Всекидневни проблеми в София: Плащаш зона, но няма къде да паркираш

Жителите се оплакват, че паркират в кални площи
9 яну 2021 09:30, Петя Славова
79


"Зелена" зона без ясно обособени места за паркиране. Жители на столичния квартал "Иван Вазов" сигнализираха на Bulgaria ON AIR, че плащат на центъра за градска мобилност за паркиране в кални площи.

Oт 1 януари "Иван Вазов" влиза в списъка на столичните квартали със "зелена" зона за паркиране. Места за автомобилите на живеещите обаче няма.

Още по темата

"Това е спорно. Това не е тротоар, поне не прилича на тротоар. Може би ето това там след червената кола може да мине за тротоар или поне такъв му е бил планът някога. Дори по кадастър това се води алея не е улица, така че не би трябвало да влиза в "зелената" зона", коментират живущи в квартала.

Живеещите в блок 20 твърдят, че паркоместата са недостатъчни. Въпреки че зоната е платена, шофьорите са принудени да спират в зелените площи.

"Действително хората не трябва да паркират там и при по подходящи метеорологични условия, говорим евентуално напролет, Центърът за градска мобилност с администрацията на район "Триадица" ще монтира антипаркинг стълбчета, за да се ограничи това неправомерно паркиране и превръщането на зелените площи в кални пространства", коментира ръководителят на отдел паркиране в ЦГМ Емил Коларов.

Платените места, където паркирането е разрешено, също не са ясно обособени седмица след въвеждането на зоната за паркиране.

"Такова е решението на Столичния общински съвет и е следствие от желанието на голяма част от живущите да се въведе тази зона поради липсата на паркоместа", посочи още Коларов.

Жителите на квартала искат общината да въведе ред за паркиране в най-кратък срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си купувайте коли без място за паркиране! Ами то е просто! Ако си купиш вертолет пак няма да имаш място за паркиране!
49
2
 
0
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Вижте и собствения паркинг на един наглец пред блок 27
48
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плащаш за това че замърсяваш въздуха,а не за гараж! Някак си и медии и шофьори извъртат проблема!
47
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЙосарянТака е. Реално за да се предвижваш в София автомобил не ти трябва.Той е необходим само ако пътуваш извън София, при това редовно.За нашата кола плащахме близо 1500лв на година за застраховки, смяна на масло, талони... И това без ремонтите които се налагаха. Отделно бензина.Ми това са по 100лв на месец само за да седи в двора на кооперацията. На мен таксито до офиса и обратно ми е 10лв.Да не говорим, че ако взимам от спарковете, ми излиза къде-къде по-евтино.
46
4
 
30
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Ами спрете да строите. Това се отнася не само за София. В другите градове е същото. Елате да видите в Пловдив за какво строене става въпрос!!!Чудя се кой ще ги купува тези жилища и се питам не се ли довлякоха вече всички от Хасково, Кърджали, Смолян и околностите в Пловдив и не свършиха ти с купуването. Явно не,защото всичко било продадено! И тези се домъкват барабар с таралясниците си, плащам им данъци там, а в Пловдив правят задръстване и творят въздуха. Понякога искам да върнат жителството!!
45
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всекидневни грижи да си паркираш таралясника за 300 евро на "мойто си място", да пискаш че общината не ти е направила паркинг и да се караш с братчетата като косят да не ти одраскат "колата" в градинката пред блока.
44
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми не плащайте бе. И си разкарайте таратайките. Отивайте си на село и в двора си паркирайте 3!
43
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме кефи , общината е изоставила цели квартали на произвола на съдбата , но не забравя да им търси данъци , глоби и всякакви такси .
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А честито! Аз като ви разправях, че и в центъра е така, никой не вярваше. Щял да им се реши проблемът с паркирането. Е, решиха ли ви го? Или само ви взимат парите, пък вие се оправяйте както можете.
41
3
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Когато започнат да глобяват пешеходците затова че ходят по платното за движение в нарушение на "ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА" поради това че МПСтата са превзели тротоарите, е възможно да настъпят промени!
40
3
 
20
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Търсете си правата, подавайте сигнали на деж. на телефони денонощно, пускайте молби+снимков материал, защото други го правят.НИЕ имаме ПРАВА !Защо само тарикати да си ги искат на 100%, а за задълженията да увъртат?Знаете ли, че тези дето пищят за правата си, често не са си платили данъци, такси и др. ?Знаете ли колко чиновници в общината стоят по цял ден и взимат заплата за нищоправене ?Искайте си правата до край.
39
8
 
10
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Говоря за българите като цяло. Аз лично имам един автомобил, вярно, че е на лизинг но е чисто нов (да не е S класа, а Е класа) живея в затворен комплекс и имам гараж. Но не забравям откъде съм тръгнал и какво ми е коствало, за да успявам в корумпирана Тикволандия! Явно не се занимаваш с бизнес, а си бачлатор или чиновник, максимум някакво ИТ, иначе щеше да знаеш...
38
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските градове в централните им части не са проектирани за автомобили. Комунистите когато са ги строили са смятали че в бъдеще само малък % от населението ще има лична кола. И затова няма паркинги. Дори в по новите жилищни квартали има паркоместа само за 5-10% от семействата. А то сега всеки вече кара лична кола.
37
4
 
5
 
! Отговори
Йордан преди 3 години
Странно юи е да живееш на тошкова комуникативно място и да трупаш автомобили.
36
4
 
12
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Не само хубаво, но е редно и нормално да потърсят сметка на Общината и виновните в ния, НО в мафиотска страна това е МИЖИ да те ЛАЖЕМ.Има обаче "Наредба за осигуряване на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, за опазване на общинската собственост и околната среда, за безопостността на движение на територията на община (съответната)"Във всяка община има, а вие си търсете правата, както граждани го правят !
35
20
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
Като не можеш да печелиш за да купиш S класа, ще караш Голф 2Кой ти е виновен че нямаш умения да печелиш повече?!Кой ти е виновен, работодателя ти защо ти плаща малко - щото за толкова заслужаваш :)))Смени си работата или главата
34
2
 
16
 
! Отговори
Единственото... преди 3 години
...решени е общината да изнудва строителите да строят ред жилищен блок с ред блок с парко места за автомобили. Тоест строителят да няма право да построи жилищен блок, без да е построил първо блок с парко места. После последните да се продават на който има пари, но не повече от два гаража на семейства и само с локална жилищна регистрация в същия квартал.
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма значение колко ти струва колата, разходите си ги има. Старите даже изискват повече харчове.Щом поддържате по 2 коли значи сте богати.
32
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купувате си по 2-3 коли и искате да паркирате пред входа - няма да стане.Не ви е виновна общината или кмета, самите вие сте проблема.Създавате проблем, но чакате някой друг да ви го реши
31
2
 
33
 
! Отговори
555 преди 3 години
Хубаво би било и някой да потърси сметка на общината - защо се издават разрешително за сграда със 70 апартамента и 20 парко места. Така, че не винаги хората са виновни. Но бас държа, че то(е)зи издал разрешителното добре е замезил.