Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.

Всяка компания мисли да назначи между 150-300 души
184
Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.
Снимка: БГНЕС

В Агенцията за инвестиции в София са постъпили запитвания от големи международни компании.

Сред тях са голяма индийска компания от автомобилната индустрия, от IT сектора, както и компании от креативната индустрия.

Те са заявили намерение да инвестират в София, като всяка от тях смята да назначи между 150 и 300 души, на които да заплаща месечно възнаграждение между 3500 и 9000 лева, каза Мария Христова, изпълнителен директор на Агенцията по инвестиции.

През последната година в агенцията имат общо 76 запитвания от малкия и среден бизнес, които се отнасят основно до възможностите за съдействие от страна на агенцията, предоставяне на безплатна бизнес информация и "про боно".

Бизнесът в София започва своето възстановяване, каза на пресконференцията в Столичната община Николай Стойнев, председател на надзорния съвет на общинската Агенция за инвестиции.

Стойнев определи 2021 г. като доста сложна година, свързана с редица предизвикателства за фирмите и за икономиката в столицата. По данни от преброяването на населението София се увеличава с близо 200 000 души - тя е атрактивна за живот и бизнес, но това поставя сериозни предизвикателства пред местната власт, посочи Стойнев.

Той подчерта, че общинската Агенция за инвестиции винаги се стремяла да предоставя добри условия за бизнес и да бъде "вратата" за отношенията със Столичната община. През изминалата година приехме няколко решения на Столичния общински съвет, за да създадем облекчения предимно за малкия бизнес, каза Стойнев.

Той съобщи, че над 7,5 млн.лв. са останали в бизнеса благодарение на отстъпките, направени от Столичната община за бизнеса, като намаление в наемите например.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: инвестиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
6
 
20
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 2 години
Няма що и преди 30 години ги имаше тия турлю гювечи! За под 10 бона да не идват
128
6
 
38
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Аре стига с тия измислени сензаций!Имало,ама запитвания...Като някой иска да строй строй,а не плямпа!Пет години в София "почват"Ломско шосе и Рожен ,а още си чупим колите и висим в "тапи"!
127
5
 
39
 
! Отговори
Даааа ! преди 2 години
Кико Коня ще докара индийци, пакистанци, бимбинистанци и скоро кмета на София юе се казва Брахмапутриян Харвардски . Браво бе !
126
3
 
39
 
! Отговори
струва ли ви се позн преди 2 години
то и протеста в казахстан идва от инвестициите , раздали са газови находища на шеврон, линде снабдява с газ алмати, изкупуват им предприятията , там в момента тече дива приватизация взели са заем от евр банка за развитие срещу ангажимент да има чуждес.инвестиции струва ли ви се познато
125
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и какво искат от агенцията - подпомагане и пари , безлихвени кредити и имоти ай сиктир
124
1
 
37
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
"Сред тях са голяма индийска компания от автомобилната индустрия, от IT сектора, както и компании от креативната индустрия." Какво произвежда креативната индустрия,може би креативи.Ами защо няма и когнитивна индустрия ,а тя ще произвежда - когнитиви. Интересни словоблудствия се появяват в лексиката
123
2
 
30
 
! Отговори
За България преди 2 години
Хич не харесвам Американците, но след като последните 7 години сменях работата си последователно в Българска, Румънска, Френска, Гръцка и Турска фирми, най- накрая попаднах на Американска и ще я напусна само ако направя свой бизнес! По някаква причина всички започват да правят бизнес по български, освен Американците- имат си тяхна политика и нея следват!
122
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха имдийците ще ни плащат, за да сме слуги. Това е падение. Кире махай се!
121
3
 
34
 
! Отговори
Европитек преди 2 години
Превърнахме се в бардак, държава на услугите...Катастрофа
120
3
 
9
 
! Отговори
Ние пък не искаме преди 2 години
Харесваме си минималните заплати и ниските пенсйи. И Бойко си го харесваме със Жипката
119
1
 
2
 
! Отговори
гадняр преди 2 години
До АнонименНещо речникът Ви е сбъркан, говорите незвързани неща, т.е . бъртвежи,Оправете се и тогава пишета !
118
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат друг път ако са искали да са дошли и ако трябва да плащат много що точно да си дадат парите в София а не другаде.
117
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се окаже само, че са фалирали като компанията където Кирчо вкара за електромобилите? Заради дефекти от рода на отваряне преден капак в движение се изтеглят и спират от продажба произведените през последните 2г. Само някакви мошеници ще дойдат с надеждата за евтина работна ръка. Обещаното не е като даденото. Дядо казваше, че голям голяма дума, дребни пари и мек буй всеки може да извади.
116
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дега всички селяни ще запалят беемве татана по 30 г към Софето. Как ще изпуснат такава оферта.Нищо ,че е неграмотен , с рогата напред ще пребори себеподобните.
115
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как лъжат българите в чужбина та да дойдат и да ги вкарат в филми. Пак са закъсали за пари...
114
6
 
23
 
! Отговори
Ко преди 2 години
От индийски компании хубаво няма да видите.
113
1
 
34
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Да, нека цялото население да се завре в София. Останалата територия може да се засява с дронове, а реколтата да се събира с роботизирани комбайни. На пролет бронетранспортьори ще разчистват пътя до морето от изгладнели представители на седемте индиански племена.
112
5
 
17
 
! Отговори
БЪДЕТЕ СИГУРНИ ! преди 2 години
Отдавна бъдещите работници и служители са определени . КОМУНИСТИТЕ са определили кои ще са хората , обичат такива инвеститори .
111
2
 
22
 
! Отговори
Меринджей Киро преди 2 години
Много искат, но нямат желание.
110
3
 
20
 
! Отговори
...И , КВО ШЕ ПРАВЯТ преди 2 години
....ЧАСТИ ЗА АЛБАНСКИТЕ ЕЛЕКТРО-МОБИЛИ , ЛИ...ХА,ХА,ХААААА....СМЕХ!