Нов квартал ще изникне на входа на София - "Младост 5", столичани недоволстват

Изграждането на булевард "Копенхаген" ще започне следващото лято
29 юли 2021 07:00, Анисия Иванова
187

Нов квартал ще изникне на входа на столицата. Той ще е близо до сегашния квартал "Младост" и затова граждани вече го кръстиха "Младост 5". Оказва се обаче, че столичани не са доволни от тези планове.

Зад метростанция "Младост 3" се очаква да бъде издигнат новият жилищен квартал - "Младост 5". Той ще се простира до метростанция "Интер експо център". С това разширение се очаква "Младост" да се превърне в най-големия жилищен комплекс в столицата. Сега в района живеят над 110 000 души, които срещат редица проблеми с трафика в пиковите часове, а паркирането не е за хора със слаби нерви.

Панайот живее в столичния квартал "Младост 1". Всяка сутрин в час пик му отнема 20 минути, за да излезе от жилищния комплекс. А булевард "Александър Малинов" за него се превръща в кошмар. Участва във всички протести против застрояването на квартала. Не му допада и идеята за изграждане на Младост 5.

"Това е нещо, което е по-добре да не се случва изобщо, или ако се случва - да бъде в много много ограничени размери, тъй като застрояването на този квартал ще затрудни трафика в "Младост" още повече", коментира Панайот Бориславов.

Столичният кмет предвижда изграждането на булевард "Копенхаген" да започне през следващото лято.

"За "Младост" най-важният стратегически обект за момента е бул. "Копенхаген", там също сме напреднали с подготовката, най-бавното и трудно, което не се вижда от гражданите, това са отчуждителните процедури и процедурите по проектиране и одобрение на проектите, но там сме на финала", заяви Йорданка Фандъкова.

Жителите на "Младост" се надяват да бъде изготвен нов общоустройствен план, който да регулира застрояването на района. Към момента не подготвят нови протести, но исканията им към Столичната община остават същите, да спре строителството.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова по Bulgaria ON AIR


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
34
 
! Отговори
Бай Хуауей(о) преди 2 месеца
Хора, не мрънкайте, а вижте истинския проблем: демокрацията в БГ не доведе до ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ. Всичко е в София и хората се тъпчат тук. Не можете да ги обвинявате. Другото е, че не се спазват стандарти - височина на сгради, ширина на улици, паркове, паркоместа и д-р. Ако 2-та п-па се спазваха, всичко щеше да е поне горе-долу ОК. Що не си го признаем???
111
6
 
8
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Реално Фандъкова играе с БСП!С Паргов лидера на софийското БСП заедно си правят далаверите!Всички го знаят!Сметката я плаща *** Роба!Честито!
110
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВСЕКИ ЕДИН,КОЙТО ЖИВЕЕ В СОФИЯ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ,ЧЕ ЖИВЕЕ В УРБАНИЗИРАНА ТЕРИТОРИЯ С ВСИЧКИ ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ ТОВА ИНВЕСТИЦИОННИ ДЕЙСТВИЯ...КОЙТО ИСКА ПТИЧКИ,ЗЕЛЕНИНА И СПОКОЙСТВИЕ ДА ОТИДЕ ДА ЖИВЕЕ НА СЕЛО.ТОЛКОВА Е ПРОСТО.ЗАТОВА В ЛОНДОН И ПАРИЖ НЯМА ДА ВИДИТЕ НИКОЙ ДА ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ СТРОИТЕЛСТВОТО НА СГРАДИ...
109
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая жена верно обезобрази София.
108
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Безобразията в София няма да свършат. Съмнявам се че и при друг кмет нещо ще се промени. За какво е това презастрояване на този град и постоянно пълнене с нови обитатели.
107
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези от Младост да не се правят, че няма метро. Иначе, да трафика е ужасен лично продадох една тротинетка на възрастен мъж на който му беше писнало да виси в трафика.
106
3
 
11
 
! Отговори
До 115 преди 2 месеца
Ще ги продадете за 400 евро/кв.м. хахаха
105
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ние където имаме по 2,3 апартамента на кой ще ги продадем при толкова много жилища ново строителство и се строи още? Пфуууу
104
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има много нови сгради в момента в София и са празни, защо строите още и още? Това презастрояване не е добре.
103
3
 
12
 
! Отговори
До 110 преди 2 месеца
Араби и турци масово купуват ако не знаеш.В момента масово наемателите са араби.Ако си мислиш, че звучи нереално се разходи в Париж ;)
102
7
 
16
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 месеца
Всичко над околовръстното да се разруши и премахне. Не нов квартал, а няколко да се премахнат. София е заприличала на......нищо
101
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре си беше със софийско гражданство
100
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За какво се строи толкова при демографски срив и намаляващо население? Да стоят празни ли?
99
8
 
34
 
! Отговори
Euro normaBG преди 2 месеца
Цяла България в София, честито да ни е. Сега вече разбирам, колко дълновиден е бил бай Тошо със софийското жителство...
98
1
 
21
 
! Отговори
До Другия с коня преди 2 месеца
Повече булеварди = повече коли. Проблема с трафика се решава с развитие на градски транспорт. Иначе като създаваш условия за трафик - получаваш трафик. В София колите са 0,8 на човек. В Виена 0,3. Как е?
97
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Там е идеално за парк. Даже си мислехме, че ще бъде парк.
96
23
 
10
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Иначе *** не мога да го разбера!Довчера рева, че там били полета и село.Днес реве, че щяло да се строи!Целия свят строи -Москва, Истанбул, Лондон, Париж. *** като ходи там се възхищава какви градове, мрънка, че тук били ниви.Почнат да строят реве, че се строяло))
95
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нека строят, това означава, че ще има голямо предлагане и малко търсене и следва цените да се сринат. Тези които купиха с цел инвестиция ще ду хат супата
94
6
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ София преди 2 месеца
През време на 4тия 5тия и 6тия мандат на Й.Фандъкова София ще постигне нечуван и невиждан просперитет и ще заприлича едновременно на Сидни, Манхатън, Цюрих и Виена. Следващите и управления около 2045 г ще започнат постепенно да решават и по-неспешни въпроси като липсата на улици в Манастирски ливади и липсата на детски градини, към края на 21 век ще се решат. Гласувайте за ред в инхауса
93
0
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 месеца
Кой ще го сади квартала ??? :)))