Затягат мерките, затварят молове и фитнеси в София, ако продължи така

Засега има свободни места в столичните болници
Обновена: 14 мар 2021 10:36 | 14 мар 2021 10:35, Камелия Цветанова
319
Затягат мерките, затварят молове и фитнеси в София, ако продължи така
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че ситуацията с пандемията в София продължава да е тревожна.

„От петък са в сила нови мерки, но следим ситуацията ежедневно, за да предприемем допълнителни, ако има нужда”, уточни тя пред Нова телевизия.

Още по темата

Кметът посочи, че за днешния ден броят на новозаразените в столицата е по-малък от вчера, но въпреки това кривата върви нагоре.

„Най-голямото ми притеснение е болниците в София да имат капацитет, за да могат да оказват качествена помощ на всеки нуждаещ се”, каза тя, като обясни, че все още има свободни места в лечебните заведения.

Фандъкова уточни, че в София никога не е имало пълен локдаун. Посочи, че се акцентира върху няколко неща - да се минимализира събирането на много хора, да се даде възможност да се спазват мерките и да се осъществява строг контрол.

„Наблюдението, което имаме, вследствие на проверките, е че повечето хора в София спазват мерките, за което аз много благодаря. Това е най-важното и само то може да ни помогне да не се стига до много по-тежко затваряне”, каза кметът.

Тя беше категорична, че проверките за спазването на мерките ще продължат, ако не се спазват - ще се затегнат.

„Ако трябваше да решавам за затварянето на училищата, от образователна гледна точка, бих предложила не само да се затворят последни, но и изобщо да не става това. Много ученици ми пишат за това”, категорична беше тя.

Кметът на София съобщи, че по настояване на директора на Столичното РЗИ следващата мярка, ако се наложи, ще е затваряне на големи търговски вериги и фитнеси.

Относно фаталния инцидент с момчето, починало от токов удар в София, Фандъкова каза, че продължава разследването по случая.

„За трите павилиона, които са на общински терени, са издадени заповедите за премахване. За двата, които са на терена на болницата, очакваме констативните актове, за да може да се издадат такива заповеди”, обяви кметът.

Тя беше категорична, че нищо незаконно не трябва да остане работещо. „Затова настоявам всички, които имат отношение, спешно да се мобилизират и да я свършат. Абсурдно е да работи обект, който няма удостоверение за въвеждане в експлоатация”, обясни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSАбе, шашавия... В Румъния го направиха Сигаромите , щото им спраха помощите... А някои се възползваха. Толкова ли си сдухан?!
233
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КОГА?Абе ти ако не можеш... що си търсиш извинения?
232
14
 
7
 
! Отговори
КОГА? преди 3 години
КОГА ЩЕ КАЖАТ ЯСНО И ТОЧНО?Да обяснят на хората да НЕ правят СЕКС и да не зачеват бебета докато трае ЕПИДЕМИЯТА.Социалната дистанция включва и физическа дистанция и въздържание от плътски интимни контакти и секс. Децата са увредени, защо не изчакат хората и да не създават ковид поколение.
231
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данче, влизала ли си в метрото в час пик да видиш дали може да се спазва дистанция, а в другия градски транспорт. Само празни приказки, дори не се сети за 8 март дамите да се возят безплатно. Не може само да гребете, хубаво е понякога и да дадете. Тази е срам за София.
230
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вземете и я затворете като концлагер таз столица ! Никой нито да излиза ,нито да влиза, тогава да видим баце как ще шенка за пиара си?
229
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хората се изчерпаха и минаха на тема "а ти мене уважааш ли мъ..."
228
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това просо е много кухоЗа една година разви тежък Алцхаймер
227
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен237щом казваш...
226
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоАко ТИ си с две висши образования университетите, които са ти ги дали трябва да бъдат закрити МОМЕНТАЛНО. Ти си неграмотен във всеки смисъл на думата по ВСЯКА тема, по която някога си писал тук, а съдейки по реакциите ти на събеседниците ти, АйКюто ти е сумата от цифрите, които си посочил.
225
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази трябва да си плати,защото подложи на изтезание две невинни жени с измислен подкуп.Чакаме знак свише.
224
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен233..оле Боже!..И как си ме "наврял в миша дупка",бе ?..Та ти си окупирал тая дупка и нищо не може да влезне повече в нея!..наистина си много зле!.."Не съм бил отварял книга"..?!?!..Да не говориш на тая в огледалото?..С ДВЕ висши образования съм,с "ай-кю" 139,с публикации в наши и чужди технически списания,с уникални разработки в облаестта на електрониката и енергетиката!
223
12
 
11
 
! Отговори
Xa-xa-xa преди 3 години
Кучетата си лаят, керванът си върви.Е, нека лаят. Лаяха няколко месеца и какво?ГВРБ ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ. ... unfortunately.A алтернатива има ли?
222
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоЗначи, все се надявах, че след като не бях тук час и нещо, и като ти видях драсканиците, просто си решил да хвърлиш един последен отчаян къч, колкото да не излезе, че наистина си осъзнал какво ти казвам, но явно си достатъчно нагъл да не се осъзнаваш.Слушай сега: показа, че си неграмотен, наврях те в миша дупка, върна се за още пердах и продължаваш.Кое не разбра бе, момче?Не си отварял книга, толкова си зле!Както по темата, така и за родния ти език!
221
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен231добре,!..А ти да не си посмяла да кажеш "Добър ден" на някого,защото ще цитираш поне сто човека!..По твоята "логика"..
220
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо".Ако спомена че днес е "Сирни Заговезни",и това ли ще бъде "цитат"?"Ако кажеш "Сирни Заговезни е еди какъв си празник" ЦИТИРАШ, Сирни Заговезни като празник, който спада към една определена категория празници.Неграмотен си до безобразие.От друга страна, от някой, който има само средно образование, и се занимава с елементарна работа, не се очаква, че е особено грамотен или силен в логиката. Все пак, в повечето случаи, такива хора са и доста скромни, не наглеци като теб.
219
12
 
8
 
! Отговори
анонимен до София преди 3 години
София , ако по някакъв начин можеше да разбереш колко почтена жена е Фандъкова , щеше да потънеш в земята от срам от думите , които си написала за нея .
218
9
 
8
 
! Отговори
анонимен до Иво преди 3 години
Иво , я кажи колко хора са убили ГЕРБ но с доказателства , като без тях статута ти е на папагал дочул тези обвинения от други папагали.
217
16
 
13
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
ГЕРБ победа!
216
8
 
18
 
! Отговори
София преди 3 години
КРАДЛА!!!
215
9
 
22
 
! Отговори
иво преди 3 години
Оставка,съд и затвор за гербаджийските българоубийци.