Фитнесите готови за протест: Тук никой не идва болен

Затварянето доведе до фалита на много зали
Обновена: 12 мар 2021 09:40 | 12 мар 2021 09:31,
50
Фитнесите готови за протест: Тук никой не идва болен
Снимка: БГНЕС

От вчера бяха въведени по-строги мерки за две седмици във връзка с разпространението на COVID-19 у нас. В някои области фитнес залите са затворени, а други работят до 30% капацитет.

В София фитнесите работят до 50%. Управителят на фитнес зала в София Мария Станчева сподели пред БНТ, че никой от бранша не може да реагира спокойно в ситуацията, в която всеки нов ден може да донесе нови рестрикции или затваряне на залите.

"Няма как човек да приема равнодушно факта, че трябва да разчита на държавата, "на която очевидно не може да разчитаме", сподели тя.

И подчерта, че в залата, която е голяма, дистанция се спазва и във фитнеса никой не идва болен.

Мария Станчева сподели, че благодарение на медиите е започнало изплащане на помощи на заетите във фитнесите. Тя допълни, че все още се чакат част от средствата.

Станчева обясни, че ако отново се стигне до затваряне на фитнес залите и намаляване на капацитета на посещаемост, тяхната зала ще се включи към протеста, който подготвят колегите им страната.

Затварянето доведе до фалита на много зали, други предстои да закрият бизнеса си заради фалит, каза още тя и допълни, че настояват да има предвидимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тренирането със свободни тежести е страхотно лекарство против депресия и слаб организъм. Където ходя, залата е голяма колкото паркига на мол и 99% от времето в площ от 20 кв. метра няма никой покрай мене. Може би поради факта, че почти НЯМА хора.
41
2
 
2
 
! Отговори
До 42 преди 3 години
Абе търтей шишкав хайде изкарай едно научно изследване, което да доказва че някой се заразява във фитнес бе глупендар. И като се зарази какво във фитнесите възрастта е такива , че смъртността е 0,01%. Да не говорим че си е избор на хората къде и какво ще правят. Ти като искаш си живей у вас до края на жалкия ти живот и не давай акъл на хората какво да правят, чуваш ли търтей
40
3
 
4
 
! Отговори
Учен преди 3 години
До 43, слушай търтей, като си неграмотен на тема физическа подготовка не давай акъл, чуваш ли бе ***. Как може само неграмотни хора да се изказват тук. Фитнесът е здраве, най-бързия начин да си свалиш дебелия мазен *** и гумите Мишелин около корема, които ги имаш. Това с никоя друга тренировка не става, ама тъй като сте неграмотни на тема физкултура такива коментари получаваме само от неграмотни шишковци
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фитнесите са отживелицаСамо на открито се спортува безопасноА във фитнесите отдавна трябваше да мине здравно министерство и да им изрине *** с които зарибяват младежите.Срамота.Извинете се, бе, както е казал един политик.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"тук никой не идва болен"???Но... болен си тръгва.Ха сегаКолко време смятат да работят в този бранш.Защо не успяха да се адаптират??Кой толкова им е длъженИ като протестират какво?Мутренските времена свършиха.Като имат толкова сили, да отида да копаят на село.Не е срамно. Даже е полезно. На чист въздух.Фитнесът беше на мода преди пандемията.
37
4
 
3
 
! Отговори
Учен преди 3 години
Моля всички търтеи, които не могат да направят 5 лицеви упори без да попаднат в интензивното с мини инфаркт и не са стъпвали във фитнес през живота си да не споделят *** си мнение за спортуващите хора ОК. Прочетете някои изследвания и ще ви светне, че фитнесите са номер едно превенция срещу повечето заболявания включително затлъдтяеането, от което страдат 90% от коментиращите. Здравето е номер едно, финтесът и силовите тренировки са здраве, аман от комплексари!
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, те нали сега се опитват да ни убедят, че дори да сме абсолютно здрави пак сме вирусоносители и опасни, и единственото, което ще ни направи безопасни е да се отровим с няколко ваксинки.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37Очеизвадно нямаш никаква представа от спорт и биология. Не че не сме тръгнали и по планините, но едното натоварване няма абсолютно нищо общо с другото. Анаеробното натоварване работи по друг начин. И определено има предимства и спрямо борбата с Ковид. Един от най-добрите начини да си подобриш инсулиновата чувствителност е да изпразваш редовно глюкогенните си депа, а това става с тренировки с тежести, а не бягане или разходки в планината (не че и това не помага).
34
6
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Баба ти си е правила фитнеса на полето.Айде грабвай мотиката и ти,да видиш как добре ще се почувстваш.И витамин Д ще събереш за зимата и няма да дишаш потта на такива като тебе фитнес маниаци.
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желаещите да тренират да тръгват към планините-хем полезно,хем здравословно.А собствениците на фитнеси да не се оплакват-не са за жалене.
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А откъде знаете,че никой не идва болен?ПСР тестове ли им правите на входа?>
31
0
 
10
 
! Отговори
Хх преди 3 години
Кауфланда.....както една овца е написала...бил от съществена нужда...така да е.Технополис, Техномаркет, Джъмбо, Шоуто на Рачков - те каква стока/услуга продават, че без нея да не може да се живее в условията на ,,ужасна,, пандемия ?
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да разчитат на държавата". Само дето 1/4 от оборота им е на светло! Всички се водят на минимална и им бе добре до пандемията. Като им определиха 24лв. на ден без да работят се оказаха нищо пари. Нищо, че преди са плащали данъци и осигурови върху 19лв.на ден и парите са им стигали!!!! Сетете се от първи път за какво идва реч. Много са без вентилация. Скупчени уреди и без пандемия задушно. Някои се чистят 1-2 пъти годишно! Ами како, той идва в инкубациония период когато няма симптоми. И ръси яко!
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПСР ли им правите във фитнеса, че сте сигурни?
28
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стоенето вкъщи било здраве, а тренирането те разболявало. Това чакат да чуят мързеливците. Немърливи към себе си и тялото си...
27
3
 
13
 
! Отговори
хаха преди 3 години
тука само мързеливи дебели философи на тема вируси пишат. Нямат и 2 часа спортна активност през жалките си животи ама акъл дават и мерки въвеждат :D :D :D фитнесите били бардаци, фитнесите били за комплексари, фитнесите били за ***. В това време докато пишат тия идиотщини жените им се ...с хора от фитнесите :D ае лек ден
26
7
 
7
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Никой не идва болен, обаче става носител на вируса, кара го асимптомно и отива на кафе с приятел, заразява го и после приятелят му предава вируса на родителите си, които са на по 70 години и свършват с тръба в устата. Панимаеш?
25
2
 
5
 
! Отговори
Taню преди 3 години
До joeТочно затова не стъпвам на подобни места - пълно е с въздyхари, дето миришат на лук и само пuчки са им в главите...
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тук не е въпроса дали някой идва болен, а как си тръгва
23
1
 
9
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Разбирам, че много хора работите в Кауфланд, но това не значи, че не е най-големият инкубатор на вируса, ще ме убедят, че мислят за здравето на хората, когато мерят с еднакъв аршин, тоест ресторанти, фитнеси ок, но Джъмбо, Кауфланд и т. н. също!