Фандъкова: Няма повод за обявяване на бедствено положение

Не се е стигало и до евакуация на хора
12 яну 2021 09:00,
56
Фандъкова: Няма повод за обявяване на бедствено положение
Снимка: БГНЕС

Опасност за населението към момента на територията на Столичната община няма. Не е обявявано и няма повод към момента да обявяваме бедствено положение. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

Цяла нощ екипи са наблюдавали реките на територията на Столичната община, като се отчита леко понижение в нивата им. Продължават да бъдат наводнени участъци от населени места в Нови Искър, Требич и Волуяк.

"Има наводнени къщи, които ще се описват в края на деня. Най-напред трябва да спаднат нивата на реките. Екипите на пожарната са работили през нощта за издигането на диги в Мировяне. Има сграда на хоспис, която защитаваме", информира пред Нова тв кметът на София Йорданка Фандъкова, като уточни, че екипи на "Аварийна помощ и превенция" също са работили на място.

Днес е запланувано да се отводни участъкът под моста в Курило и да се работи в Мировяне за отводняване на къщите. Столичният кмет съобщи, че в Житен има наводнена една къща. В Требич предстои да бъдат издигнати диги.

Фандъкова каза, че не е обявено бедствено положение в нито едно населено място в София, като до евакуация на хора също не се е стигнало.

"Надявам се днес да започне успокояване на ситуацията и да подпомогнем хората по отводняване на къщите", добави кметът на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 3 години
Да. Видяхте ли поста на Спаси София за пропадащото метро?Все едно нищо не е станало... излизат днес и ти казват "Няма бедствено положение, лягай да спиш" и си заминават... Това не е нормално. Поне според мен.
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами,похарчи и ти едни пари без контрол, но да те видим, че помагаш на хората, Ане че дращиш зад компютъра. То с хвърляне на яйца не става!
28
2
 
2
 
! Отговори
Алов преди 3 години
Слава на Фънди, на Главната Тиква, Шиши и каскета да живее бедственото положение през лятото, през зимата, пролетта и есента !!!!!!
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко и Йорданка са заинтересовани винаги когато трябва да се похарчат едни пари без контрол...
26
2
 
0
 
! Отговори
ФОНЧО ДВЕ преди 3 години
Къде е шИфьора?
25
2
 
2
 
! Отговори
Foncho Two преди 3 години
Фончо 2 - шАфьор номер 1Фончо 1 - шИфьор номер 2Бойко Борисов - шифьор номер 0Тва е шега за програмисти.
24
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави впечатление, че нито един член на т.н. опозиция вкл. т.н. протестъри не са при бедстващите хора. Иначе на приказки са много силни как щели да сменят корупционния модел, но когато реално трябва да се притекат на помощ на нуждаещите се ги няма никакви.Аз единствено видях Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова да са заинтересовани от проблемите с високата вода след дъждовете.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снишават се. Чакат застудяването и обръщането на дъжда в сняг, така ще имат още време до снеготопенето.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще припишат дъждовете на новия по-заразен щам на КОВИД и толкова.
21
2
 
8
 
! Отговори
ФОНЧО-ДВЕ преди 3 години
Тука бедствия, наводнения, камъните падат, *** хора.Премиера го няма от 2-3 дни. Къде е?По принцип ни облъчвате от ден до пладне с него. Къде е?
20
2
 
8
 
! Отговори
Fyndykova преди 3 години
Защо прие кметския пост ***? Толкова добра жена беше... стана изтривалка на ГЕРБ - за ПАРИ!Фъндъкова е един провал. Добро дете, ама ГЕРБ-че.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тежко време: Без ток, пълни реки, заляти домове, хора в капан..."-------------------------------------------------------------------------------------------------"Фандъкова: Няма повод за обявяване на бедствено положение"
18
1
 
7
 
! Отговори
Фончо 2 преди 3 години
Къде е шИфьор номер 1 на Републиката?Пак ли е на гости на Ердоган?
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калинка Фандъкова няма полезен ход, не знаят какво да правят и с бедствено и без бедствено положение. Просто усеща, че ако обяви бедствено положение всички ще очакват някакви мерки, а калинките в общината нямат капацитет да поемат отговорност и да вземат смислено решение. И така, снижаване и чакане да отмине бурята...
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма повод, щото няма европомощ все още. Виж, ако беше КОВИД....
15
1
 
3
 
! Отговори
Каку Данкей преди 3 години
Метрото нещо пропада, каку Данкей!Да не измрат пак някакви хора? Знам, че за ГЕРБ-авите не е драма, но за нас - нормалните граждани е драма.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
28-ми Март идва. Е тогава ше видите вие бедствено положение. Как ще бягате през глава за да се спасите от народната любов. Ше ви изтърпим още 2 месеца, после обаче какво ще се случва, само един Господ знае.*** такива д0лни. Не ви е срам.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие за една настинка обявихте извънредно положение в държавата, пък сега за истинско видимо природно бедствие се пънете да обявите бедствено положение на регионално ниво. Явно не дават толкова пари.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бедствено е положението, понеже Фандъка държи всички тротоари да са в най-трагичното състояние някога , да не говорим за отводнителните шахти и т.н. !!! Нямало е по-алчна бабка от нея !
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМа разбира се че няма проблем. То това че хората бягат от домовете, домовете м наводнени, улици, тротоар, дворове и домове са пълни с вода. Хората посед зима газят в тиня с гумени ботуши в холовете си, спасяват покъщнина и животинки.... а за вас няма проблем. Е това е наглост вече. Ама огромна наглост.