Неработещ асансьор на бул. "България" затруднява пешеходците

Проблемът е поне от месец, алармират хората от района
3 фев 2022 09:11, Петя Славова
7
Неработещ асансьор на бул. "България" затруднява пешеходците
Снимка: Кадър, bTV

За неработещи асансьори на столичния бул. "България" и ул. "Тодор Каблешков" сигнализират столичани. Голяма част от сигналите идват от майки с колички, които не могат да слязат в подлеза. Хората с увреждания също са възпрепятствани от нормалното придвижване до подлеза. На изпратените снимки се виждат разбити стени около издрасканите асансьори и боклукът в тях.

Сред затруднените да преминават в района е Надин, на която й коства  сериозни усилия да премине през подлеза с количката на детето си. По думите й, асансьорите не работят поне от месец, но до този момент не е имало реакция от общината.

"Асансьорите са спрени само в северната част, в най-ниската точка поради техническа пичина. Установихме след видеозаписване, че има нарушения на канализацията, която е връзката към помпената станция. Затова сега са спрени, за да може да се възстанови канализацията, да се осигури отводняването, за да няма проблеми при работата на асансьорната уредба", обясни преди bTV инж. Васил Начевски - директор Дирекция "Строителство".

Ремонтът, по думите му, вече започнал. Подменени са части в помпената станция. Също така е възложено и възстановяване на канализацията.

Освен неработещи асансьори, в подлеза има и пропаднал таван. Разбити са металните решетки и е счупено осветлението. Липсва и обезопасителна лента, която да предпазва пешеходците.

Според друг жител на столицата - Веселина Манчева веднага след ремонтиране, подлезът отново става в окаяно състояние заради вандалски прояви. "Оправят го, но нямаше и шест месеца. Беше хубав подлеза, боядисан".

От район "Триадица" коментираха, че в конкретния случай с решетъчните тавани наистина става дума за вандалска проява. "При другия вид окачен таван от плоскости проблемът идва основно от течове откъм трамвайното трасе. При финансиране от Столична община район "Триадица" е готов веднага за ремонта на повредените вследствие на вандалските прояви части. Останалата част влиза към плановите ремонти през годината. Ремонтът на повредените от вандалите части ще струва около 10 000 лв.

"На няколко места в подлеза след вандалски прояви се е получило това нещо, осигурени са вече средствата на районната администрация, която поддържа подлеза", допълни инж. Начевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Има районен кмет По-добре питайте него Грую
4
0
 
2
 
! Отговори
фото -пич2021 преди 2 години
Ето на това му се казва -,,Снимка на годината".Български ни работи,но иначе имало промяна.Има ,ама няма!! Пуснете кметовете на София да минават всеки ден от там.
3
1
 
1
 
! Отговори
Грую преди 2 години
До АнонименПитай сандъкова...
2
1
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Точно там живея. Не работят вече 4 месеца. Не знам какво е, но да го оправят този подлез, хиляди хора минават всеки ден по него.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната Продължава, няма да ревете!