Празнично богослужение за Второ Възкресение в "Св. Неделя"

Стотици вярващи се стекоха в храма
7
Празнично богослужение за Второ Възкресение в "Св. Неделя"
Снимка: БГНЕС

Така нареченото Второ Възкресение беше отслужено тази сутрин в православните храмове. Патриарх Неофит участва молитвено в богослужението в столичната митрополитска катедрала „Света Неделя“, информира БНР.

Още по темата


Стотици вярващи се стекоха в храма, а по традиция Светото евангелие бе прочетено на няколко различни езика.

В патриаршеското и синодално-пасхално послание за Великден, което беше прочетено се посочва, че светът продължава да бъде раздиран от неправди и противоречия, от войни и прояви на омраза, да бъде болен, а вечните евангелски ценности са изместени от егоизъм. А особено подходящ за размисъл върху всичко това е имено днешния ден на Христовото Възкресение, се отбелязва в посланието на патриарх Неофит.

То завършва с благословията благодатта, мирът и любовта на възкръсналия от мъртвите Исус Христос и общението със Светия дух да бъдат с всички нас.


 


7
Още по темата: ВеликденСвета Неделя
Още от София
По трасето на Линия 3 на метрото могат да се направят паркинги за 1200 коли
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 седмица
Религията е глупост. Човек в този живот се нуждае от практика на доброто. Къде са поповете и имамите, равините и гурутата в практиката? Никъде. Взимат заплати и облаги от наивници и си цувеят живота, докато други умират от глад и бездомие. Къде е тоя Христос, който се предполага, че е съвършенната любов ? Къде? От две хиляди години си клати несъществуващия задник в още по-несъществуващите небеса. Христос е за мен символ на шантажа, садизма, лъжата.
6
2
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 1 седмица
Съгласен.Но католицизма просто е на светлинни години от източните си колеги.Яката вяра.
5
3
 
3
 
! Отговори
xaxsasб преди 1 седмица
Религията е най-висшата форма на хуманитарната мисъл. Който е чел Киркегор знае, че там където консумаризма се замени с естетика, а забраната с етика религията става закон. Всеки посещавал Западна Европа знае, че в неделя катедралите се превръщат в духовен център на общността. Преди 3 години бях в Испания и присъствах на Санта Семана. Няма да забравя как целият град охаеше на масла, как хората от изгрев до здрач шестваха из града свирейки и пеейки. Религията е уникално нещо.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българите са насила Славянизиран от Византия през 866 г . да де но по време на Комунизма ако някой само каже тва вероятно веднага в Затвора в Белене хвърлен на прасетата
И поради това Християнските Празници не са типично български а просто "прикрепени"
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пазете се и се лекувайте, но не ходете при
проф. Николай Габровски - Пирогов
или доц. Зафер Оркун Токташ - Медикал Караджъ от болница Медикал парк.
Това са изключително арогантни, нахакани, некадърни, интересуващи се само от парите ви хора
Ще ви осакатят.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе ние откога използваме турски език в черквите.Истински срам и позор за тия мекерета.Патриарха болен и мишките танцуват.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Христос възкресе.