66 пъти "носи маска", жена се оплака от психически тормоз

Записът в градския транспорт й пречел
18 яну 2021 14:35, Петя Славова
104
66 пъти "носи маска", жена се оплака от психически тормоз
Снимка: БГНЕС

Жена твърди, че е подложена на системен психически тормоз  в градски автобус. Пътничката обаче, не се жалва от кондуктори или шофьори, а от запис на предупреждение за носене на маска, който чува всеки ден по 66 пъти. Прослушванията съвпадали с броя на спирките - в двете посоки, до местоработата на потърпевшата. Тя обмисля да търси правата си, заради причиненото неудобство.

"Всяка сутрин в автобуса чувам 33 пъти съобщението за носене на маски. Когато се връщам отново го чувам 33 пъти, което е абсурдно. Не вярвам, че някой човек не знае какво е нужно да направи, за да спазва мерките. Главоболието ми започна от две седмици. Вече откачам когато чуя записа. Цялата съм в нерви – преди и след работа", разказва пред Нова тв Веселина Боянова.

От ЦГМ София казват, че спазването на всички мерки е много важно.

"Госпожата цитира съобщението, но пропусна най-важната част от него, а именно, че маската трябва да покрива носа. Това е от голямо значение. Трябва да бъдем толерантни един към друг. Това съобщение е много важно и нужно", казва Метови Аврамов, директор в ЦГМ.

Жената контрира, че хората знаят, че трябва да носят маска, а тези, които не носят правилно маска са доказателството, че подобно съобщение не им е подействало и затова то продължава да е ненужно.

Тя обясни, че не е против противоепидемичните мерки, но така направени, те обиждат и нейната интелигентност, а постоянното повтаряне на едно и също нещо, действа на психиката на пътниците.

От ЦГМ добавят, че правят всичко възможно да осигурят продажбата на превозни документи на повече места в София.

"Обстановката обаче е трудна. Билети се продават в 61 обекта на ЦГМ и още много места. Продават се и чрез мобилно приложение, с което може да бъде закупена дневна карта", казва още Аврамов от ЦГМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
17
 
14
 
! Отговори
авд. Марковски преди 3 години
Нека недоволните гражданите да заведат колективен иск срещу Столичен градски транспорт. Да сложим край на психическия коронатерор в нашата държава!
11
10
 
25
 
! Отговори
Ro преди 3 години
При Оруел беше същото - нон-стоп облъчване по всякакъв начин. Наистина е адски дразнещо, а и не само съобщенията за маските.
10
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има тапи за уши, има слушалки за музика. Може да си чете книжка и да не се занимава със съобщението. Има хора не само съобщение им трябва ами и сопа понякога, за да се сетят да си сложат маските при това на носа също а не като лигавник.А има и още по-лесен начин ходене пеша ама 33 спирки ще е зор работата.Всеки може да си намери оправдания за действията, които е извършил или не е извършил.Важно нещо след работен ден е човек да разпуска за да не изпуши...иначе всички ставаме като с ПМС....
9
19
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
е нали се вдигахте на няколко народни въстания и то с ВДИГНАТИ ЮМРУЧЕТА РОТ ФРОНТ, под ръководството на Румбата и с финасирането от чичо Васко, а сега фигурантът обяснава, че правителството не взело мерки за противодействие на втората вълна, а побърканите от ЦГМ си горяха маските, сега ще слушате указания
8
19
 
17
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Я пак!! Ти да видиш, пречело й повтарянето. А не й ли пречи, че във всяко превозно средство на градския транспорт има поне трима безмозъчни дебилници, които нито от повтаряне разбират, нито от глоби. Проблемът, жено, явно ти е друг...
7
18
 
18
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
АЙ СИКТИР ,БЕ...*** ТАКИВА!ЩЕ СЕ НАУЧИТЕ ДА НОСИТЕ МАСКИ И ДА СИ ПИЕТЕ РЪЦЕТЕ И ЗАДНИЦИТЕ ! СМЪРДИТЕ ПО ЦЕЛИЯ ТРАНСПОРТ НА , ЧЕСЪН И КИСЕЛО ЗЕЛЕ !ЩЕ ВИ ПОВТАРЯТ , ВСЯКА ВТОРА МИНУТА , АКО ТРАБВА!У СОФЕТО Е ТАКА!!!!!
6
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се повтаря, да се налива в канчетата на всички, които се мислят за по-различни, защото няма различни всички сме стадо. Госпожата, като я дразни да се посъветва наистина с психотерапевт и да си приема хапчетата. Един японец даде интервю по ТВ, че в Япония никой не си и помисля да си носи маската на брадата. Ето това е отговорност и дисциплина, независимо дали вярваш в Ковид или не. Това е социалния контакт с околните на съпричастност. Да си помислим за задълженията, не само за правата!
5
9
 
16
 
! Отговори
погледни романтично преди 3 години
А какво ще кажеш, например, ежедневно да слушаш молитвата на имама от минарето на джамията. Просто трябва да го приемаш като екзотика.На много хора не им е добре да слушат всеки ден за Бойко и Румен. В метрото само по себе си и съобщението че вратите се затварят и отварят е досадно. Но няма между народен стандарт, според който да ти нарушава правцата.Нека да не се правим на толкоз чувствителни!Сигурно и въпросната дама е омръзнала до смърт на някой мъж...
4
8
 
15
 
! Отговори
Д-Р ПСИХО преди 3 години
тази госпожа я гледах сутринта по НОВА ТВ и мога да кажа, че психичните й проблеми не са се появили сега в градския транпорт, а авно преди години още, асега е седнала да брои живее в Овча купел 2, а пък ходи на работа в Слатина
3
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашизмът в действие. Ако не се вдигнем всички до един да смажем хунтата с нас е свършено!
2
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тази проблема ѝ е някъде другаде и се опитва да привлече внимание към себе си. Тъжна история.
1
13
 
21
 
! Отговори
12270 преди 3 години
Досега нито веднъж не се е щкачил щконтрольор за маските. А въртенето на едно и също иречениее истински терор за пътниците. Никой досега не си е сложил маска, след поредното прокънтяване на заплашителната фраза.