Фандъкова: Нямаме проблеми с доставките на газ, а с цената му

40% от данъците на софиянци отиват за градския транспорт, отбеляза столичният кмет
12 май 2022 10:53, Петя Славова
106
Фандъкова: Нямаме проблеми с доставките на газ, а с цената му
Снимка: БГНЕС

Столичният градски транспорт е в патова ситуация. Служителите се готвят да протестират на 18 май.

"Няма проблем с доставките на газ за градския транспорт, а с цената му", заяви пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя увери, че до промени в линитте на този етап няма да се стигне, но е необходимо допълнително финансиране от държавата.

Още по темата

"В момента дефицитът в градския транспорт е 143 милиона лева. Столична община го подкрепи със 170 милиона лева от собствения си бюджет. Това са всъщност данъците на гражданите. Близо 40% от данъците на софиянци отиват за подкрепа на градския транспорт. Това означава в други сфери като детски градини, издръжки на социални дейности да се намалят или пък от други проекти да се намалят тези средства", каза Фандъкова.

Две са причини за тежкото състояние на градския транспорт – намаляването с до 70% на пътниците по време на COVID кризата и настоящото покачване на цените на енергоностителите. Сметката за ток на метрото е скочила 4 пъти, а държавните компенсации покриват 30%, каза столичния кмет. Засега ще има топла вода Столичният кмет е получила уверение, че няма да има спиране на доставките на газ към общината.

Фандъкова добави, че към този момент няма да се намалява температурата на водата за потребителите на "Топлофикация София", което е предвидено които кризисна мярка. Напрежението около украинското знаме на общината „Апелирам народните представители да не се настройват хората едни срещу други. Тези симпатизанти са водени именно от тях“, заяви столичният кмет по повод вчерашния протест на на „Възраждане“ пред Столична община с искане за сваляне на украинското знаме от сградата.

"Ясно е, че хората имат различно мнения, но всеки има право на мирен протест. След вчерашния протест остана счупен автомобил и счупен прозорец. Как политици, защитаващи националните институции, допускат да има посегателство срещу националните институции", посочи Фандъкова.

Тя е сигурна, че след установяване на нарушенията, ще има адекватни мерки от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Смръдляков То ако си мислиш, че ще си свободен с Американския газ... :D от трън на глог отиват нещата
53
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази украинка е по-тъмна от някои от ромките от Факултета.А умствения й капацитет няма какво да обсъждам...вижда се каква е пpocта щом обижда хора,които са й помогнали.
52
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама пари за прическата и има. Принцеса е тя...
51
1
 
7
 
! Отговори
Автомобилист преди 1 година
И аз нямам проблем с доставката на Мазерати и Ферари.
50
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
българия трябва да е на страната на русия - защото това е Българския интерес... Имаме там некаква промишленост дето използва газ ... Защо треябва да я батисаме тая промишленост ??? В чий интерес е това ние да не произвеждаме и да няма работни места??? А утре какво ще се яде некой мисли ли?
49
6
 
8
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
Они (болгары) абсолютно тупые, ограниченные цыгане, не умеющие работать. Болгарская нищета и лимита. Они настолько тупые Свои уроды есть в каждой стране, но здесь их особо много". ***/ssigny/22077
48
2
 
12
 
! Отговори
ехо преди 1 година
До анонименда трябва да сме на страната на русия и не трябва да развяваме украйнско знаме в българия
47
15
 
5
 
! Отговори
Смръдляков преди 1 година
По-добре зимата на студено и без топла вода, отколкото да се снижавам на Путин. Американската газ може да скъпа, но свободата е безценна.
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите нямат проблем с самото купуване на стоки от първа необходимост, а с цената им.
45
4
 
18
 
! Отговори
ехо преди 1 година
кмета на софия изпълнява чужди интереси щом позволява развяване на украйнско знаме по площадите на българия
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На герп-дпс-рома още дъълги години ще им сърбаме попарите.
43
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
българия трябва да е на страната на русия кирито да подава оставкане трябва да се развява украйнското знаме по българските площади
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куклата на конци на т...упа от Банкя пак изнудва и нарочно не плаща заплати,за да протестират.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямаме проблеми с доставките на газ, а с цената му ------------ За тия които говорят само и се правят на Експерти... Всяка стока можеш да я докараш некакси но цената е различна. Едно е да купиш нещо което е наблизо а съвсем друго ако го мъкнеш от хиляди километри... А руската газ не може да има конкурент в Европа защото добива е сравнително евтин, инфраструктурата е построена. В САЩ им трябват химикали за добива на шистов газ плюс още много допълнителни операции.
40
3
 
19
 
! Отговори
Да преди 1 година
Спрете да крадете и съкратете калинките.
39
1
 
7
 
! Отговори
Кръстьо преди 1 година
Ако трябва - спрете пенсиите и заплатите, но намерете пари за газта ! Че Мерцедесите на вносителите са вече стари - на цяла година, пепелниците им пълни - не се живее с този нисък стандарт.
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фандъкова: Кой ще ни даде пари!!!
37
3
 
13
 
! Отговори
леле преди 1 година
щом позволявате да се вее украйнското знаме тогава подавайте оставки
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самата Фъндъкова ни дразни с това украинско знаме.Тя ни разделя.По цял ден ни говорят за русофили и русофоби даже и по медиите.При тази медийна пропаганда си беше ясно като бял ден как ще се стигне до сблъсаци.Не сме никакви "фили" и "фоби",а демократи и българи!"Пропагандата е с мотото "Разделяй и владей".Накрая ще ни направят фашистка държава без право на избори.Вече почнаха да не допускат протестиращи.
35
0
 
5
 
! Отговори
Петя Славова... преди 1 година
Г-жо/г-це Славова, моля проверявайте с и правописа поне веднъж преди да публикувате нещо. Не е сериозно в медия да има толкова правописни грешки...