Гавра - 8 тийнейджъра бият връстник, всички снимат

Вероятната причина за побоя е момиче
306

Кадри с насилие над тийнейджър скандализираха социалните мрежи - 8 негови връстници му нанасят побой и заснемат гаврата с телефоните си. Инцидентът е станал в столичния квартал "Лагера", като по информация на Bulgaria ON AIR са задържани две момчета на 14 и 15 години.

Насилниците се редуват с юмруци, шамари и ритници, докато не повалят момчето на земята. Всички снимат заедно с телефоните си, а причината на-вероятно е момиче. Побоят е нанесен в близост до детска площадка и баскетболно игрище.  

Жертвата е на 13 години и учи в столично училище. Пред Bulgaria ON AIR от училищното ръководство разказаха, че след побоя детето е посетило часовете си и е скрило за бруталното нападение.

Психологът Калин Гайтанджиев отбелязва, че това е не просто физическо насилие, а и психическо. И може да доведе до много сериозни последствия за жертвата.

"Освен бруталното насилие, което се вижда, се вижда как група младежи отнемат систематично и целенасочено себеуважението на едно друго момче. Унижават го. Което е бруталното, което ни втриса, което ни хваща за гърлата. Поне мен и хората, които го гледаме. Това, което ме притеснява мен в случая, е че последните години това е тенденция - животът не е ценност и на него се гледа с огромна доза цинизъм. Жертвата на насилие млъква, не коментира това, което се е случило в повечето случаи. След това самата жертва на насилие става насилник", заяви  психологът.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: побой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
3
 
! Отговори
До 143 преди 2 години
Кой депутат??? Щото ИМА значение не всички са големи клечки половината депутати там са статисти просто да натискат копчето и за присъствие.
117
3
 
10
 
! Отговори
Бивш протестър преди 2 години
Щом боят не е под колоните на Министерски съвет по време на протест срещу Борисов, не става! Само претоплени миналогодишни манджи могат да предизвикат трепет у Пинокио, Маяма и ***.
116
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не пишат, че син на депутат е замесен и затова полицията и прокуратурата не вземат отношение, а само някакъв училищен психолог?!?!
115
0
 
20
 
! Отговори
МП преди 2 години
Те и животните се бият за женски но върху един мъжки не се нахвърлят всички от стадото а се бият един по един. Та в тази връзка нека родителите на тези деца да видят какво са отгледали и възпитали. Защо не се публикуват имената им? Защо няма вече трудово-възпитателни училища за подобни индивиди?Защо продължаваме да търпим наглостта и да я толерираме? Всичко в името на криворазбраните права.А къде са правата на битото момче? Бития бит е.б.ан..и.я - еб.а.н. 31 години вече РАЗПАД на обществото.
114
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли вече защо думата "българин" е псувня във всичките съседни държави.
113
4
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
До 129 А ако те направят инвалид в ритници в главата ще си ок? Щот не си "отепал" никой и няма ти трябват "връзки"?
112
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
Тия много смели, аз ако бях един по един после щчх да ги чакам в тъмното. Една метлана тръба и готово. Пачата също.
111
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първите 7 години липсват,родителите отглеждат лигльовци уязвени!Баща ми е останал сирак на 7 години 1934 и е започнал чирак на лимонададжия.Сам се е изучил като винаги е работил.Влязъл е по бедност в тогавашната търговска гимназия която е имала своти за бедни но будни деца.След това завършва икономика.Сам.Без ничия помощ.1942 влиза войник обезвреждали е мини с голи ръце и за награда е взимал пита кашкавал и отпуска.Та сегашните *** трябва да ги удари живота за да разберат къде им е мястот
110
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво да направи съд прокуратура и мвр те не се занимават с малолетни.
109
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кадрите скандализираха социалните медии"Интересно в БГ как само прокуратура, съд, МВР не се скандализират от подобни случаи.Само ако трябва да бият мирни граждани по време на някой протест, тогава милицията е много силна и винаги на крак.
108
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нож хубаво ама ако утепеш некой кво пряиш освен ако не си с връзки
107
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До . Много си остроумен, да не се появи клип и с теб
106
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъдещите управници.
105
6
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
Мдааам... Аз затова ходя с ножче... Поне един от тия 8 нямаше повече да се прибере при м*йка си .
104
12
 
5
 
! Отговори
. преди 2 години
Сърбите имат един добър лаф (още от времето на югославската война), "ако имаш останали бомби в излишък и няма кой да удряш, прати ги да летят към България. Все ще паднат на правилния адрес."
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте я верно тая Елена да и се порадваме
102
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз завърших Бойчиновци заради това, че бях взел гудите (стъклени топчета) на един съученик и му бях вкарал няколко шамара
101
0
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
При нас това е ежедневие..
100
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осем срещу един. БГ-субектите само тогава са големи смелчаги. На равен брой подвиваме опашка обаче.
99
0
 
14
 
! Отговори
ТВУ преди 2 години
ТВУ-тата са добро решение