След бурята в София: Палатки на протеста хвръкнаха във въздуха, поправят ги

Движението в районите на барикадите остава блокирано
Обновена: 19 авг 2020 08:14 | 19 авг 2020 08:10, Анисия Иванова
414
След бурята в София: Палатки на протеста хвръкнаха във въздуха, поправят ги
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Известни проблеми е създала на демонстрантите снощната буря, в резултат на която няколко палатки на пл."Независимост" и пред Ректората са полетели във въздуха, но положението бързо е било овладяно, съобщава БНР.

Снощи беше 42-ия ден от протестите срещу правителството и главния прокурор. По информация от протестиращи от трите блокади в столицата на пл."Независимост", Ректората на СУ и Орлов мост нощта е преминала спокойно, без напрежение и без провокации.

Леките поражения от бурята се виждат на Орлов мост, където няколко палатки са извън строя, но в рамките на деня ще бъдат възстановени, увери един от протестиращите.

Всички протестиращи подчертаха, че нито бурите, нито хората в нетрезво състояние, които се опитват понякога да влизат в пререкания с тях, включително и през изминалата нощ, както е станало на Ректората, не са в състояние да разколебаят техните искания за оставка на правителството и на главния прокурор, а протестиращите пред СУ дори се похвалиха, че снощи, в самия разгар на бурята, са отпразнували 20-ия рожден ден на студентка по румънска филология в Алма матер, която е участник в протестите.

Движението в районите на барикадите остава по традиция блокирано, не се забелязва засилено полицейско присъствие към този час, обстановката остава спокойна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да се допусне слуги на мафията и Фигуранта да решават от улицата...кой и как да управлява. Че те всеки месец могат тогава да свалят всяко едно правителство. Да си прибират катуна и някъде по полето да си крещят на воля за оставката.
20
0
 
31
 
! Отговори
Не е това начина преди 3 години
Смехотворно и жалко е да се подвеждат диванета, с уж добри, демократични идеи, в същото време да се прокарват нечистоплътни, лобистки интереси. Идеи, промяна се случва с програма, заявка за власт в медийна среда и с разумни доводи, решения!!!Тия номадски обсади на пътя, улиците, идиотиите, инатлъка показват капацитета и решенията на ***, вярващи че живеят в след маймунско племе, сред идио'ти. Кой нормален, мислещ човек ще им повярва, ще ги последва??? А за манталитета на пострекателите?!?
19
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така, така. Когато в палатките няма никой - така става. Ами стойте си в палатките, хора.
18
1
 
39
 
! Отговори
Off преди 3 години
Всъщност пълна палатка няма как да я вдигне снощния вятър. Това означава само, че това са празни палатки - декори за протест. Бройте останалите палатки - там може да е имало багаж или хора.... Ще стане като едно време в училище - Другарко, него го няма, ама чантата му е тук. Та на тия - оставили са по някоя смрадлива мешка в палатката.
17
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една фандрома трябва и два камиона. И много дезинфектант после за асфалта.
16
12
 
5
 
! Отговори
От $YDNEY преди 3 години
Не ми дреме дали Борисов ще остане на власт или не тука в $ydney Австралия всичко е песен
15
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да обявяват кое кръстовище ще блокират. Трябва да се появяват изненадващо и да спират движението. Така нормалните граждани ще ги заобичат още повече.......
14
1
 
41
 
! Отговори
Христофор преди 3 години
А дали да литнали и триото? Или те си спят на меки легълца в топли апартаменчета, докато подстрекават бедняците да се разболяват по барикадите?
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не валеше, можеше да напишат някоя конституция. То вече всеки пише конституции.
12
3
 
32
 
! Отговори
мнение преди 3 години
С този начин на протестиране нищо няма да постигнете,само затруднявате живота на софиянци.Като дойде студът ще се приберете,а някой още през септември отиват в страните ,където следват.Борисов знае това,затова не взима крайни мерки.Чака изнервяне на софиянци и противопоставяне и конфликти.Така не се сваля правителство.Пропуснахте момента.Друг е начина.
11
2
 
42
 
! Отговори
До12 преди 3 години
Отишъл в болница, но го изгонили, тъй като не е плащал осигуровки последните пет години. Какво да говорим изобщо за протестиращите
10
7
 
27
 
! Отговори
Рехави протести преди 3 години
Снимани от дрон протестиращите в София са по 3-4 хил. души всяка вечер. На най-големия митинг на 29.07 са били между 12-15 хиляди. В останалото време са 2-3 хиляди дневно. А днес са около 1000 души. Крайно недостатъчно... Може би есента... За сведение протеста на жълтите павета на БСП е бил между 2500-3000 души. Колкото едно село. Жалка работа. За сравнение големите протести на СДС през 1990,1991,1996, 1997 години, които събориха комунизма бяха 150-200 хиляди души в София дни наред. Тогава нещата се случват.
9
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам да си мисля каква миризма се носи след като дъжда ги е понамокрил некъпаните със седмици катунари.
8
4
 
40
 
! Отговори
Божков и Василев преди 3 години
БОЖКОВ И ВАСИЛЕВ ДА МУ МИСЛЯТ!!!Сега спонсорират протестите, но ако недай Боже, пучът на Радевуспее, той ще ги ликвидира съдебно или дори физически, по 3 причини:1. Не му трябват свидетели как се организираха протестите!2. Ще демострира пред обществеността какв борец срещу мутрите е!3. Вие двамата не сте съвсем от неговите другари!
7
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките протестиращи! Колко се радвам за тях............
6
49
 
13
 
! Отговори
vvv преди 3 години
Като мазни охлюови след дъжд, слузести *** изпълзяха да бранят честта и прославата на разпадащата се гнилоч Герб
5
2
 
45
 
! Отговори
666 преди 3 години
А планината на протеста вдигната около 50 сантимеровата релса,дали оцеля,че много се притеснявам за нея,толкова труд положиха.....ставаха,падаха,припадаха,викаха за помощ при носенето...не им беше лесно на клоуните(развеселиха цялата държава,да са живи и здрави)Та моля дайте инфо,че да се успокоя :)))
4
2
 
34
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Главите да им хвръкнат най-добре
3
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, кофи ли имат на главите, че не могат да проумеят, че нито народът е с тях, нито Господ, нито природата. Няма да е зле да направят един молебен, ако има някое отче да им го отслужи. Но за парите на Васо ще стоят и в градушка. И в други страни протестират, както и през 2013, но нямаше някой да носи кори с яйца и да се поругават сградите. Те не са на ББ
2
4
 
60
 
! Отговори
Ким Филби преди 3 години
Силно се надяваме този дъжд да е отвел миризмата на пот, урина и бира, която се носи откъм катуните