Украинските бежанци без пари в градския транспорт в София

Мярката е за срок от три месеца
146
Украинските бежанци без пари в градския транспорт в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бежанците от Украйна ще ползват безплатно градския транспорт на София за срок от три месеца, реши на заседание днес Столичният общински съвет (СОС).

Безплатен градски транспорт ще могат да ползват украински граждани, избягали от Украйна след 24 февруари, когато започна войната. Те ще трябва да представят паспорт или регистрационна карта, съдържаща личен номер на чужденеца.

Предложението е на общинските съветници от групите на ГЕРБ-СДС и "Патриоти за София" като част от мерките, които Столичната община предприе от първия ден на войната в Украйна в помощ на хората, които търсят спасение у нас, допълва БТА.

Групата на ГЕРБ-СДС и районните кметове на ГЕРБ събраха лични средства за купуването и даряването на 100 месечни абонаментни карти за всички линии, на украински неправителствени организации за техни доброволци в София, като израз на съпричастност и подкрепа за усилията им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Косача преди 2 години
А бе, пак ме цензурираха! Какво толкова лошо казах? :):):)
98
0
 
0
 
! Отговори
Косача преди 2 години
Звездичките са ми от ***. Иначе означава *** диво животно, казано по друг начин. Ха-ха-ха!
97
0
 
0
 
! Отговори
Косача преди 2 години
Шкумбата, преди години, имаше един скеч. Гледал задълбочено *** в зоопарка как я хранят, поят, всички и се радват и нищо не работи и решил: ще си подаде документи да го признаят за *** и ще го докаже. Така ще се ползва с привилегиите на *** и ще си живее живота. Та, се замислям, дали пък някой няма да опита?
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички мигранти от Африка плащат хиляди долари на нелегални трафиканти, а когато дойдат тук държавата ги поема, настанява, изхранва и поема всички битови разходи. През това време българският труженик бихте и се чуди как да свърже двата края.
95
0
 
3
 
! Отговори
Бебе преди 2 години
Документ за самоличност ли ще им искат за да се уверят, че са украинци. В България има много знаещи руски език, те ще се класират ли ако е само по говора?Това е за своите чужд, за чуждите свой!
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите сме чужди, нежелани, роби, бежанци в собствената си държава. Жалко, много жалко за далите живота да ни има. Е, почти ни няма вече. Има украинци, сирийци, Авганистанци...
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До къде го докараме???Разпасан двор. Крадци, лъжци и измамници ни командват. Клонират се и след изборите заедно. И Бог не може да ни помогне.
92
0
 
5
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Има много български деца, които не получават никакви детски.Тези семейства, които се грижат и възпитават децата си добре биват наказвани. Същото е и в градския транспорт. Има една част от обществото за която билета е непознат.Сега към тях ще се присъединят и украинците. А Фандъкова пак ще реве за дотации.
91
0
 
5
 
! Отговори
Надя преди 2 години
До АнонименКиро първо да се погрижи за Българите .....
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е честно към столичани и данъкоплатците. Веднага някой да осъди общината. Теглим на държавно ниво кредити а раздаваме сдни пари за Украйна. След като са стигнали до България да си покриват разноските.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магистралките дали ще им пуснат аванта или държавата ще плати.
88
0
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
С чужди драг в къщи враг Иван Вазов
87
0
 
10
 
! Отговори
Www преди 2 години
Ще хвърчи и това правителство маи
86
0
 
21
 
! Отговори
Руснак преди 2 години
За украйнци по 40 кинта на череп на ден хотелчета ,мотелчета безплатен градски транспорт,безплатни болници ....за българските деца 40 лева детски за цял месец и за техните баби и дядовци един ....робски *** народ е българина!
85
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А хората с минимални заплати и доходи да вървят пеша хахахахаха. Резил
84
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
СОС със свалени ***. Новост в световната практика. А за Сирийците какво
83
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ставам украйнка веднага...Ай стига вече,за българите какво има безплатно,че за тях всичко...На българските деца 40 лв на месец...,а за тях 40 лв на ден...Елате ги вижте как пазаруват по моловете,нали уж нямали пари....Какви коли карат,имат апартаменти тук,ама всичко искат на готово...Украйнците които нямат нищо и се борят за живота си,са там в Украйна защото нямат средства за да избягат...От утре и аз ще се возя без билет...
82
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или всички, или никой. Качвайте се без пари и правете люти скандали,ако ви хванат.
81
3
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ех,що са не родих и язе "украински бежанец" ?!....Обаче:-Ония идват у нас с Майбасите и Мерцедесите си,с пълни джобове с пари,но о чудо:..-"Да ги возим безплатно в транспорта,другари!..Зер "Дружбата ни с бившата Съветска република Украйна е като слънцето и въздуха за всяко живо същество "../за откаченото смартфонпоколение:-Това е леко префразиран лозунг на ДЕДИТЕ ви,изречен от "Г.Димитров"../
80
7
 
6
 
! Отговори
Златка преди 2 години
До АнонименНе е двоен стандарт! Сирийците са *** / мюслимани :)) и ние христяните за тях не сме хора, ако можеш говори с някой мюсли да видиш какво мислят за неверниците т.е. Такива като нас! И все пак *** помагат на ***! Християните помагат на християни!