След бурята в София: Палатки на протеста хвръкнаха във въздуха, поправят ги

Движението в районите на барикадите остава блокирано
Обновена: 19 авг 2020 08:14 | 19 авг 2020 08:10, Анисия Иванова
414
След бурята в София: Палатки на протеста хвръкнаха във въздуха, поправят ги
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Известни проблеми е създала на демонстрантите снощната буря, в резултат на която няколко палатки на пл."Независимост" и пред Ректората са полетели във въздуха, но положението бързо е било овладяно, съобщава БНР.

Снощи беше 42-ия ден от протестите срещу правителството и главния прокурор. По информация от протестиращи от трите блокади в столицата на пл."Независимост", Ректората на СУ и Орлов мост нощта е преминала спокойно, без напрежение и без провокации.

Леките поражения от бурята се виждат на Орлов мост, където няколко палатки са извън строя, но в рамките на деня ще бъдат възстановени, увери един от протестиращите.

Всички протестиращи подчертаха, че нито бурите, нито хората в нетрезво състояние, които се опитват понякога да влизат в пререкания с тях, включително и през изминалата нощ, както е станало на Ректората, не са в състояние да разколебаят техните искания за оставка на правителството и на главния прокурор, а протестиращите пред СУ дори се похвалиха, че снощи, в самия разгар на бурята, са отпразнували 20-ия рожден ден на студентка по румънска филология в Алма матер, която е участник в протестите.

Движението в районите на барикадите остава по традиция блокирано, не се забелязва засилено полицейско присъствие към този час, обстановката остава спокойна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
0
 
2
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
Тoвa пoкaзвa пълeн прoвaл зa oргaнизaтoритe и cрив нa дoвeриe тeхнитe пoддръжници и избирaтeли. Зa Aвгуcт мeceц дaннитe бeлeжaт cрив c oкoлo 50 % нa пoceщaeмocттa нa прoтecтитe cъoтвeтнo и нa дoвeриeтo към oргaнизaтoритe и пoдcтрeкaтeлитe нa прoтecтитe, тъй кaтo тoвa e тoчeн пoкaзaтeл и измeритeл зa cтeпeнтa нa дoвeриe
340
0
 
2
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
Прoтecтитe ca Вoт нa нeдoвeриe към Хриcтo Ивaнoв, Румeн Рaдeв, Мaя Мaнoлoвa, Бaбикян и Хaджигeнoв и пoкaзвaт дoвeриe към Упрaвлявaщaтa кoaлиция ГEРБ-Пaтриoти.Пoчти нулeвa пoдкрeпa зa oргaнизaтoритe и пoдcтрeкaтeлитe нa прoтecтитe. Първo 1500 чoвeкa e cрeднaтa пoceщaeмocт зa Юли мeceц в Coфия кoeтo e 0.1% пoт нaceлeниeтo нa Coфия и cрeднoднeвнo 2000 чoвeкa oбщo зa cтрaнaтa кoeтo e 0.03% oт нaceлeниeтo нa Бългaрия. Тoвa пoкaзвa пълeн прoвaл зa oргaнизaтoритe
339
0
 
0
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
Румeн Рaдeв, Мaя Мaнoлoвa, Бaбикян и Хaджигeнoв и пoкaзвaт дoвeриe към Упрaвлявaщaтa кoaлиция ГEРБ-Пaтриoти.Пoчти нулeвa пoдкрeпa зa oргaнизaтoритe и пoдcтрeкaтeлитe нa прoтecтитe. Първo 1500 чoвeкa e cрeднaтa пoceщaeмocт зa Юли мeceц в Coфия кoeтo e 0.1% пoт нaceлeниeтo нa Coфия и cрeднoднeвнo 2000 чoвeкa oбщo зa cтрaнaтa кoeтo e 0.03% oт нaceлeниeтo нa Бългaрия. Тoвa пoкaзвa пълeн прoвaл зa oргaнизaтoритe и cрив нa дoвeриe тeхнитe пoддръжници и избирaтeл
338
0
 
1
 
! Отговори
1950 преди 3 години
ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА СЕДНА ДОВЕЧЕРА ПРЕД ТЕВЕТО С ПУКАНКИ И БИРИЧКА И ДА ГЛЕДАМ КАК МИСИРКИТЕ СЕ ИЗПЪВАТ ПРЕД ПРОТЕСТЪРИТЕ БА ИМ ПРАВЯТ РЕКЛАМА И ДА И ПОДКРЕПЯТ !!!!!4....И НЕЗНАМ СИ КОЙ ДЕН ЕВАЛА ЗА БИБИКЯН И ЧЕРЕПА!!!!!!!
337
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
368 Никой не завижда на безделниците, които искат власта по лесния начин.Които са се продали на червените олигарси.
336
2
 
11
 
! Отговори
Янко преди 3 години
За малко да ми стане жал за протестърите и палатките им.
335
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спете спокойно деца. Батко ви записва.
334
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербаджийските *** завиждат на протестиращите,защото тр самите са мижитурки и шушумиги неспособни да изразят ярка гражданска позиция,а бръщолевят простктии по цял ден ,за да изкарат някой лев...
333
0
 
1
 
! Отговори
Пак съм аз,Койчо преди 3 години
Добре де.Тогава са шпицарки от свинска кожа носени от селяните в началото на миналия век?:))
332
1
 
1
 
! Отговори
Пак съм аз,Койчо преди 3 години
Щом не може *** тогава са гумени ***.Така по добре ли е?
331
2
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Тя и природата им подсказва на тия *** че не им е там мястото,ама пуста надница.
330
1
 
2
 
! Отговори
Alko преди 3 години
Като е така - да им го натеменужкам на роботчетата!
329
1
 
3
 
! Отговори
Alko преди 3 години
Съсипаха го тоя БГ език!Роботчетата заменят със звездички думата ДYХA! }Що ли? Ама аз не се интересувам и не отговарям за това кой какво си мисли!
328
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чуй им логиката, "какво е терора на майки с деца, пред по-добрия зивот за нас"!? Явно под черната шапка на един от протестарите е кухо, независимо, дали е брал ягоди в Англия и тук се прави на юпи.
327
1
 
12
 
! Отговори
Alko преди 3 години
Днес ще има ли протести, че ми свърши бирата, пък там дават.Да не се разкарвам от Младост за тоя дето духа де...
326
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рехави протести 18Много хо-прецизно преброяване на 4дивите зайци" пак с дрон, но не тоя на Му...чо - "най-масовото" струпване на *** в София е било на рождения ден на Черепа - 6 000 черепни юмручета.
325
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гадев= БКП= Манолова=Главчо-деснияБойкикев и тримата глу..пака нито дума за случката от понеделник вечерта а иначе Корнела много загривена за майките с деца в България!Падението на прокопиевия пар..цал вече няма дъно,от девет кладенци вадят вода да изкарат жената с потрошената кола виновна!Дъно на дъното!!
324
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Член на Атлантическия Съвет един от нападателите на провокаторкатас малките деца и потрошената кола а АС излезе с остра декларация за варварското нападение над жената с потрошената кола.Бетина Жотева бивша говорителка по БНТ а сега председателКА на СЕМ и Антони Гълъбов =политолог са в шок а и те били членове на АС!!Бареков окупирал централата на *** на Христо Бойкикев,ахаха ми така де няма само Ристо да праи циркаджилъци за вдигане на никаквия рейтинг на десните!Е..ем ти алтернативата......
323
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестъри- поспете малко, че довечера ще се чудите кое първо да държите- члена на колегата протестър, чашата с първак или палатката да не отлети към резиденцията на шефа ви- президента
322
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 342Да краят иде, но вашия. Зимата е студена вземете си топли дрехи и направо поискайте от вашия президент едни руски ***, че неговите спонсори ги имат в изобилие.Смешни е да си мислят, че ще успеят:))))))))))))))Имат само една медийна пушилка, нищо повече- 100 човека в цялата държава, успешно настройка всички срещу себе си. Браво вие победихте. На избори ще ви се посмеем:))))))))))