Двоен скок в цените на паяка: От 60 лв норушителите да плащат 120 лв.

Предложението е на Столичния общински съвет
24 мар 2022 08:00, Петя Славова
76

Цените на стоки и услуги се покачват, а ето че от Столичния общински съвет предлагат да скочи и глобата за неправилно паркирали автомобили. 120 лв. вместо 60 лв. да струва вдигането на кола от паяк. Като причина за двойното увеличение е изтъкнато това, че цената не актуализирана от 2012 година, предава Bulgaria ON AIR.

Всеки ден един екип от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) вдига по 8 автомобила. Стоян разбира за предложението за двойно увеличение на таксата, докато плаща на наказателния паркинг в "Дружба".

"2 лв. е на паркинг, тук 60, а 120 лв. за мен това е нечовешко! Живея в "Младост" 2, няма къде да се спира, абсолютно никъде. 1 минута не успях да стигна до колата си да си я взема и проверих в ЦГМ, за да разбера, че са ми я вдигнали. Не знам какво да ви кажа: "Боли ме сърцето!" За втори път ми се случва, ако следващия път ми я вдигнат, вече ще съм дал 250 лв. За е тоя паркинг, дето е пуст! Вместо хората тук да ги пускат да паркират, тук има 2 коли. Взимат на хората парите, това е!", категоричен е той.

Срещаме се с председателя на Транспортната комисия в Столичния общински съвет Карлос Контрера. Според разчетите  инфлацията, по-скъпите консумативи и увеличените заплати на служителите със средно 326 лв. са причината вдигането на един автомобил да струва двойно по-скъпо.
 
"Приблизителната стойност на разходите в момента е около 126 лв., като предложението е цената, която е определена през 2012 г. да се актуализира спрямо разходите и да стане 120 лв.", обясни Контрера.

Дори и с новата цена, услугата ще струва повече, отколкото за нея ще плащат нарушителите. Общинарите обаче няма да предлагат още по-висока стойност, защото се съобразяват с криза.

Засега в таксата за наказателния паркинг не се предвиждат промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Стар Софиянец, и като ти направят общински паркинги, мислиш ли, че ще са безплатни
22
1
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Ми нема да спираш бе. Ще обикаляш нон стоп и ще зареждаш в движение.
21
3
 
8
 
! Отговори
Бккйкк преди 2 години
Сините зони трябва да изчезнат
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Касичките на ГЕРБ останаха само Топлофикация и Паяците. Лошо, ще отслабнат...
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами пораснали са разходите - досега ГЕРБ крадеше по 50 лева от вдигната кола, а сега иска по 110 лева.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пич аз като съм от София и живея в Собствен апартамент къде да спирам заради придошлите селяни? И според теб кореняците софиянци само на жълтите павета ли живеят?
17
2
 
12
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 2 години
Промяната на Фандъкова обаче. Защото тя гуши кинтите от паяците. В Държавния бюджет не постъпва нищо.
16
2
 
7
 
! Отговори
Майка с количка преди 2 години
Браво, така трябва.Тротоарите на София са задръстени от таралясноци д номера от цяла България.
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма къде да се паркира заради селяните които идват в София. Аз също съм от младост 2. Напълни се с коли с несофийска регистрация. Спира седи 30 деня без да мърда и излиза последмата събота и неделя да докара буркани от село. Да не казвам че спират ката у двору у село - на широко. Другите около тях не ги интересува. Те са царе. В съседния вход дойдоха под наем две момчета с две коли. Е как да има място за паркиране.
14
2
 
23
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 2 години
В София няма къде да се паркира заради безразборното строителство разрешено от общината. Общината вместо да прави паркинги, подарява общинските имоти на мафията за жълти стотинки. Като капак общината ни глобява, че няма къде да паркираме и ни краде колата с паяк.
13
1
 
19
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
И КОЙ ВИСШ МАТЕМАТИК ИЗЧИСЛЯВА ТОЗИ РАЗХОД,ЗА ЕДИН НЕПЪЛЕН ЧАС РАБОТА.ОБЩИНАТА ВМЕСТО ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА ПАРКИНГ МЕСТА,ВСЕ ПАК Е СТОЛИЦА ДВУМИЛИОННА,СИ СЪЗДАДЕ ДОХОДЕН БИЗНЕС
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен кореняк преди 2 години
Щом живее в Младост 2, значи говорим за придошъл провинциалист. Вижте, никой не Ви гарантира място за паркиране в големия град. Проблемът може веднага да се реши със зелена зона за цяла София, но тогава пак ще ревнете. Алтернативата е градски транспорт.
11
12
 
8
 
! Отговори
dsadsasa преди 2 години
Аз не правя нарушения и цената на паяка не ме притеснява...и 5000лв на вдигане да я направят. Други тук, разни, реват като откачени, защото знаят що за стока са.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко е, трябва да има и елемент за наказване на системните нарушители, примерно втория път двойно.
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е да се знае че наличието на ушев в паяка, означава само едно, корупция. Хората разправят че кешовицата от деня,я крият в специално изградени за целта тайници в камиона . В края на работния ден идва делчо делев.
8
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-много да взривят паяците. Щом заплатите нямат такъв скок, няма основания за такова решение. Прекалява се с ограбването на хората.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да вдигат повече коли за да им излезе сметката.Осем коли на ден.По една кола на час.Още едни търтеи.
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На украйнците g-класите ще вдигат ли?
5
2
 
5
 
! Отговори
Кибика преди 2 години
А за нЮрушителите ще е без пари.
4
17
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Така трябва, не е зле да се научите, че има иградски транспорт