Фандъкова: Няма повод за обявяване на бедствено положение

Не се е стигало и до евакуация на хора
12 яну 2021 09:00,
56
Фандъкова: Няма повод за обявяване на бедствено положение
Снимка: БГНЕС

Опасност за населението към момента на територията на Столичната община няма. Не е обявявано и няма повод към момента да обявяваме бедствено положение. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

Цяла нощ екипи са наблюдавали реките на територията на Столичната община, като се отчита леко понижение в нивата им. Продължават да бъдат наводнени участъци от населени места в Нови Искър, Требич и Волуяк.

"Има наводнени къщи, които ще се описват в края на деня. Най-напред трябва да спаднат нивата на реките. Екипите на пожарната са работили през нощта за издигането на диги в Мировяне. Има сграда на хоспис, която защитаваме", информира пред Нова тв кметът на София Йорданка Фандъкова, като уточни, че екипи на "Аварийна помощ и превенция" също са работили на място.

Днес е запланувано да се отводни участъкът под моста в Курило и да се работи в Мировяне за отводняване на къщите. Столичният кмет съобщи, че в Житен има наводнена една къща. В Требич предстои да бъдат издигнати диги.

Фандъкова каза, че не е обявено бедствено положение в нито едно населено място в София, като до евакуация на хора също не се е стигнало.

"Надявам се днес да започне успокояване на ситуацията и да подпомогнем хората по отводняване на къщите", добави кметът на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
селянин преди 3 години
па направо война обявете
9
2
 
10
 
! Отговори
Денисс преди 3 години
Пак сте харчили народни пари за жълти якенца!Какво сте се изтипосали всички чиновници с тия жълти екипи?Скоро министър Николова и двайсетина клати...ци се пъчеха по телевизиите с оранжеви екипи.Абе срам нямате!Пари ли нямате за по едно яке?Не се натъпкахте за толкова години!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом така казва значи положението не е добре
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е ОК каза Фънди. Спете спокойно, изудавени....
6
1
 
12
 
! Отговори
Отврат преди 3 години
Срам за цялото учителско съсловие! Не знам с какви очи си поглеждате децата и на какво ги учите, кметице!
5
2
 
16
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
фандъкова герб а наводненията а наводнените дворове къщи издавени животни на ХОРАТА какво да ве питам ми то си личи КМЕТ ПОЛИТИК ОЛИГАРХ ПРЕМИЕР вие сте студенокръвни БОЙКО лятото си правеше пиари с джипката срамота
4
0
 
2
 
! Отговори
Не му вервам! преди 3 години
Ще се правиш на откачен ти! Ще приемаш държавата и народа - като колония, бизнез начинание, мъртвец чакащ да бъде обран мародерската. Нищо не знам! И аз мога!НИЩО НЕ ЗНАМ!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Па то България при шайката си е в бедствено положение за какво да го обявяват.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая пък коя беше? Говорителката на премиера?
1
3
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Обявявай бедстврни положение и това е! Положението е страшно! Утре като падне -15 и всичко замръзне ще те питам дали няма да обявиш бедствено положение...