КЕВР провери "Топлофикация" и отчете: Няма нарушения!

Сметките за ноември са коректни, показа проверката
7 яну 2021 16:36,
64
КЕВР провери "Топлофикация" и отчете: Няма нарушения!
Снимка: БГНЕС

Няма нарушения в ценообразуването на ноемврийските сметки на "Топлофикация София", показва резултатът от извънредната проверка на КЕВР, която бе инициирана след медийни публикации, съобщиха от столичното топлофикационно дружество.

В доклада на регулатора се посочва, че на база предоставените данни и документи, включени в проверката, дружеството е изпълнило всички законови и нормативни изисквания при формиране на ноемврийските сметки, уточняват от "Топлофикация София".

Още по темата

В рамките на проверката от дружеството беше изискана информация по 11 точки, обхващащи всички данни за потреблението на топлинната енергия от клиентите през ноември. В няколко последователни точки е посочено, че издадените фактури от "Топлофикация София" отговарят по обем и съдържание на Общите условия и са изготвени при коректно прилагане на определените от КЕВР цени за съответния период, допълват от топлофикационното дружество.

С изготвянето на ноемврийските сметки и анализиране на изходните данни е била видна завишената консумация на потребителите на топлинна енергия за посочения период.

Своевременно е започнала разяснителна кампания на данните за потребление, консумация и формиране на фактурите на потребителите. В рамките на кампанията е била предоставена и сравнителна информация за настоящия и предходните отоплителни сезони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Нема,бе! Така и Фандъкова рече...
29
0
 
28
 
! Отговори
Куче влачи,диря няма преди 3 години
Щях много да се учудя ако КЕВР бяха открили нарушения. То просто е смешно - държавата си прави контрол на магариите, които поощрява по всякакъв начин.
28
0
 
22
 
! Отговори
Аме... преди 3 години
...как ще има бе, те Топлофикация АД София са най-примерната фирма в ЕС. Мбухахахахаха. Кучето си лае, керванът си върви.
27
0
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Ем ще черпиш съседите, така за здраве хахаха. При нас кубик топла вода е 14 лв. Може и тук да има така вързани.
26
9
 
14
 
! Отговори
топломер преди 3 години
В провинцията не е ясно защо софиянци *** толкова да си ликвидират ТЕЦ-а. Явно имат много проблеми с некоректни съседи. В такъв случай наистина са за съжаление. Централно отопление и топла вода е услуга за интелигентни и коректни хора . И със редовни доходи . За другите ако искат - кеф ти клими, кеф ти соларки, кеф ти кюмбета.
25
0
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Да бе ясно. Въпроса е че са завишени и парното и топла а вода и няма да падат цените, само ще се увеличават.
24
7
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Било квото било преди. Ще правят топлофикация луксозна услуга и ще я взимате колкото и да е скъпа, че голям срам е да кажеш че си на бойлер.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато тръбата на топлофикация не влиза в жилището до водната вата и там се отчита какво си ползвал,нещата няма да се оправят.Но явно нямат интерес,защото как ще оправдаят дрането...
22
1
 
19
 
! Отговори
симеонов преди 3 години
вероятно сметката като цяло за енергията ползвана в една абонатна станция е вярна. Обаче следващото разпределение между отделните ползватели свързани към тази абонатна станция е изцяло невярно и основано на някакви прогнози на излишното в случая звено на "топлинния счетоводител ,който нагажда индивидуалните разходи така че сметката да излезе без да се интересува кой ползвател колко надплаща или не доплаща . Крайно несправедливо и винаги в ущърб на почтения и редовен платец
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
щях да се учудя ако бяха намерили нарушения!!!Тая комисия за какво съществува???
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледат тия *** какво може да им се случи с господарите в горно Мексико, не им ли минава между ушите мисълта, че тука ще е много по-грозно и няма да има кой да ги спаси?
19
3
 
16
 
! Отговори
Германска пивоварна преди 3 години
Електоратът май иска евтино парно а? А знае ли, колко долапи има още за пълнене? А и нова къща в Барцилона трябва? Да не говорим, че покрай образцовите мерки по пандемията електоралните единици нещо понамаляха, а и данакоплатците пообедняха...
18
0
 
12
 
! Отговори
Честито преди 3 години
В Русия има едно име за подобни бандити:"Вор в законе"
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво ...верни до гроб)
16
1
 
13
 
! Отговори
мак преди 3 години
Нищо ново под бг слънце. Всички са изрядни. Интересно ми е, колко излиза сметката за 1 месец за топлинка и топла вода от топлофикация. Мисля, че ще е по-ниска от отопление на ток.
15
0
 
14
 
! Отговори
гост преди 3 години
не топлофикация, машинките са манипулирани, отчитат повече, навъртат цифрите яко
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само измами и кражби по законен път все пак КЕВР е държавна комисия и прикрива измамите. Уволнение и смяна на служителите на КЕВР на всеки 6 месеца, докато почнат да откриват измами.
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще има нарушения, та това е най-студената зима откакто съществува топлофикация :D
12
0
 
23
 
! Отговори
БЛМ преди 3 години
Бецален, бели р0бе, само Черните Животи са от Значение - на тях всичко им е безплатно!
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другата проверка да е по Коледа, може пък да стане коледно чудо и да намерят надписване и други. То пък и аз съм тръгнала да се надявам на невъзможното май...С връщането на парите - пишат, че ти приспадат и после с допълнителен ред ти надписват същата сума и накрая нищо не връщат.