Започна вторият етап от ремонта на "Тодор Каблешков"

Преасфалтиране, полагане на нови бордюри, изграждане на велоалея
Обновена: 8 май 2021 13:30 | 8 май 2021 13:19, Камелия Цветанова
4
Започна вторият етап от ремонта на "Тодор Каблешков"
Снимка: БГНЕС

Започна вторият етап от реконструкцията на столичния булевард „Тодор Каблешков“.

„От днес започва ремонтът на северното платно на бул. „Тодор Каблешков“. През миналата година изградихме изцяло ново южното платно между булевард „България“ и улица "Луи Айер““, посочи инж. Ангел Джоргов, който е заместник-кмет по направление “Обществено строителство" в СО, цитиран от БГНЕС.

Изграждането на булеварда продължава със северното платно в участъка между бул. „България“ и ул. „Костенски водопад“. Строителните дейности включват изграждане на топлофикационен колектор в зоната на кръстовището с ул. „Костенски водопад“, преасфалтиране, полагане на нови бордюри и изграждане на велоалея.

„Ремонтът е разделен на етапи, на участъци, така че с една идея по-малко да затрудним живущите тук в района. Между 30 и 40 дни ще бъде етапът между бул. „България“ и ул. „Костенски водопад”, посочи той.

Кръстовището с ул. „Костенски водопад“ остава отворено за движение. Движението е организирано от тази сутрин двупосочно в новоизграденото южно платно. „То вече е достатъчно широко и всъщност това беше идеята – като се изгради то да може движението там да бъде организирано двупосочно и хората все пак да могат да влизат и да излизат от квартала”, посочи зам.-кметът. След приключването на този участък ще започне работа в следващия към ул. „Луи Айер“.
 


4
Още по темата: ремонтТодор Каблешков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
9
 
! Отговори
Селтикс от Люлин 1 преди 1 месец
фъндъкова е много хитра и подла. Сега ще осчетоводи някакъв асфалт, после ще дойдат от ВиК и ще разкопаят, после ще дойдат от Съобщенията и наесен все едно руснаците са ни бомбардирали като в Сирия. Юрданка много краде.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
само в софия ремонтирате, в моя град си стоят 50-годишните счупени тротоари, криви улици и дълбоки шахти. преди избори правят маркировка, която я няма след пърия дъжд
2
2
 
13
 
! Отговори
Skatelite преди 1 месец
дано са пуснали вече обществена поръчка за ремонта, че след няколко месеца като се счупи да не чакат хората.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГеП бързат да Опраскат още и още - пак ли през фирмите на дпс джипигруп ?За Детска болница пари Няма ,щото нямало да може Много да се Окраде !през ремонти на магистрали,пътища ,манастири - Лапат най-Яростно !