110 дни протест: Цената на свободата хвърлянето на яйца ли е?

Медик обвини протестиращите, че не спазват мерките
Обновена: 26 окт 2020 20:39 | 26 окт 2020 20:22, Веселина Йорданова
256

110 дни недоволство. Лекарка обвини организаторите от Отровното трио, че на протестите не се спазват противоепидемичните мерки.

Продължаващите повече от 3 месеца антиправителствени протести все още предизвикват смесени реакции и сблъсък на мнения. Столичен невролог дори обвини демонстрантите, че не спазват противоепидемичните мерки.

"Когато има хора, които гладуват, а вие хвърляте храна и горите маски, когато мои колеги загиват лекувайки ви... Спечелихте моето презрение! Без уважение: д-р Данаилова". Това написа в социалните мрежи д-р Юлияна Данаилова, която осъди методите, с които протестиращите изразяват недоволството си.

"Всяка маска изгорена би могла да спаси човешки живот. Има хора, за които 5 яйца биха били една седмична дажба за един пенсионер. Мисля, че има и по-демократични и цивилизовани начини на протест", заяви неврологът.

Бившия министър на културата Вежди Рашидов пък определи протестните акции с хвърляне на яйца като оскверняване на културното ни богатство и заяви, че трябва да има санкции, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това не може да бъде поведение на сериозни и градивни хора. Послание не виждам, някой, ако вижда, да ми каже. Посланията са единствено жлъч и омраза. Не може ковчегът да е символ на бъдещето, не може бесилката да е поведение на един човек, който има отношение към нация, държава и бъдеще. Не може да се посяга към паметници", категоричен беше Рашидов.

Адвокат Хаджигенов обаче определи критиките като несъстоятелни. Той заяви, че протестиращите защитават демокрацията законно и с възможно най-мирните методи.

От Отровното трио заявиха още, че свободата има цена и ако тя е хвърлянето на яйца, те ще продължат да я плащат. Също така са започнали срещи с извънпарламентарни сили - "Има такъв народ" и проектът на Мая Манолова "Изправи се, БГ".

"Свободата има цена и ако тя включва хвърляне на яйца и нагазване в политическото блато, което е политическо блато благодарение на досегащните политици последните 30 години, а не бистро езеро както трябва да бъде- да ще го направим", заяви Хаджигенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: протестмеркиоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
11
 
30
 
! Отговори
Нобелова награда преди 3 години
Съюза на яйцепроизводителите благодари на организаторите на протеста,за ръста на яйцепроизводството с 20%,и цените с 30%.Сдружението благодари и на Борисов, че не подава оставка и хвърлянето на яйца ще продължи.Това ще осигури работа на стотици работници в бранша.Асистент от УНСС пише дисертация: "Фалшивите протести,като начин за създаване на нови работни места в Чистотата,Полицията,Панаирджийските стоки,Журналистическия бранш, Бирените фабрики и Covid-отделенията.Намерихме спасение в кризата!
65
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом и бившият съветник на ГГ ги е нарекъл образно казано бок..луци и постановките им смешни какво повече да говорим,нещо и за ГГадев намекнал,искал да е диктаторче в президентска реСпублика затова е толкова истерясъл.Сега остава да каже и кой го натресе,то не е само до тъ..потията на голяма част от племето ами и режисурите и постановките.Тогава Главанака се вихреше,сега го правят месия,всичко е сценарии,ама да видим докъде ще стигнем.Истерия защо Борисов бил под карантина,пълен ***,отизъм!!!
64
39
 
15
 
! Отговори
До 70 преди 3 години
Питай милионите българи, гласували за Радев.Сигурно има нещо, което да ги е мотивирало, различно от купения вот на алчния дебел еднокнижник с чекмеджетата.
63
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С престъпник няма диалог и приятелство.Той просто ще се измъкне с двуезичие.Той трябва да бъде унищожен.Или в затвора или на бесилото.Така са правили в миналото, така трябва и днес.Точка.
62
11
 
30
 
! Отговори
Адвокат?! преди 3 години
" защитават демокрацията " хмм, от кога вандализма, простащината и диваващина са дефиниция на думата демокрация?! Не кадърният , не удачен и инфантилен адвокат за пореден път доказа, че е ярък представител на утайката от обществото ни. Не е демократично шепа ковидидоити да ни налагат тяхното изкривено виждане за демокрация, не те а милионите българи ще демонстрират демокрация в действие на редовните избори до година.
61
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е да, не всички могат да "успеят" като вас, гербавите крадци!Да се налапаш като пеликан с народна пара, това не всеки го може!Особено, ако има останала мааалко съвест.
60
11
 
26
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
Хубаво. Ама никога не казваш С КАКВО Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ ПАТРИОТ??? Аз не виждам с какво. Няма никакви заслуги към България. Виж към Русия - има си заслуги човекът, верно е. И той не го крие.Още като започна с настояването за премахването на санкциите от Европа и се чудих - български президент ли е или руски?? Второто е по- вярно.
59
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не всички са наведени роби!Браво протестиращи!
58
13
 
18
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Какво може да очакваш от хора , неуспели в своята област и искащи да се докажат .За тях важи поговорката"вари го печи го , той пак си остава същия".Само се чудя на акъла им каква гнусотия ще измислят.Заровете си главите като щрауси в пясъка и не се показвайте.Не ставате за нищо!
57
15
 
22
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Тези АЛЧНИ И НЕМОРАЛНИ ОТРОВНИЦИ не могат да вдигнат и един ЧЕСТЕН човек на протест. И не че няма за какво. Просто те са идентични с ония, срещу които плюят. Само че са от другата банда.
56
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете си гербави ***, слагайте си плюсове, не ни пречите!Срещам се с много хора, всички ви мразят и искат съд и затвор за хунтата ви!
55
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президент Радев е голям българин и патриот!Долу шайката!
54
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Духовно пропаднали индивиди или казано с една дума... ***.Какво друго могат да измислят, освен да демонстрират тотална липса на креативност и морал.
53
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Респект за протестиращите!
52
15
 
17
 
! Отговори
999 преди 3 години
Дори Калоян Методиев казва, че скоро ще започнат да излизат некица за Резидента. Не му вярвам и аз. И не че съм за ББ. Но да замениш една мутра с друга - не си струва яйцата.
51
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхливците се покоряват с 'добро' и 'диалог'.Те не искат война и кръв.Фасадата на 'доброто' се използва за безсрочно лъгане, крадене и печелене на време.
50
16
 
26
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ЗАЩО ПРИ ПРАЗЕН ПЛОЩАД МЕДИИТЕ БРОЯТ 110 ДЕН ОТ ПРОТЕСТА??? ЗА М.А.Л.О.УМНИ ЛИ НИ СМЯТАТЕ? ИЛИ ЗА Т.ЪП.ОЪГЭЛНИ ТРИЪГЪЛНИЦИ???
49
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нашите съвременници умират гладни и болни" БРЕЙ?И по тоа случай хвярляте яйца. Ми дайте им ги.Ама да нахраниш един беден човек требе акъл!У вас такъв не се забелязва.О-Т-Р-Е-П-К-И
48
19
 
22
 
! Отговори
OT преди 3 години
Народ, протест, борба, блокада.Тиква, джип, гора, ливада.Басни, приказки, лъжи.Залъгалки, брой, пари. Доган, сарай, прасе, каскет. Парламент, слуги, разчет. Алчност, липса, опозиция. Граждани, арест, полиция. Държава, армия, бюрократи. Бюра, агенции, заплати. Рекет, данъци, джуджета. Фактури, разписки, ментета. Европа, поглед, резолюция. Зора, проблясък, революция. Смелост, мафия, отпор. Справедливост, съд, затвор.
47
21
 
22
 
! Отговори
Ъ? преди 3 години
И кой ще ги спасява тези животи, Борисов ли? Тоя е толкова недъгав и некадърен че себе си не успя да опази, животите на българите щял да опази. СМЯЯЯЯЯХ.