Фандъкова: Няма повод за обявяване на бедствено положение

Не се е стигало и до евакуация на хора
12 яну 2021 09:00,
56
Фандъкова: Няма повод за обявяване на бедствено положение
Снимка: БГНЕС

Опасност за населението към момента на територията на Столичната община няма. Не е обявявано и няма повод към момента да обявяваме бедствено положение. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

Цяла нощ екипи са наблюдавали реките на територията на Столичната община, като се отчита леко понижение в нивата им. Продължават да бъдат наводнени участъци от населени места в Нови Искър, Требич и Волуяк.

"Има наводнени къщи, които ще се описват в края на деня. Най-напред трябва да спаднат нивата на реките. Екипите на пожарната са работили през нощта за издигането на диги в Мировяне. Има сграда на хоспис, която защитаваме", информира пред Нова тв кметът на София Йорданка Фандъкова, като уточни, че екипи на "Аварийна помощ и превенция" също са работили на място.

Днес е запланувано да се отводни участъкът под моста в Курило и да се работи в Мировяне за отводняване на къщите. Столичният кмет съобщи, че в Житен има наводнена една къща. В Требич предстои да бъдат издигнати диги.

Фандъкова каза, че не е обявено бедствено положение в нито едно населено място в София, като до евакуация на хора също не се е стигнало.

"Надявам се днес да започне успокояване на ситуацията и да подпомогнем хората по отводняване на къщите", добави кметът на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
о .... преди 3 години
Тези от София въобще не ги мисля ..!Някои от тези софиянци които вземат по 4-5 000 лева чисто на месец да се интересуват как живеят хората в провинцията, как плащат сметки, как гладуват, как изнемогват ...... да идва една яко вълна и всички да заминат там където им е място ...За София нищо хубаво не искам и да чувам ..
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пак беше затлачено коритото на реката?
48
2
 
4
 
! Отговори
Западен квартал преди 3 години
Г-жо Фандъкова знаем, че обслужвате интереси около Младост и в Младост, южни и източни квартали и села.Но като се изказвате елате в Западна София.1/3 от територията е без канализация и нищо не предприемате 12 година.Тогава правете глупави изказвания.
47
1
 
9
 
! Отговори
НикогаВечеГРОБЧума преди 3 години
Как ще има, като самата ти си Бедствие!?
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗАБЕЛЯЗВА СЕПросто човекът е сред бедстващите от наводненията, а такива като теб си стоят вкъщи на сухо и топло. Затова хората отново ще гласуват за него!
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Спаси СофияСпаси София от Спаси София.
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОСТАВКАА ти защо не ги изчисти, това е работа на кметовете по места.Факт е, че в само червените градове и села има проблем с наводненията.
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата е оставена на самотек. Не става въпрос само за села в низините, при които е нормално проливен дъжд да причини наводнения. Из София, и то не само в крайните квартали, през последните дни по улиците текат РЕКИ. Защото последните отводнителни системи са от соца или още от царско време, а властта нехае. Стига да има да се краде, всичко е ок за гербаджийската душица. Всички партии сте наследници на БКП.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става когато всеки хжърля *** и отпадъци където му падне и после кой ни е виновен че ние не пазим природата ни
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има повод фандъчката да я направят мис пр-ститутка на републиката!!
40
1
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
*** или антитролове,Лятото идвате да работите на морето.Храна и квартира, осигурени от честните частници.
39
3
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
При упралвението на ГЕРБ всеки ден е бедствено положение.За 10 години никой не се погрижи да изчисти коритата на реките и укрепване на дигите.Всеки път като се изпуснат контролирано язовирите настъпва потоп.Борисов вместо да се вози по джипове и хеликоптери, да го пуснат с една надуваема лодка по реките за да види какви ги свърши за тези години.
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бая червен ***, Нинова си е продала гащите да им плати.
37
3
 
5
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Ествено, че бедствено положение не ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВЯВА.Защото нещастната ни Столица Е В БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ откакто ГРОБ започна да я "управлява".Т.е. - да пълни гушките на приятелчетата си и собствените си чекмеджета, естествено.
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Права е Фандъчката. Бедствено положение при герб няма. Да сте чули за някой бедстващ гербер някога? Даже и прередиха всички за да се имунизират първи с ваксини.
35
3
 
13
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Фандък снимай една шахта дето не е пропаднала 6 месеца след новите ремонти. Ще я сложа в рамка от чисто злато и ще ви я подаря!
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандък ли си, зюмбюл ли си...
33
3
 
9
 
! Отговори
Спаси София преди 3 години
Проект за 1 милиард лева - хората ходят по улицата, тротоара широк 4 метра - пропада... Няма отговорни.ИмАло да става.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама аз искам да похарча бюджета на общината без контрол, може ли ?? А, калинке ГЕРБава...
31
2
 
6
 
! Отговори
ЗАБЕЛЯЗВА СЕ преди 3 години
Забелязва се, когато премиера изчезне някъде.Рамадан Байрам ли празнува, къде е? Севда що не го снима сега? От няколко дни го няма.