Двоен скок в цените на паяка: От 60 лв норушителите да плащат 120 лв.

Предложението е на Столичния общински съвет
24 мар 2022 08:00, Петя Славова
76

Цените на стоки и услуги се покачват, а ето че от Столичния общински съвет предлагат да скочи и глобата за неправилно паркирали автомобили. 120 лв. вместо 60 лв. да струва вдигането на кола от паяк. Като причина за двойното увеличение е изтъкнато това, че цената не актуализирана от 2012 година, предава Bulgaria ON AIR.

Всеки ден един екип от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) вдига по 8 автомобила. Стоян разбира за предложението за двойно увеличение на таксата, докато плаща на наказателния паркинг в "Дружба".

"2 лв. е на паркинг, тук 60, а 120 лв. за мен това е нечовешко! Живея в "Младост" 2, няма къде да се спира, абсолютно никъде. 1 минута не успях да стигна до колата си да си я взема и проверих в ЦГМ, за да разбера, че са ми я вдигнали. Не знам какво да ви кажа: "Боли ме сърцето!" За втори път ми се случва, ако следващия път ми я вдигнат, вече ще съм дал 250 лв. За е тоя паркинг, дето е пуст! Вместо хората тук да ги пускат да паркират, тук има 2 коли. Взимат на хората парите, това е!", категоричен е той.

Срещаме се с председателя на Транспортната комисия в Столичния общински съвет Карлос Контрера. Според разчетите  инфлацията, по-скъпите консумативи и увеличените заплати на служителите със средно 326 лв. са причината вдигането на един автомобил да струва двойно по-скъпо.
 
"Приблизителната стойност на разходите в момента е около 126 лв., като предложението е цената, която е определена през 2012 г. да се актуализира спрямо разходите и да стане 120 лв.", обясни Контрера.

Дори и с новата цена, услугата ще струва повече, отколкото за нея ще плащат нарушителите. Общинарите обаче няма да предлагат още по-висока стойност, защото се съобразяват с криза.

Засега в таксата за наказателния паркинг не се предвиждат промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
5
 
! Отговори
Алчен преди 2 години
Малко е 1000 лева трябва да е.
42
1
 
9
 
! Отговори
ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ преди 2 години
А ЗАЩО НЕ ПУСНАТ КИТАЙСКИ ДВУМЕСТНИ ЕЛ. КОЛИЧКИ ОТ ПО 5 000 ЛВ? И БЕЗ ТОВА ГЛЕДАМ, ВЪВ ВСЕКИ АВТОМОБИЛ СЕ ВОЗИ ПО 1 ЧОВЕК? ЩЕ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА С ПАРКИРАНЕТО И ЗАМЪРСЯВАНЕТО И ЩЕ ПАРКИРАТ ПО 3 АВТОМОБИЛЧЕТА НА 1 МЕСТО СЕГА. ЗАЩО ХОДЯТ НА РАБОТА ИЛИ НА КАФЕ С ДЖИПОВЕ КАТО КАМИОНИ?
41
0
 
10
 
! Отговори
Дзивко преди 2 години
Значи една пътна помощ в рамките на София е към 50 - 60 лв, верно те са в сивия сектор ама тва колко да вдигне разхода, едни 30%,в паяка са по двама трима, интересно е и администрацията колко е, другото е че вдигат избирателно, не тея дето пречат на движението..., изобщо управлението на ЦГМ смърди. Хубаво е преди избори всеки кандидат да каже в програмата си какво ще вдига като данъци и такси, че нещо първо избори после...
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко пак по Български. Коментира що вдигали цената, а не защо има хора нарушаващи псотояно закона. Целта е глобата е да няма нарушения. Това означава, че трябва да бъде не 120лв а 5,000лв. А не да си играем на вдигачи и писаници.
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаш гараж, но колата не стои само в гаража. Отиваш на работа с кола и няма къде да паркираш. Глобяват те, вдигат ти колата и т.н., а с градския транспорт в много случаи е невъзможно да отидеш на работа. Глобите не са решение. Решението е масово строителство на покрити паркинги.
38
2
 
11
 
! Отговори
Наска преди 2 години
На много места из страната,паяците горяха като факли на дружбата.Новото увеличение от 60 на 120 ,не покрива разходите.Да така е калинка до калинка,мисирка до мисир!Беден народ,силна държава!
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато на 100 коли е имало 120 паркоместа, но заради безразборното строителство разрешено от общината и застрояването на съществуващите паркинги, паркоместата станат на 100 коли 80 паркоместа, къде да се паркира?
36
0
 
1
 
! Отговори
Sergo преди 2 години
За тошко пари трябва да ми я върнат от къде са я взеле
35
11
 
0
 
! Отговори
ПАЯК преди 2 години
ЩОМ СИ БЕДЕН ЗАЩО ЩЕ ИМАШ АВТОМОБИЛ? БАЧКАЙ, ЗАБОГАТЕЙ, КУПИ СИ НОВ АПАРТАМЕНТ, АВТОМОБИЛ И ГАРАЖ, ЖЕНА С ДЕЦА, НАКРАЯ ПУТИН ДА ТИ ХВЪРЛИ ЕДНА БОМБА И ТИ РЕШАВА ВСИЧКИТЕ ПРОБЛЕМИ!
34
2
 
9
 
! Отговори
До 38 Лекар преди 2 години
Винаги съм се дивял на предложения като твоето - всяка кола с паркомясто. Колата е движима собственост, а не недвижима, за да си стои на паркомястото. Доведено до логичния си край, твоето предложение е с колата да можеш да се движиш само между две предварително закупени паркоместа. Искаш да отидеш на сина си на гости, купуваш паркомясто при него и отиваш. Разбира се паркоместа за закупуване няма и какво правим?
33
2
 
5
 
! Отговори
АЛАДИН преди 2 години
КОЛИТЕ СТАНАХА ОТ 40 000ЛВ. НАГОРЕ, ГОРИВАТА ЩЕ СТАНАТ ОТ 5 ЛВ. ЛИТЪРА НАГОРЕ, ТЪКМО ЦЕНАТА НА ЖЕЛЯЗОТО ЗА СКРАБ СЕ ВДИГА!
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фирмата с паяците в София винаги си е била мафиотска фирма.
31
12
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Ако искаш кола, покажи и паркоместо, аре всеки с кошник
30
2
 
8
 
! Отговори
Гърч за гражданята преди 2 години
У наше село нема такива работи.
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не трябва да си експерт или някакъв професор, че да се сетиш как нещата не вървят. Ето тоя от статията е от Младост 2. Виждали ли сте на какво прилича тоя квартал? Че те хората през прозорците ще си подават чиниите още малко. Игла да пуснеш няма къде да падне. Не ми вярвате? Ами разходете се по Ал. Малинов около 7 вечерта. Все едно си някъде в Китай - такъв трафик е. Вижте картата на Виена и тази на София. Ами тука все едно някой сляп тракторист е правил улиците. С глоби ли се решава всичко?
28
1
 
8
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 2 години
Разбира се, че ни трябват хиляди общински покрити паркинги и разбира се, че няма да са безплатни, но няма да са по два лева на час, каквито бяха паркингите преди 10 години, когато търсех къде да се паркира.
27
21
 
0
 
! Отговори
ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ преди 2 години
ВСЯКА КОЛА ДО 5 ГОДИНИ ДА НЕ ПЛАЩА, КЪДЕТО И ДА Е ПАРКИРАЛА. СТАРИТЕ ТАРАТАЙКИ ДА ЦАКАТ ПО 5 ЛВ. НА ЧАС ЗА ПАРКИРАНЕ!
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На София и липсват едни 200 хиляди паркоместа в подземни паркинги или в покрити надземни многоетажни паркинги, които общината трябва да построи. Паркинги на достъпни цени, в които всеки да може всеки ден да оставя колата си идвайки на работа с кола.
25
1
 
5
 
! Отговори
КУПЕТЕ СИ ПАРКОМЕСТА преди 2 години
В СИНГАПУР НЯКОЙ СИ БЕШЕ КУПИЛ ПАРКОМЯСТО ЗА 2 МИЛИОНА?
24
1
 
19
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Дране до дупка,касата е празна няма пачки.