Нов квартал ще изникне на входа на София - "Младост 5", столичани недоволстват

Изграждането на булевард "Копенхаген" ще започне следващото лято
29 юли 2021 07:00, Анисия Иванова
187

Нов квартал ще изникне на входа на столицата. Той ще е близо до сегашния квартал "Младост" и затова граждани вече го кръстиха "Младост 5". Оказва се обаче, че столичани не са доволни от тези планове.

Зад метростанция "Младост 3" се очаква да бъде издигнат новият жилищен квартал - "Младост 5". Той ще се простира до метростанция "Интер експо център". С това разширение се очаква "Младост" да се превърне в най-големия жилищен комплекс в столицата. Сега в района живеят над 110 000 души, които срещат редица проблеми с трафика в пиковите часове, а паркирането не е за хора със слаби нерви.

Панайот живее в столичния квартал "Младост 1". Всяка сутрин в час пик му отнема 20 минути, за да излезе от жилищния комплекс. А булевард "Александър Малинов" за него се превръща в кошмар. Участва във всички протести против застрояването на квартала. Не му допада и идеята за изграждане на Младост 5.

"Това е нещо, което е по-добре да не се случва изобщо, или ако се случва - да бъде в много много ограничени размери, тъй като застрояването на този квартал ще затрудни трафика в "Младост" още повече", коментира Панайот Бориславов.

Столичният кмет предвижда изграждането на булевард "Копенхаген" да започне през следващото лято.

"За "Младост" най-важният стратегически обект за момента е бул. "Копенхаген", там също сме напреднали с подготовката, най-бавното и трудно, което не се вижда от гражданите, това са отчуждителните процедури и процедурите по проектиране и одобрение на проектите, но там сме на финала", заяви Йорданка Фандъкова.

Жителите на "Младост" се надяват да бъде изготвен нов общоустройствен план, който да регулира застрояването на района. Към момента не подготвят нови протести, но исканията им към Столичната община остават същите, да спре строителството.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЗ НЕ ЗНАМ КАКВО ТОЛКОВА СА СЕ ВТОРАЧИЛИ В ТОЗИ ПУЩИНАК ТАМ МЕЖДУ МЛАДОСТ 1 А И ГОРУБЛЯНЕ...И АЗ ДА СЪМ АРХИТЕКТ НА СОФИЯ И АЗ ЩЕ ГО ЗАСТРОЯ ТОВА МЯСТО.
108
2
 
14
 
! Отговори
цон кай преди 2 години
на софиянци отдавна им е омръзнало да им се строи.... не може цяла бг да е софия и само едно място от цяла държава да се развива... забрана на строеж на многофамилни сгради и край...
107
1
 
5
 
! Отговори
Къде е спасението? преди 2 години
Да се направи нова София(може да се казва по друг начин)например в Полски Тръмбеш.Всички се юрват натам,а старата София се изпразва,в нея остават само панели и пенсионери.
106
2
 
6
 
! Отговори
Бай Хуауей(о) до 127 преди 2 години
За съжаление си прав. Пловдив отсега се подготвя за столица на някаква рептилно замислена ФЕДЕРАЛНА ЗОНА. Неслучайно има огромно струпване на консулски служби. Само след 10-15 г. Пловдив ще стане като София, ако не и по-зле. Казаното от мен в предишния пост важи за цялата страна, вкл. и за морето, където съм в момента и където няма достатъчно чадъри нито на плажа, нито на басейна в най-марковия хотел на Съни Б. Причината е същата.
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименпловдив върви в същата посока...в момента в града под тепетата се строи като за последно...застрои се плътно центъра сега вървим на горе по хълмовете и кварталите тракия и кършияка.до дни започва един огромрн комплекс от апартаменти в район тракия.
104
5
 
18
 
! Отговори
14 преди 2 години
София - прах, жега, мръсен въздух, далавери. Варна, Бургас - прохлада, морски бриз и кислород, но парите са кът.
103
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 2 години
А га ядохте кифтетата ни ривахти, а?
102
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София не ми харесва и никога не бих отишъл да живея там. Пловдив е в пъти по уреден устроен и чист град.
101
8
 
15
 
! Отговори
noname преди 2 години
Какви софиянци са тези селяци. Да си ходят на село, че ни писна от простотията и чалгата им.
100
2
 
34
 
! Отговори
Бай Хуауей(о) преди 2 години
Хора, не мрънкайте, а вижте истинския проблем: демокрацията в БГ не доведе до ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ. Всичко е в София и хората се тъпчат тук. Не можете да ги обвинявате. Другото е, че не се спазват стандарти - височина на сгради, ширина на улици, паркове, паркоместа и д-р. Ако 2-та п-па се спазваха, всичко щеше да е поне горе-долу ОК. Що не си го признаем???
99
6
 
8
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Реално Фандъкова играе с БСП!С Паргов лидера на софийското БСП заедно си правят далаверите!Всички го знаят!Сметката я плаща *** Роба!Честито!
98
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСЕКИ ЕДИН,КОЙТО ЖИВЕЕ В СОФИЯ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ,ЧЕ ЖИВЕЕ В УРБАНИЗИРАНА ТЕРИТОРИЯ С ВСИЧКИ ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ ТОВА ИНВЕСТИЦИОННИ ДЕЙСТВИЯ...КОЙТО ИСКА ПТИЧКИ,ЗЕЛЕНИНА И СПОКОЙСТВИЕ ДА ОТИДЕ ДА ЖИВЕЕ НА СЕЛО.ТОЛКОВА Е ПРОСТО.ЗАТОВА В ЛОНДОН И ПАРИЖ НЯМА ДА ВИДИТЕ НИКОЙ ДА ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ СТРОИТЕЛСТВОТО НА СГРАДИ...
97
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая жена верно обезобрази София.
96
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безобразията в София няма да свършат. Съмнявам се че и при друг кмет нещо ще се промени. За какво е това презастрояване на този град и постоянно пълнене с нови обитатели.
95
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези от Младост да не се правят, че няма метро. Иначе, да трафика е ужасен лично продадох една тротинетка на възрастен мъж на който му беше писнало да виси в трафика.
94
3
 
11
 
! Отговори
До 115 преди 2 години
Ще ги продадете за 400 евро/кв.м. хахаха
93
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние където имаме по 2,3 апартамента на кой ще ги продадем при толкова много жилища ново строителство и се строи още? Пфуууу
92
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има много нови сгради в момента в София и са празни, защо строите още и още? Това презастрояване не е добре.
91
3
 
13
 
! Отговори
До 110 преди 2 години
Араби и турци масово купуват ако не знаеш.В момента масово наемателите са араби.Ако си мислиш, че звучи нереално се разходи в Париж ;)
90
7
 
17
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Всичко над околовръстното да се разруши и премахне. Не нов квартал, а няколко да се премахнат. София е заприличала на......нищо