Улиците в столичния квартал "Витоша" - афганистанско бойно поле

В платформата Helpbook може да подадете сигнал за нередности
Обновена: 20 апр 2021 18:45 | 20 апр 2021 18:45, Анисия Иванова
73

Снимка: Helpbook

В платформата Helpbook.info получихме подробен и изчерпателен сигнал от възмутен жител на София, който засяга множество улични проблеми в квартал "Витоша".

Представяме ви го без намеса от наша страна:

Уважаема и не чак толкова уважаема Община Витоша,
Уважаеми и не чак толкова уважаеми Столичен инспекторат,

Обръщам се за втори пореден път към Вас, умолявайки Ви да предприемете мерки за обезопасяването на улична шахта, покрай която се налага да минават всеки ден (и пъргаво да прескачат) горките живущи в квартал Павлово. С всеки изминат ден все повече започвам да се замислям в крайна сметка за какво си плащаме данъците към Вас, след като НЕ ни осигурявате комфорт в средата, в която живеем - нивото на чистота е обезкуражително дори за етиопски жител, безопасността на придвижване е предизвикателство за всеки рейнжър, места за преминаване на тротоари - е тях ги няма (няма троторар - няма проблем), да не говорим за улични настилки (те са на същия принцип като тротоарите). Не знам дали Ви харесва марсианския пейзаж, в който ни се налага да живеем (ако сте си правили труда да обиколите губернията си), но искам да Ви уверя, че жителите на квартала нямат нужната подготовка за оцеляване в екстремни условия (търсим усилено по магазините каски, гумени ботуши, ръкавици та да не ни хване я ток, я някой камък да не фръкне от 100-те строежа в квартала, но трудно се намират).

Въпросната шахта, за която БЯХТЕ сигнализирани още отпреди повече от месец, се намира пред ЖИЛИЩЕН ВХОД на ул. "Преки път", 21-23, и не знам какво още се чака, за да се предприеме нещичко от Ваша страна! Разбира се ако се случи нещо с някой (да не дава Господ), тогава дружно с инспектората си ще обяснявате как тази шахта е нямало как да я обезопасите и ще извадите всичко коз от ръкавите си, за да ни покажете как не е във Вашата компетентност, за да предприемте действия. Нещото, в което превърнахте иначе хубавия ни квартал, прилича все повече на афганистанско бойно поле - улиците са покъртителен лунен пейзаж, тротоарите просто ги няма, а кофите за боклук приличат на.....е те на нищо не приличат просто!!!! Не знам колко ще са ни данъците догодина, но според мен няма да си заслужава да ги плащаме, тъй като нищичко не получаваме срещу "скромния си принос" към благоденствието на Община Витоша. В този ред на мисли няма да е зле да изравним ставката с тези във Филиповци или някое друго подобно място та да не ни е яд, като идваме да пуснем в касичката Ви, за да си живее нормално общинската администрация! ....Та да си дойдем на думата - моля Ви (за ВТОРИ пореден път) все пак за Ваша реакция и да отремонтирате и обезопасите:
1. Показаната шахта на ул. "Преки път" 21-23,
2. Да обезопасите показалите се кабели на вече отрязания електрически стълб на кръстовището на ул. "Симеон Радев" и ул. "Преки път".

Искрено Ви пожелавам да НЕ Ви се налага да минавате по улицата с обикновени обувки и без светлоотразителна жилетка, тъй като строителната техника е повече от обикновените автомобили и настилката вече не съществува!!!!", пише в сигнала. Нашият читател е изпратил и богат снимков материал за състоянието на въпросните улици.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
какво да кажа преди 3 години
Че това е масово в цяла София. Моята улица, която има-няма сто метра, я преасфалтираха миналата година, 35 години след последния асфалт - просто защото сколасаха да довършат проекта от 2013 /!/ за подмяна на водопровод и канал. Съседната луци асъщо я преасфалтираха, но парчето между тях, което прави нещо като площадче, си остана с асфалта от 1987 г. и с дупките. Логика. За десете метра им се досвиди - не било в проекта....
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕСТО СИ ПРАВЯ РАЗХОДКИ С ГУГЛЕТО ПО МЕСТА КЪДЕТО СЪМ БИЛ. НАПРИМЕР ГРОЗНИ ПРЕДИ ВОЙНАТА ПОМНЯ КАК ИЗГЛЕЖДАШЕ А СЕГА ИЗГЛЕЖДА КАТО ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА И ПО ДОБРЕ ДАЖЕ. ЗА ЛЕНИНГРАД ДА НЕ ГОВОРЯ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРОВЕРИ. СОФИЯ САМО МОЖЕ ДА СИ МЕЧТАЕ ЗА ЧИСТИ УЛИЦИ И КАЧЕСТВЕН АСФАЛТ. САМО В БГ СЕ НАРИЧА ИСКУСТВО ПИСАНЕТО ПО СТЕНИ И ВЛАКОВЕ НА НЕЦЕНЗУРИРАНИ И ПОШЛИ РИСУНКИ. ВМЕТО ДА НАЛАГАТ ОГРОМНИ ГЛОБИ И ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН ТРУД, ФАНДЪКОВА ГИ СЪБИРА ХВАЛИ ГИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И ИМ ПРАВИ СЪРЕВНОВАНИЕ.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ходя до бг със самолет ползвам подземницата до Централна гара и си спестявам разочарованието от подобни гледки.
51
0
 
1
 
! Отговори
Life или жизнь преди 3 години
Не особено интелигентната учителка по руски език, набедена за "кмет", иска по руски образец да ни докара до "бездорожье". Комунистическа солидарност. За Юрданка само цветя и жито. ЧАО руснаци.
50
1
 
3
 
! Отговори
Грую преди 3 години
Ми следващият път пак да гласувате за тоя *** безполезен - кмета.
49
1
 
5
 
! Отговори
Байчо преди 3 години
Нали ,Асфалта не се яде!
48
4
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Защо не украинско,или европейско?
47
2
 
12
 
! Отговори
.. преди 3 години
Красно Село, Славия, Лагера, Красна Поляна, Лозенец итн. Всички южни квартали са същите в малките улички. Какво искате? Преди 3 години искаха да асфалтират една улица в Славия и никой не си махна колата и така и не я асфалтираха. Хората за ремонта дойдоха, видяха какво е, щяха да махат всичкия асфалт обаче хората не си махнаха колата затова запълниха някакви дупки.
46
2
 
11
 
! Отговори
Западна София преди 3 години
ТАм поне има улици.В западна София и по конкретно квартал Модерно предградие няма улици.Половината са покрити с фризован асфалт. Тоес лятото в облаци прах, а зимата и мокрите сезони дупки с вода.Където има асфалт отпреди 40-50 години е на 50% от площа другото е дупки.Интересно е къде са журналистите, за да отразят добре свършената работа на Бойко и ГРЕБиииииии.
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно останалата София е цъфнала и вързала, изобщо излизали ли сте навън. Без кола си е направо приключение където и да си.
44
5
 
6
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
Кои не маа кючеци, и е против новата власт. Да не чака радост. Само г-н Трифонов той е новия месия.
43
4
 
12
 
! Отговори
аз преди 3 години
Слави идва и ще им го бетонира със страшна сила. Очаквайте чалгата! С маанета напред! Та та та та таааа. Хайде чалгопитеци!
42
2
 
8
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 3 години
Не разбирам как хора идват от страната и се заселват там. Това ме е квартал. Лудница пълна. Не взимайте жилища там. Докато не ви оправят инфраструктурата.
41
0
 
18
 
! Отговори
? преди 3 години
Витоша не е квартал а пародия.Искрени съболезнования на живущите там.Без тротоари как се разхождат малки деца? Или бебешка количка? Просто ми е жал за хората там.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откога Павлово е в квартал Витоша, може би общиан Витоша искате да кажете.Иначе тази шахта, ами обърнете се към на когото е, ЧЕЗ, ВИК или някоя кабеларка.
39
1
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Талибани...
38
6
 
20
 
! Отговори
Германец преди 3 години
А ми се сърдите като ви казвам, че столицата ви прилича на Алепо след бомбардировките. Защо ми е да ви лъжа?
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и пъти да ходя до Софето, все същите афганистански истории, нема да стане красив град и това е :))) Лошото е, че искат останалите големи градове да заприличат на тях, тоест бойно афганистанско поле :)))
36
5
 
3
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Там не е София!
35
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла България е така. Пълна скръб, баце. Каква Европа, какъв европейски съюз, какви 5 лева