кого се отчита, нали пред Европейския парламент? Констатиран е финансов недостиг, заради което не е възможно влизането ни в чакалнята на еврозоната. Държавата в дългосрочен план, няма да загуби от това, че ще спаси частна банка. Какво те притеснява? Разбираш ли ги тези работи отвътре или просто си драскаш
345
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактВ България средната продължителност на живот се е покачила от 73.4 през 2010 до 74.7 през 2018. Тя е ЗНАЧИТЕЛНО по-висока от тази през 2007 : 70.4.Източник: Световна банка
344
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 387Явно и за Германия знаеш колкото и за Мишо Бирата.
343
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактГоркия. Значи теб не те интересува как ще те лъжат и теб и следващите: чакай да ти кажа, това е основен механизъм на червените комунистически от*епки да избягват отговорност: лъжат, а като не могат да излъжат се трансформират и идват като "нови". Повтаряш някакви опорки (интересно откъде си ги чул): средната възраст е такава, защото българите са небрецни към здравето си, но всъщност средната възраст в България се покачва и е по-висока от тази на Румъния, Латвия, Естония и много други.
342
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 384Май не четеш внимателно: с палаткови блокирания на кръстовищата ли го свалиха?
341
16
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Аз ви казавам само какво ще се случи - вие си приказавайте за кумунизма, за това кой изнасял и какво изнасял и от къде бат Бойко има 2 милиона евро в шкафа. Прогреса през последните 15 години е нулев и хората не искат да слушат че комунизма е виновен. Средната продължителност на живота в България е 75 - което също е факт. Така че след 20 години хора които помнят комунизма няма да има. Партия която се крепи на това, че оправдава собствената си некадърност (или по-лошо) с това - и нея няма да я им
340
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 383ами имаше си и протести, ама не се наложи много да протестират, особенно като се разбра, че се е опитвал да указва влияние на разследващ журналист, разбрани излезоха там, а не като нашие *** вкопчили се и не пущат кокала
339
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 378А президента на Германия с палаткови блокирания на кръстовища ли го свалиха?За един приятел питам.
338
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Факт"последните 30 години"Не знаех, че ГЕРБ е отговорен за "последните 30 години"
337
12
 
4
 
! Отговори
До Факт преди 3 години
Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Румъния, Литва, Латвия, Естония бяха в "източния" блок - защо сме след тях, при тях не се ли срути икономиката? Как беше шока при тях? Защо се развиваме по-зле от тях? Дали за това няма вина управлението през последните 30 години? Протестиращите не искат да сме на нивото на Германия, а на нивто на горе посочените. Понеже не може да го разберете това си заминавате ГЕРБерчета.
336
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм пуснал жалба с подписка за забрана на герберастките ***,защото са част от мафията и я прикриват и подкрепят...надявам се Гешев да се задейства...
335
0
 
2
 
! Отговори
До 368 преди 3 години
Хахахаха хахаха. Откъде ги измисли тия конспирации? Хахахайа
334
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Факт"никой не вярва"Лапе, това, че ти "не вярваш" не означава че не е така. Шока от срутването на икономиката ни беше такъв, че ако не се бяхме добрали до ЕС и спасителните финансови инвестиции сега щяхме да сме невъобразимо по-зле. Просто такива деца като вас си нямат идея какво значи 30% безработица, 3000 лева за долар, и пр. "благини" резултат от това сриване на икономиката. Хората се препитаваха от дребна търговия със стоки купувани в Турция за да имат какво да ядат.