Протест и контрапротест в София, какви са исканията?

Протестът е в триъгълника на властта, контрапротестът до НДК
Обновена: 14 сеп 2020 21:51 | 14 сеп 2020 20:03, Веселина Йорданова
431

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

68-ят пореден протест с искания за оставка на правителството и на главния прокурор е тази вечер.

Протестиращите отново се събраха около фонтана на президентството.

Тук е и камионът с озвучителната техника. Остава и палатковият лагер с черни знамена и инициативата "Системата ни убива" пред бившия Партиен дом.

И през вечер на протеста фасадата на бившия партиен дом отново стана киноекран, на който участниците гледат и слушат записи на премиера Бойко Борисов и на негови министри. Излъчваха се и кадри от протестите досега.

Междувременно няколко десетки граждани се събраха при пилоните на НДК на контрапротест срещу президента Румен Радев, когото определиха като разединител на нацията.

Хората носеха български знамена и плакати, на които пише "Не искаме гражданска война".

Контрапротестиращите настояват за оставката на президента и обявиха за платен антиправителствния протест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПари не искам, нито някой ми ги дава. Тях си ги изкарвам сам, за разлика от теб, презряно тролско изкопаемо. Искам оставка и затвор за сикаджиите и пребоядисаните комунисти, изнасилващи България през последните 11 години.########Ами изкарвай си.Защо ревеш по площадите и мислиш ,че само твоето мнение е меродавно.4 ,5 хиляди баламурници ли сте народа другарю. Оставка и затвор можеш да искаш само ако народа те е упълномощил.И това става с избори а не с крясъци по площада.
295
3
 
12
 
! Отговори
труд и учение преди 3 години
Тия още ли не учат и не ходят на работа само искат но незнаят какво.
294
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върхушката на ГЕРБ и съучастниците им за 15 ГОДИНИ ..НАПРАВИ 86 МИЛИАРДА ДЪЛГ /ВЪТРЕШЕН ВЪНШЕН / . СЕГА НИНОВА СЕ ПРЕСТРАШИ ДА ГО ПИТА МУТРАТА ..КЪДЕ БЯХТЕ ПРОСТИ ОФЦЕ ..МУТРАТА СИ ПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТАТА А ВИЕ И ВАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ЩЕ ПЛАЩАТ ...
293
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПари не искам, нито някой ми ги дава. Тях си ги изкарвам сам, за разлика от теб, презряно тролско изкопаемо. Искам оставка и затвор за сикаджиите и пребоядисаните комунисти, изнасилващи България през последните 11 години. Иначе ми е пределно ясно, че за средния гербаджия всяко неплатено мнение прави имащия го бала мурник. Такъв ви е моделът на разсъждение - за 20 лева и майките си бихте продали.
292
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 300Един нормален не познавам, който да симпатизира или някога да е гласувал за ГЕРБ. Познавам две изкукали бабички, според които "Бойко поне нещо прави", няколко амбициозни малограмотни нагаждачи от младежката организация на СИК и една продавачка в Лидл с коефициент на интелигентост около 80-те пункта. Ето такива хора са обичайния електорат на любимата ти ОПГ. Заедно с мъртвите души и купените ромове с по 20 присъди зад гърба.
291
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил съм неведнъж на протеста, както и мои приятели, познати и семейство. Как пък така само ние сме се оказали прецакани, че никой не ни е предложил божкови кинти#########'Никой не ти е виновен ,че си ба ла мур урник и крякаш по площадите без пари.
290
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Басните че Божков плаща за протестите трябва да спрат. Много интересно - за фалшиви новини се говори само когато излезе поредния запис/снимки/видео на главния мафиот, но никога когато се дрънкат простотии за парите, които видиш ли наливал Черепа. Бил съм неведнъж на протеста, както и мои приятели, познати и семейство. Как пък така само ние сме се оказали прецакани, че никой не ни е предложил божкови кинти?Черепа и Радев не са ви виновни, че сте крадливи некадърници. Виновни сте си сами.
289
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министерство на финансите отново ще емитира дълг за ДВА МИЛИАРДА ЕВРО. Че защо не, след като си мълчим...още едни пари за усвояване от наши хора. Още едни пари, които ние, нашите деца и внуци, ако изобщо останат в България, ще трябва да връщаме.###########Не разсъждавай за неща ,които не ти са ясни.
288
1
 
5
 
! Отговори
До 300 преди 3 години
300Анонименпреди 25 минути 1 1Не ме интересува кой ще свали баце от власт.##########Овцете може и да не ги интересува, но нормалните се интересуват.Елементарно е.
287
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто сте вредни за държавата и населението!
286
4
 
1
 
! Отговори
Макиаеели преди 3 години
Закона за копуване и продаване на гласовете при избори трябва да отпадне! Защото моя глас е скъп,по замисъла те трябва да ми се докажат че са хора успели,но и че когато отидат в парламент,министерски съвет ще бъдат толкова успешни и можещи да работят без да ме заробват с дългове,фирми крадливи, да не ги изброявам защото отивайки на държавна служба се оказва знаят как само разходите да увеличават отново за моя сметка. И така искам надпревара за моя глас. Който даде повече той печели. Аз казах.
285
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме интересува кой ще свали баце от власт.
284
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се какви хора ходят на протеста,отровното трио ви зомбира с голями тонколони.Само сеят омраза и негативизъм бълват змии и гущери.А вие как се чуствате след тази маниполация
283
5
 
2
 
! Отговори
Макиаеели преди 3 години
До МАЛКА ГАТАНКА!!!!! Ти печелиш..Аз също ,дълговете стават по големи. Да ни е честито , да подкрепим доброто заробване. Честито робе Български.
282
3
 
3
 
! Отговори
Макиаеели преди 3 години
Министерство на финансите отново ще емитира дълг за ДВА МИЛИАРДА ЕВРО. Че защо не, след като си мълчим...още едни пари за усвояване от наши хора. Още едни пари, които ние, нашите деца и внуци, ако изобщо останат в България, ще трябва да връщаме.
281
4
 
13
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 3 години
БСП ВЪРВИ КЪМ ПРОМЯНА:ОТ "СОЦИАЛИСТИЧЕСКА "---ЩЕ СЕ ПРЕИМЕНУВА В "ДАЛАВЕР-ИМПЕКС-ова"!БСП--НЯМА ВЕЧЕ ДА БЪДЕ ПАРТИЯ!
280
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря на протестиращите срещу властта, че заради тях ми дадоха за три месеца по 50.00 лв. Благодаря Ви млади хора. С тези пари си платих тока. Давайте още, че имам и вода да плащам и лекарства да си взема. Благодаря Ви!
279
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме БСП да управлява България,стига фашизъм!
278
1
 
11
 
! Отговори
До 293 преди 3 години
Ми нямат, кой да им даде "анонимно" дарение за това озвучителна техника, екрани , бира, яйца и така нанататъка. Феийк-нюз нетуъркс тоже си нямат. :))
277
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Овцете от протеста ,нека си блеят.Има няма още двеста дни до изборите. Но дали чичо Васко ще им плаща толкова време, ще видим.