Протест и контрапротест в София, какви са исканията?

Протестът е в триъгълника на властта, контрапротестът до НДК
Обновена: 14 сеп 2020 21:51 | 14 сеп 2020 20:03, Веселина Йорданова
431

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

68-ят пореден протест с искания за оставка на правителството и на главния прокурор е тази вечер.

Протестиращите отново се събраха около фонтана на президентството.

Тук е и камионът с озвучителната техника. Остава и палатковият лагер с черни знамена и инициативата "Системата ни убива" пред бившия Партиен дом.

И през вечер на протеста фасадата на бившия партиен дом отново стана киноекран, на който участниците гледат и слушат записи на премиера Бойко Борисов и на негови министри. Излъчваха се и кадри от протестите досега.

Междувременно няколко десетки граждани се събраха при пилоните на НДК на контрапротест срещу президента Румен Радев, когото определиха като разединител на нацията.

Хората носеха български знамена и плакати, на които пише "Не искаме гражданска война".

Контрапротестиращите настояват за оставката на президента и обявиха за платен антиправителствния протест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
330Анонименпреди 6 минути 1 2До До 325През управлението на БСП не е имало такова избиване на населението ,както през 11 годишното управление на ГЕРБ!България беше най-спокойна с управлението на БСП и ДПС!##########Няма ли един нормален от БСП да пише истината ,всички ко му на ги лъжат на поразия. Точно и заради това няма и да управлявате.
315
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 325През управлението на БСП не е имало такова избиване на населението ,както през 11 годишното управление на ГЕРБ!България беше най-спокойна с управлението на БСП и ДПС!
314
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕНП трябва да бъде забранено за 10 години!След този геноцид в България,няма за тях място в управлението,да идват БСП на власт с ДПС, ДПС също са десни!
313
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе вие луди ли сте. Да дадем на зеления чорап да прави служебно правителство. И да ни върне пак десет петнадесет години ,назад.Вие дето скачане по кръстовищата с маркови дрешки и модерни телефони, знаете ли че съм чакал с часове за две кисели млека.Купони за хляб и бензин. Магазините празни,границите затворени.Запрлата пет долара.И сега искате да дадете власт на същите хора ,които съсипаха държавата.
312
3
 
6
 
! Отговори
До 325 преди 3 години
власт, а ще го връщат и протестиращи и контрапротестиращи , всички, нали. И това крадене искаме да спрем ние протестиращите, а контрите искат то да продължава.#########Че каква крадене ще спрете, като искате да върнете на власт на й големите крадци на България. А именно БСП и метастазите му.
311
3
 
13
 
! Отговори
555 преди 3 години
Напомням Лукановото време-90те години - само оцет по рафтовете ,ставаш в 4ч. сутрин да се редиш на опашка за кисело мляко , няма месо - само с връзки , бензин на черно пред магурата на тройна цена , купони за хляб , хора с посивели от грижа лица , ееее как да простиш за всичко това , а да не говорим за преди това . Вие младите искате да живеете като в напредналите общества , но си помислете за техния старт в демокрацията и нашия старт - трябват поне още 30 години . Сега вървим добре - видимо е .
310
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме му на Радев за контрите,той чекмеджета няма, пари не е краднал, ама заем ще взима Борисов нали,и той ще си го харчи нали за да си купи власт, а ще го връщат и протестиращи и контрапротестиращи , всички, нали. И това крадене искаме да спрем ние протестиращите, а контрите искат то да продължава.
309
4
 
7
 
! Отговори
До 323 преди 3 години
Защо се инати да отиде на предсрочни избори а държи да е с 3-4 месеца по-късно,а? щото за личното####--#Ами ко му ня ги те ,защо се инатите, че не можете да изчакате 3-4 месеца, когато са редовните избори, а?
308
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те това е, на баце му трябва да финансира разни контрапротести и хоп заемче няколко милиарда и хоп всички ние дружно ще го връщаме че и децата и внуците ни. Нека е. И уж Божков бил финансирал протестите, ми тогава и борисов от джоба си да си финансира контрата, а не да бърка в нашия джоб за личното си оцеляване. Защо се инати да отиде на предсрочни избори а държи да е с 3-4 месеца по-късно,а? щото за личното си его да не го запомнят че не е изкарал и един мандат.
307
4
 
13
 
! Отговори
555 преди 3 години
Не е нужно да се въргаляш в калта за да те помислят за *** - нужно е да е да се въргаляш по жълтите павета .
306
2
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Извинявам се, грешка. Някой друг се е писал като мен случаен минувач.
305
3
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Малей, редактирали са ме. Аз съм за контрапротеста.
304
4
 
21
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Малоуумници, чиито послания са чували за трупове, бесилки, ковчези, отрязани свински уши, хвърляне на павета по полицаи, нападение на жена с малки деца по кръстовищата. Кой нормален човек ще ги подкрепи. Виж, ненормални се намират
303
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква песен ще запеете когато останете 5 човека на площада!? Как ще гледате човека-юмрук с честните неподкупни очи, когато иска да го изберат пак за президент, за да отърве килията!?:))))))))))))) Никак. Вие сте платени и на повикване:)))))))))))))
302
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 315Аз съм един от гласувалите за ГЕРБ!!! Ако за 1,5 млн. казваш че са луди, какво да кажем за малцината дето всяка вечер се изхождат в центъра под платената диктовка на вашето величество Радев.
301
7
 
18
 
! Отговори
неизвестен преди 3 години
Аз съм с КОНТРАпротестиращите , ще запомним Радев като разделител на нацията и подстрекател към гражданска война, но какво се чудя те червените освен революции да правят за друго умът им не стига, аз не искам такива хора да ме управляват.
300
15
 
9
 
! Отговори
До 307 преди 3 години
До До 300Един нормален не познавам, който да симпатизира или някога да е гласувал за ГЕРБ. Познавам две изкукали бабички, според които "Бойко поне нещо прави", няколко амбициозни малограмотн######Няма и как да познаваш.Контактите ти са с такива ,като теб.Все от Карлуково.
299
6
 
8
 
! Отговори
555 преди 3 години
Дори змийски антитоксин не може да неутрализира отровата на площадната триглава ламя . Доказателство - сбор на отровени към 19.00 ч.
298
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите седнаха в управленски и министерски кресла и България стигна до катастрофа,пази боже,сляпо да прогледа!
297
1
 
12
 
! Отговори
555 преди 3 години
Мечтаещите за светлото бъдеще след време почват да мечтаят за времето ,когато са го желаели . Разбира се това са тези с жълто около устата , които най-лесно се лъжат , когато" врели и кипели" в живота почнат да им говорят врели - некипели , а те с отворени уста лапат мухи и мислят , че са станали мухоБойки . Вие сте за съжаление , защото не познавате живота , но дай боже да имате привилегията да поостареете .