Протест и контрапротест в София, какви са исканията?

Протестът е в триъгълника на властта, контрапротестът до НДК
Обновена: 14 сеп 2020 21:51 | 14 сеп 2020 20:03, Веселина Йорданова
431

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

68-ят пореден протест с искания за оставка на правителството и на главния прокурор е тази вечер.

Протестиращите отново се събраха около фонтана на президентството.

Тук е и камионът с озвучителната техника. Остава и палатковият лагер с черни знамена и инициативата "Системата ни убива" пред бившия Партиен дом.

И през вечер на протеста фасадата на бившия партиен дом отново стана киноекран, на който участниците гледат и слушат записи на премиера Бойко Борисов и на негови министри. Излъчваха се и кадри от протестите досега.

Междувременно няколко десетки граждани се събраха при пилоните на НДК на контрапротест срещу президента Румен Радев, когото определиха като разединител на нацията.

Хората носеха български знамена и плакати, на които пише "Не искаме гражданска война".

Контрапротестиращите настояват за оставката на президента и обявиха за платен антиправителствния протест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че нищо не е идеално, но последните 11 години са най-разумните в политическо отношение и за развитието на държавата! Политически сделки и далавери винаги е имало и трябва да се протестира срещу тях, защото сега искат да го махнат тоя, едни изгладнели и нереализирани профани, а като вземат властта след една година пак ще трябва да се протестира срещу някой нов Орешарски!
335
6
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До Анонимен 346 Каузата е градим България , ака не си чул.
334
10
 
2
 
! Отговори
Бегай за сребърници преди 3 години
ОБРАЗА НА КОНТРАПРОТЕСТЪРА!!!!!Господари на ефира!!!!Кои са, за какво и за колко КОНТРАпротестират контрапротестиращите?! ..... https://youtube/watch?v=h40KHO1Prjw&ab_channel=COOLFUN
333
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази вечер няма да има протест-кой каквото може да хваща и да тръгва да гаси пожарите в старозагоско и хасковско. Наредили:Тримата ***
332
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що е туй нящо евроатлантизмЪ?Яде ли се ,пие ли се,мирише ли,що е то?
331
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дето за 11 години, аз не чух каква е тази кауза на ГЕРБ. Разбира се, сам си я изясних. Кради, лъжи, мачкай, кради чужд бизнес, *** с еврофондове, слагай навсякъде наши хора /може и некадърни/, фалшифицирай избори и прочее. Нещо да съм изпуснал?
330
4
 
15
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Алооо "въстанниците" с жълто около устата да сте чули как се решават такива спорове кой краде и кой не ? Да сте чули нещо за редовни избори ? Айде бегайте при мама и тате в къщи или да чистите клозетите в Германия . Там новите германци ще ви накарат да помъдреете !
329
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехо,контрите ...кой ви плаща бря
328
2
 
12
 
! Отговори
Вчера бяха преди 3 години
50 черепчета около 9:00 вечертаМогат да свалят само на ББ ципаИ цоцат мъжко МУ млякоКато плеймейтка на смяна Мда
327
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мандри са обирани през фашисткия режим от изманиците търгаши за да се нахранят бедни И партизани борещи се за бедните.Църкви се взривяват заради белия террор с избити без съд и присъда от фашисткия режим цялата прогресивна интелигенция. При 45г власт БГ е в разцвет и благоденствие. При 30г демокрастия 11г от които мутренска власт - унищожена завинаги БГ.Останахте ***-отите герберасти, турци а умните избягаха.
326
2
 
13
 
! Отговори
Черепчета, преди 3 години
Изборите са март догодина Стягайте се да не останете под чертата Мда
325
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
къде видя че борисов "гради".Аз виждам крадене И престъпник, най големия в историята на БГ и престъпници дето го крепят само защото им е дал някой пост.Не съм окрал аз пенсиите на 2млн с пълен стаж да ги раздавам за 24 огромна охрана, има цифри, има факти, четете.
324
1
 
8
 
! Отговори
За 334 преди 3 години
С 2.5% на изборите за шУмно-красТавите Единственото което можете да направите Е да обирате мандриИ взривявате църквиМда
323
1
 
10
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Анонимен 325 Ако вярно мислиш че при БСП краденето ще спре ,много се лъжеш. Нали окрадоха държавните средства за производство и станаха милионери.Те са шампиони милеещи за бедния народ.
322
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не знаех че служебно правителство, което е за 3м щяло да върне държавата 10-15г назад, ти да видиш,бре и опорки.Значи тулупа унищожи държавата при това необратимо, ама 3м служебно я връшатло назад, бре И умници гербераст, барем измислете нещо по-достоверно че с тия тъпизми ибихте рибата. Истината е една - баце не сдава поста заради егото си -не ще да го пишат че няма и един изкаран мандат.И затова сега яко заеми за контрапротести че да го изкарат до редовните избори.Кадърните се изнесоха от БГ и ей го тъпите и простите герберасти докъде докараха държавата
321
2
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Хайде протестиращите- Напънете се още малко и съборете държавата, дето Бойко я гради 10 години.
320
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЙ Е ИЗМАМНИКА И КРАДЕЦА МОМЧИЛ ДОБРЕВ?
319
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
силно да напомня на няколкото минаващи герберски *** и разни ...-ки е луканов виденов и прочие са при демокрацията- когато държавната собственост мина вече в частни ръце т.е. сме капитализъм демократичен, а не соц.И да прикривате Винету истината е една - мутра и крадец, по целия свят такива са в затвора а тук благодарение на гнусния герберски матр'ял - мижитурки, нагаждачи, подмазвачи - е на власт. Е, не сме съгласни да ни влачите към дъното, няма да стане.
318
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак кажете,че тези не са ***,откраднали жилищата на обиновени граждани с манипулация:https://youtube/watch?time_continue=845&v=nSR6vipKMPQ&feature=emb_logo
317
1
 
0
 
! Отговори
минаващ преди 3 години
Не ,бе 860 милиарда.