Всекидневни проблеми в София: Плащаш зона, но няма къде да паркираш

Жителите се оплакват, че паркират в кални площи
9 яну 2021 09:30, Петя Славова
79


"Зелена" зона без ясно обособени места за паркиране. Жители на столичния квартал "Иван Вазов" сигнализираха на Bulgaria ON AIR, че плащат на центъра за градска мобилност за паркиране в кални площи.

Oт 1 януари "Иван Вазов" влиза в списъка на столичните квартали със "зелена" зона за паркиране. Места за автомобилите на живеещите обаче няма.

Още по темата

"Това е спорно. Това не е тротоар, поне не прилича на тротоар. Може би ето това там след червената кола може да мине за тротоар или поне такъв му е бил планът някога. Дори по кадастър това се води алея не е улица, така че не би трябвало да влиза в "зелената" зона", коментират живущи в квартала.

Живеещите в блок 20 твърдят, че паркоместата са недостатъчни. Въпреки че зоната е платена, шофьорите са принудени да спират в зелените площи.

"Действително хората не трябва да паркират там и при по подходящи метеорологични условия, говорим евентуално напролет, Центърът за градска мобилност с администрацията на район "Триадица" ще монтира антипаркинг стълбчета, за да се ограничи това неправомерно паркиране и превръщането на зелените площи в кални пространства", коментира ръководителят на отдел паркиране в ЦГМ Емил Коларов.

Платените места, където паркирането е разрешено, също не са ясно обособени седмица след въвеждането на зоната за паркиране.

"Такова е решението на Столичния общински съвет и е следствие от желанието на голяма част от живущите да се въведе тази зона поради липсата на паркоместа", посочи още Коларов.

Жителите на квартала искат общината да въведе ред за паркиране в най-кратък срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
22
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Като чета коментарите и ми се изяснява картинката защо хора като политически недъгавивя Борисов ни управлява ами кой е виновен че затриха малките населени места и натъпкаха куцо кьораво и съкато в града на ужасите човек може да има всичко което може да си позволи и никой не е виновен освен така наречените управници че немогат да му създадат условия да го ползва при положение че си плаща данъците за това
29
5
 
29
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Бедни сме бе човек - две щайги за по 1000-2000 лв символизират богатство ли? И то в повечето случаи даже с кредит. Ако кажеш някъде в белия свят, че българите теглят 2-3 евро да си купят стари кошници и ги изплащат с години ще ни се смеят. Нашите коли струват колкото седмичната заплата в белия свят. Но тук е Тикволандия...
28
2
 
16
 
! Отговори
Без глуопсти преди 3 години
Не ни занимавайте с глупости, ами пускайте отвореното писмо на Елисавета Панова ( съпругата на Лозан Панов) до г-н Тиквен Джипкаров Вертолетов! Бъдете поне веднъж достойна медия! Идват избори и като се смени властта вярвам, че ще бъдете запомнени от новата власт и пратени в небитието... Все още имате шанс да се спасите! Бъдете смели, не продажни!
27
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж сме бедни, а всяко семейство има поне 2 коли ;)Е как ще има къде да паркирате ?А и никой не ви е обещал да имате паркомясто пожизнено.Този проблем го има по цял свят, стига сте ревали :)
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Азимоведно време живеех на подуене и имаше един москвич на един доктор всяка неделя докторът го измиваше и хправеше тържествена обиколна на градинката срещу блока -около 80 метра .и това му беше пробега.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За живеещите в големите градове семейства с две или три деца в училищна възраст грАДския излиза по скъп от поддръжката на два автомобила. А въвеждането на зона е заобиколен начин за вдигнане данък сгради, щото кмета обеща, че няма да има промяна и през тази година. А ама не!
24
2
 
12
 
! Отговори
какво се чудим преди 3 години
Какво се правите на ущипани .али може човек да е женен , но жена му да не му пжоска. Така плаща за жена пък няма. И с паркирането е така.
23
2
 
10
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Ами като си слабоумен ще плащаш. То е написано като за кретеHи на знака как се праща SMS.
22
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шофьорите изпочупиха сума ти плочки по тротоарите като паркират върху тях. Защо не ги глобяват за тези щети върху града. Какво се оплакват че нямало къде да паркират. Ами този град не е разтеглив като ластик за паркоместа. Качете се на велосипеди бе като в Холандия.
21
17
 
9
 
! Отговори
Стефчо преди 3 години
За кола над 10 години,или втори автомобил в семейството-2 бона годишен данък. Вход към центъра на града 10 лв на час ,и всичко си идва на мястото!
20
7
 
29
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Познавам тричленни семейства с по три автомобила. Двата стоят като паметници на паркинга и мърдат един път в годината.От тук идва проблемът. Петорен данък за всеки втори и повече автомобил в домакинството и ще видите как София ще прелива от паркоместа.
19
5
 
9
 
! Отговори
дедо преди 3 години
По три коли трябват на човек ,и ще се оправим!
18
13
 
4
 
! Отговори
Да преди 3 години
Само електромобили да се пускат в централната зона. И да се ограничи още паркирането. "Руски"","Раковски" и "Дондуков" да са пешеходни зони до "Васил Левски"
17
7
 
2
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ПРОПУСНАХ ЧЕ ТАКИВА КОЛИ СА НАД 15 ГОДИНИ
16
12
 
6
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ЕДИН ФОЛКСВАГЕН 75 КОНЯ ПЛАЩА 20 ЛВ ГОДИШЕН ДАНЪКНЕ Е ПРОБЛЕМ ЕДНО СЕМЕЙСТВО ДА ИМА ТРИ ИЛИ ЧЕТИРИ ТАКИВА КОЛИ-ЗАКУПЕНИ ПО 2 БОНАТАКИВА ЧУДЕСА НЯМА ПО СВЕТА
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно са наспирале по "градинките". Зелената зона не е да паркираш под розовия храст.
14
12
 
16
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Така е. Мъка. Връщайте се на село всички новософиянци. На къра има място за вас
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И бембена зона да ви направят. Пак ще си плащате и ще паркирате на 5 преки от вас.Вие за тях не сте лилава, червена, синя и зелана зона. Вие за тях сте ЗЛАТНАТА СРЕДА. Златни кокошки. Браво!
12
11
 
10
 
! Отговори
Nqkoi преди 3 години
Сега остава да вдигнат данъците на старите таралястници и всичко ще е перфектно. В София има прекалено много коли. Ползвайте градски транспорт.
11
3
 
16
 
! Отговори
косе босе преди 3 години
***! антипаркинг колчета ше слага, че е по-лесно. вместо да разшири паркинга и да го стегне при видната нужда от паркоместа ... кьопава и *** разградска десница!