Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.

Всяка компания мисли да назначи между 150-300 души
184
Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.
Снимка: БГНЕС

В Агенцията за инвестиции в София са постъпили запитвания от големи международни компании.

Сред тях са голяма индийска компания от автомобилната индустрия, от IT сектора, както и компании от креативната индустрия.

Те са заявили намерение да инвестират в София, като всяка от тях смята да назначи между 150 и 300 души, на които да заплаща месечно възнаграждение между 3500 и 9000 лева, каза Мария Христова, изпълнителен директор на Агенцията по инвестиции.

През последната година в агенцията имат общо 76 запитвания от малкия и среден бизнес, които се отнасят основно до възможностите за съдействие от страна на агенцията, предоставяне на безплатна бизнес информация и "про боно".

Бизнесът в София започва своето възстановяване, каза на пресконференцията в Столичната община Николай Стойнев, председател на надзорния съвет на общинската Агенция за инвестиции.

Стойнев определи 2021 г. като доста сложна година, свързана с редица предизвикателства за фирмите и за икономиката в столицата. По данни от преброяването на населението София се увеличава с близо 200 000 души - тя е атрактивна за живот и бизнес, но това поставя сериозни предизвикателства пред местната власт, посочи Стойнев.

Той подчерта, че общинската Агенция за инвестиции винаги се стремяла да предоставя добри условия за бизнес и да бъде "вратата" за отношенията със Столичната община. През изминалата година приехме няколко решения на Столичния общински съвет, за да създадем облекчения предимно за малкия бизнес, каза Стойнев.

Той съобщи, че над 7,5 млн.лв. са останали в бизнеса благодарение на отстъпките, направени от Столичната община за бизнеса, като намаление в наемите например.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: инвестиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече непродадени апартаменти в София, толкова повече рекламни статии за високите заплати в същата тази ... София.
108
6
 
5
 
! Отговори
Марин преди 2 години
То и да не бяхме намашяли с 1млн пак същата работа. 95% от имигрантите са нискоквалифицорани. Тези фирми такива хора не търсят.
107
0
 
28
 
! Отговори
В. преди 2 години
Големи компании бе. Щели да назначат 150 души в "автомобилния сектор" Това ще да е супер роботизиран завод.
106
0
 
17
 
! Отговори
Гроздю Цъшхжчев преди 2 години
ИСКАТ ама НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ!
105
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбрах от къде ще намерят работна ръка тези инвеститори, като населението на България е намаляло с близо 1 000 000 души за последните 10 год. а може и да са повече. Ще разберем като излезнат резултатите от преброяването.
104
3
 
11
 
! Отговори
До Цецо Мен преди 2 години
Абе те индийците са ясни - за да стъпят е ЕС им трябва офис в ЕС (някои банки имат изискване центровете за поддръжка да не са извън ЕС). А ние все още сме евтина дестинация. Обаче са закъснели. Има фирми, които плащат по-добре и отношението е по-човешко.
103
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерси от индиец шеф. Има такива български фирми, народа гледа да се изнася от тях.
102
6
 
13
 
! Отговори
Кико ги ръси тези преди 2 години
Нали ще ставаме и световен производител на електрически автомобили чрез албанско - немски инвеститор.А някой от тарикатите край Кико пък обеща ида произвеждаме огромни серии електровелосипеди.Наред с трите моста над Дунав и трите тунела под Стара планина,ще ни се наложи да компенсираме недостига от работна ръка с внос на инженери от Афганистан,Ирак и други мигрантски страни,изнасящи интелектуалци.Кико и сие яко работят за превръщането на БГ в икономическа сила от световен калибър.
101
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма да ви лъжат със средната заплата в София, че е 2000 лв., че ще дойдат инвеститори които ще плащат 3500 лв заплати и т.н. като толкова много инвеститори чакат да си продадат новопостроените жилища и търсят балъци под дърво и камък
100
13
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Държавата не трябва да спъва такива инвестиции . Проблема идва от заплатите - в България има Таван на Осигуровките и Пенсиите - това трябва да се промени .Представете си че сте работили в Германия цял живот , плащате всичко което трябва като осигуровки и ФАЛ - има таван на Пенсията - това се случва в България .
99
0
 
16
 
! Отговори
izh преди 2 години
Парния котел *** едно приспособление - изпускателен клапан. Когато се вижда , че икономиката на държавата е хукнала по надолнището трябва да се поизпусне парата малко реклама на ментържийчетата второ издание, малко баламосване - абе отработени технологии при 90% собственост на медиите. Днес си получих сметката за газта . Моля се зимата да е все така
98
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви инвеститори няма да дойдат в България, защото не ставате за нищо.
97
1
 
17
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Та ние сме белите индийци на Европа, заедно с придошлите македонци и украинци които заработват като айтита тук.
96
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3500-9000 индийски рупии по вероятно
95
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено че има, какво да кажат великите българи- че никой не иска да има работа с тях и че всички ги заобикалят като проклето прокажено мутренско връзкарако рушветчийство племе ли? Хахаха
94
0
 
21
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Елате у Каспичан и на 1000 евро заплата сме съгласни :)))
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е тая креватна индустрия?
92
2
 
45
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Стига вече в София. Има достатъчно други градове в България. Осакатихте държавата. Направихте София на гето.
91
3
 
16
 
! Отговори
Факт преди 2 години
А знаят ли от общината каква комисионна взимат⁉️
90
2
 
29
 
! Отговори
Цецо Мен преди 2 години
Щом индийците правят аутсорс при нас...всичко е точно.