Всекидневни проблеми в София: Плащаш зона, но няма къде да паркираш

Жителите се оплакват, че паркират в кални площи
9 яну 2021 09:30, Петя Славова
79


"Зелена" зона без ясно обособени места за паркиране. Жители на столичния квартал "Иван Вазов" сигнализираха на Bulgaria ON AIR, че плащат на центъра за градска мобилност за паркиране в кални площи.

Oт 1 януари "Иван Вазов" влиза в списъка на столичните квартали със "зелена" зона за паркиране. Места за автомобилите на живеещите обаче няма.

Още по темата

"Това е спорно. Това не е тротоар, поне не прилича на тротоар. Може би ето това там след червената кола може да мине за тротоар или поне такъв му е бил планът някога. Дори по кадастър това се води алея не е улица, така че не би трябвало да влиза в "зелената" зона", коментират живущи в квартала.

Живеещите в блок 20 твърдят, че паркоместата са недостатъчни. Въпреки че зоната е платена, шофьорите са принудени да спират в зелените площи.

"Действително хората не трябва да паркират там и при по подходящи метеорологични условия, говорим евентуално напролет, Центърът за градска мобилност с администрацията на район "Триадица" ще монтира антипаркинг стълбчета, за да се ограничи това неправомерно паркиране и превръщането на зелените площи в кални пространства", коментира ръководителят на отдел паркиране в ЦГМ Емил Коларов.

Платените места, където паркирането е разрешено, също не са ясно обособени седмица след въвеждането на зоната за паркиране.

"Такова е решението на Столичния общински съвет и е следствие от желанието на голяма част от живущите да се въведе тази зона поради липсата на паркоместа", посочи още Коларов.

Жителите на квартала искат общината да въведе ред за паркиране в най-кратък срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
16
 
13
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
кой ще паркира в много етажен паркинг и с торби и чанти да слиза по стълби и асансьорикой ще носи и торби и малки деца до колата и обратно в дъжд и снягстига с тези демагогии -истината е високи данъци за коли и намаляване на бройките в градоветесега има излишни коли -на семейство по две или три коли -които само пълнят паркингите без да се мърдат с седмици
9
20
 
18
 
! Отговори
Трябва преди 3 години
В София трябва да се забрани регистрацията на автомобили по-стари от 15 години.Трябва да се ограничи регистрацията на автомобилите по жилище - 1 жилище, 1 автомобил.Трябват местни винетки защото една трета от автомобилите не са със Софийска регистрация.
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие си го искахте! И накрая какво, хем си плащате, хем пак няма места за вас. Хахйахаа. Кеф, кеф , кеф. Няма да ревете сега, плащайте и гледайте как ви потъват парите в бездънна яма. И чакайте да ви сложат колчета за 100 лева. Те ще прибират няколко милиона на вас да ви е подредено. Хахххайайаа. Глупци.
7
5
 
14
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Тук хитри софиянци паркират в на брега и в тесните улички пречейки на движението, а като викна Паяка и няма техническа възможност да ги вдигне, полицаят лепи глоба.
6
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има някакво ограничение за брой автомобили например 1 апартамент - 1 автомобил.Имах съсед клошар.Купуваше някакви каруци за по 700-800 лв и ги изоставяше след 1 седмица каране.По едно време беше събрал почти всички известни модели от началото на 90-те в различна степен на разпад.Хвалеше се че е събрал поне 30 различни видове черириколесен скрап.Е тия са същите.
5
7
 
22
 
! Отговори
студент преди 3 години
Работата е да събират паре за шкафа !!!По празниците паяците работеха на 3 смени , и служителите получиха големи бонус !
4
8
 
11
 
! Отговори
Айде... преди 3 години
...сега из особеностите на една ориенталскиа държава, с елементи на вряла шкембе чорба, мощно подправени с чесън, оцет и много много изсушено семе от натрошени чушлета.... и разбира се ред сополи;) . Колкото и да ревете така ще е. Като има матрял за скубане, властта ще се възползва, а вие ще ядете ... пасти... .
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Където се въведе платена зона за паркиране, паркоместата намаляват, на места почти двойно. Те какво са очаквали? На всеки разумен човек е ясно, че платените зони не са решение, а затрудняват паркирането и за София трябват закрити паркинги за поне 200 хиляди автомобила, а не платени зони.
2
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми тогава няма да паркираш. Като си в зоната и не си платил само дребна глоба ти правят на запад а ако паркираш като тоя ти вдигат колата и залепят една бележка земята къде да си я търсиш .Тука що не е така ? Заради герб ли ?
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво очаквате от мафиотска държава?Когато нощно време бандит ви спира, за да ви граби, той просто прибира парите ви! Не ви решава някакви проблеми.