Протест и контрапротест в София, какви са исканията?

Протестът е в триъгълника на властта, контрапротестът до НДК
Обновена: 14 сеп 2020 21:51 | 14 сеп 2020 20:03, Веселина Йорданова
431

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

68-ят пореден протест с искания за оставка на правителството и на главния прокурор е тази вечер.

Протестиращите отново се събраха около фонтана на президентството.

Тук е и камионът с озвучителната техника. Остава и палатковият лагер с черни знамена и инициативата "Системата ни убива" пред бившия Партиен дом.

И през вечер на протеста фасадата на бившия партиен дом отново стана киноекран, на който участниците гледат и слушат записи на премиера Бойко Борисов и на негови министри. Излъчваха се и кадри от протестите досега.

Междувременно няколко десетки граждани се събраха при пилоните на НДК на контрапротест срещу президента Румен Радев, когото определиха като разединител на нацията.

Хората носеха български знамена и плакати, на които пише "Не искаме гражданска война".

Контрапротестиращите настояват за оставката на президента и обявиха за платен антиправителствния протест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите са начин на изпускане на гнева,преброяване на все още читавите хора. Иначе те си знаят ще се дели ,работа се върши . Аз казах.Моя закон е: не съм член в ничия партия. Не гласувам за порно артисти и оргия за парламент.( партии) .Не признавам закони издадени от престъпници.Не признавам закона за гласуване .Че купуване и продаване е престъпление. Защо ,защото така купуват евтини 50.100 лева. Те не стигат за четири години.Аз отново няма за кой да гласувам.Аз казах!
355
1
 
0
 
! Отговори
Макиавели преди 3 години
Моя закон е: не съм член в ничия партия. Не гласувам за порно артисти и оргия за парламент.( партии) .Не признавам закони издадени от престъпници.Не признавам закона за гласуване .Че купуване и продаване е престъпление. Защо ,защото така купуват евтини 50.100 лева. Те не стигат за четири години.Аз отново няма за кой да гласувам.
354
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако не беше dnes.bg да пуска щуротиите на пичлеметата ,които тролят с простотиите си за ГРОБ,изобщо нямаше да се говори за контрапротест...
353
3
 
8
 
! Отговори
Джон Ленин преди 3 години
До Анонимен 370 ... Протеста на руската мафия , начело с т.н. президент приключи ... Очакваме прокуратурата да си свърши работа и руският агент на КГБ - Радефф да влезе в затвора ...
352
0
 
0
 
! Отговори
Дженди преди 3 години
До АнонименТи си ми достатъчен.
351
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип не съм виждал държава в която от протести да е станало гражданска .Това са едни измислени протести без цели,лидер и посока !А държавата затова е държава да смуче данъци и такси,глоби и да прибира пари отбогатите а те са всеизвестните арестувани .
350
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахме за какво искате оставка. Но не разбрахме какво ще правите и с кого.Адвокатчето,арменския *** ,*** ков ,другарката Нинова и другаря Радев са последните на които бих гласувал доверие.
349
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето кряскащи без дел ни ци със жълто на устата и без нито един ден трудов стаж, ходят на протеста само за надника. Аз бих подкрепил протест с ясна програма и водачи ,които знаят какво искат.Сега виждаме единственно режисура на чер ве на та номенклатура .И за това ще го ду .ат.
348
1
 
9
 
! Отговори
555 преди 3 години
И децата в детската градина знаят , че има определена бройка безделници на които се плаща всяка вечер да са на площада и около тях се събират неголям брой протестиращи . Вчера един млад-еж при Цв. Ризова определящ себе си като организатор се изложи много като отрече да има подобни младежи .
347
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече не ми се ходи за 50 лева. Чичо Вася да помисли да вдигне тарифата. Че вечер започна да става хладно. Арменския толуп Бабаджан вика ,че не може да вдигне тарифата, но аз не му вярвам. И ,как ли се вярва на арменец?Арменец миньор ,не съм видял.
346
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите свършиха и протеста затихна, ама се очаква нов транш!
345
2
 
16
 
! Отговори
Solar Pоwer преди 3 години
До 360Аз протестиращите не ги бръсна за слива изобщо. Има избори да гласуват да не ходят за риба. В момента единствено пречат на нормалното съществуване. Да видяхме има протест изтърпяхме неудобството няколко дни ..... но 2 месеца вече е прекалено. Просто да се хванат да работят и да не се занимават с глупости.
344
12
 
8
 
! Отговори
До 357 преди 3 години
Аз не виждам контрапротест освен няколко продажни герберастки трола,при това силно елементарни,наврени в дупките си контрпротестиращи за кинти...А и кой ги бръсне за слива...###########################################То май и протестиращите никой не ги бръсне за слива.
343
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуска летящи фенери на ден 69Музиката е като, че ли от КръстинкаБаси зо-ра
342
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега са няма и 80 човека протестиращи. Гледат кино до НС. Канал Crazy Bulgarian излъчва на живо директно от мястото. xDSofia, Bulgarian Anti-Government protest day 69Къде са протестиращине никой не знае xD
341
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 337не знаех че служебно правителство, което е за 3м щяло да върне държавата 10-15г назад, ти да видиш,бре и опорките###########################################Че от какъв зор да да дава оставка ,че р ве ни те ...ба ла мурници да си разиграват коня.Като сте толкова кадърни и можещи убедете народа да гласува за вас и управлявайте. Ама нещо май не ви искат напоследък.
340
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
антипротеста е бей да продължава да разпределя евросубсидиите на връзкари и мутренски фирми и мутрите му да се гаврят с българското знаме без дори да се извинят наглеците
339
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите са ми противни,след тази бесилка ,която сложиха и други грозни изпълнения.
338
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
346Анонименпреди 49 минути 4 4Само дето за 11 години, аз не чух каква е тази кауза на ГЕРБ. Разбира се, сам сия изясних. Кради, лъжи, мачкай, кради чужд бизнес, *** с еврофондове,слагай навсякъде наши хора /може и некадърни/, фалшифицирай избори ипрочее. Нещо да съм изпуснал#########Изпуснал си само едно нещо. ЧЕ ТОВА Е КАУЗА НА БСП. Всичко друго е вярно
337
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно защо се твърди, че в България има цензура, а в същото време постоянно се плюе управляващата партия барабар с премиера - и те това е цензура???