4-годишно дете се прибра окървавено от детска градина, защо?

Родителите още не са наясно какво се е случило
21 юни 2022 09:22, Петя Славова
24
4-годишно дете се прибра окървавено от детска градина, защо?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

4 шева в "Пирогов" са направени на малко дете след инцидент в столична детска градина. По думите на бащата на детето Асен Бакалов, случката е от 16 юни. Дъщеря му се прибира от градината с окървавени дрехи и се оказва, че има отворена рана по тялото си, за която не е информиран родител. Момиченцето е закарано в "Пирогов", където е издаден и документ от съдебен медик.

"Ние не знаем какво точно се е случило. Разбираме впоследствие от сестричката на момиченцето ни, която посещава същата детска градина, че се е катерила на дърво и е паднала. Никой не ни е уведомил за този удар, който е станал през деня. Когато се прибрахме вкъщи видяхме една ужасяваща рана", обясни Бакалов пред Нова тв.

Проблемът, казва той, е фактът, че детето е престояло с раната около шест часа. Кръв имало по пижамата, клина и бельото на момиченцето. „Инцидентът е станал преди обяд. Тя е спала с тази рана и никой не ѝ е обърнал внимание. И не сме били уведомени по никакъв начин”, посочи още родителят.

Още по темата

Медицинската сестра в детската градина Величка Стоянова обясни, че съжалява за случая. „На базата опита и знанията, които имам, след като дойдох при децата и разбрах, че има проблем, попитах детето къде се е ударило. При игра си е чукнало главата в един от клоните на дървото. Прегледах главата за кръв, одрасквания или подутини - нямаше такива. Казаха ми, че си е чукнало главата в клона - това предполага преглед на главата. Никой не каза, нито детето, че си е ударило гърба или друга част от тялото. В момента, в който отидох, то си играеше. По нищо не показваше, че е ударено по дупето. 15 минути то стоя при мен. Беше жизнено и игриво”, уточни тя.

Директорът на 107 ДГ "Бон-Бон" Ангелина Бунова уточни, че е уведомена за случая от родителя по телефона. Тя се е свързала с колегите ѝ, отговарящи за детето и групата през деня. Изискани са писмени обяснения, имало е и разговор, на който е присъствал и родителят.

"Обяснението беше, че както всеки път, възпитателят, който излиза с тях, винаги повтаря на децата и припомня правилата за игра. Педагогът, който е бил в първата смяна, пое отговорността за случая и подаде своето заявление за напускане. Въпреки това - искам да подкрепя и сестрата. Никой не е видял някаква индикация у детето. Не можем да отречем, че има кръв по пижамата. Но тя е с изключително по-малки размери, отколкото тази по дрешките", е нейното мнение. На помощник-възпитателя ще бъде наложена санкция.

Родители на деца в градината изразиха подкрепа към ръководството и учителите. Някои от тях смятат, че случаят е преекспониран, защото твърдят, че след като детето е взето от градината било заведено на детска площадка, за да си играе. Бакалов посочи, че ще търси правата си и вече са сезирани няколко институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възпитателките не пречат на децата да се катерят и правят каквито и да е опасни неща защото сигурно си мислят че после водиме го при сестрата и не е наша отговорност... И това е освен че не им пука грам .... Ем да си знаят да си гледат децата по отговорно че глей кво стана ... Много заспали гугутки са по цял ден ги гледам за съжаление ... *** не знам може би се изветрява от такъв тип дейност то по цял ден се крясъци,миризми и т.м някоя възпитателка да каже
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе нали сутринта даваха бащата по ТВ. Оказа се, че след детската го е завел в градинка с катерушки и то си е играело и там известно време с пълна енергия и настроение. Т.е. нищо му е нямало на детето, ама наистина в днешно време 1 *** да има детето и се почват доктори, хапчета, спрейчета, паника....
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко деца е гледала жената , не е лесно , разбира се трябва много внимание .
18
1
 
5
 
! Отговори
седящия бик преди 1 година
Премахнете безумната неолиберална система в България. Ако искате нещо да се случи добро у нас махнете този балон с въздух. В противен случай всички ще свършим по - зле от бездомни кучета.
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Директор съм на детска ясла. Обяснения не знам, не съм видяла -не приемам. Днес ще обсъдим с персонала този и другия инцидент с малкото бито дете. Преди месец, минавайки покрай двора на детската градина, видях племенницата си да лакира с лак за нокти други деца в беседката, а 3 госпожи си говореха и се смееха настрани от децата. Казах на брат ми и на снахата да проверяват какво носи сутрин детето в ДГ и да говорят с учителките да внимават, та нали работят по 6 часа и вземат добри заплати.
16
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Детската градина е абсолютно противорстествена институция. От детската градина имам само лоши спомени. Бях като затворено животно. Пребивавах там само телом и само чаках петък, когато вуйча ми ме взимаше още на обяд и ме караше при баба и дядо на село.
15
2
 
20
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
По скоро единствената критика е, че не са уведомени родителите. Дори и да малка рана е редно да знаят, това според мен е породило драмата.
14
8
 
17
 
! Отговори
Ей преди 1 година
4-годишно дете не може да се качи на дърво.
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Детето направо е почти заклано. Одраскало се малко и го водим да го шият . Сдухани родители. Моята дъщеря като падне и се одраска също има кръв по дрехите. Да я водя да я шият ли ? Друг е въпроса че не са казали на родителите.
12
2
 
26
 
! Отговори
Обяснения преди 1 година
Какво точно става, ще разберем, кой финансира репортажите. Родители, които нямат време да си гледат децата, после имат време да обиколят всички институции, адвокати, телевизии.
11
2
 
13
 
! Отговори
rm преди 1 година
monkey see, monkey do - Казали и, че си ударило детето главата, мед. сестрата гледа главата. Кръв по тялото - ама не сте ми казали, че там се е ударила.Разбира се, че ще огледаш цялото дете, а не само главата му! Това е стандартна и нормална практика при подобна ситуация!
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всичкото отгоре искат да правят посещението на детска градина задължително!!!! Позор!!!
9
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех, че лелките само припомнят правилата без реално да следят кой какво прави. Съд за директорката!
8
10
 
21
 
! Отговори
Алеко преди 1 година
"...Родители на деца в градината изразиха подкрепа към ръководството и учителите..."Дано децата на тези родители имат късмет в живота. Явно това ще е единственото, което ще ги предпазва от инциденти.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, другарките и лелките, са длъжни да наблюдават децата постоянно. Верно чу нямат 100 очи, ама си е задължение.
6
4
 
31
 
! Отговори
Аз преди 1 година
По тази логика родителите са толкова виновни, колкото и хората от детската градина. Защо не са забелязали, че детето има проблем и даже са го водили на детската площадка? Защото или няма проблем, или са безотговорни!
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стар Българин А на юг от гърба шевове нямаш ли?
4
12
 
31
 
! Отговори
Стар Българин преди 1 година
Детето е живо и може да се каже, че нищо му няма Ние едно време на детската градина едно време какви щуротии сме правили, аз имам шевове на двете вежди :) И никой не обвиняваше "другарките" :) Ми деца са, трудно е да ги опазиш, но нищо фатално не е станало , за щастие :)
3
6
 
28
 
! Отговори
Ели преди 1 година
Деца са, удрят се. В случая щом родителите не са забелязали, че има проблем още веднага значи става дума за нещо не особено значително.
2
10
 
38
 
! Отговори
Ожасен преди 1 година
Ужас! Дете се е ожулило докато си играе и не е подаден сигнал до силите за бързо реагиране на нато, ес и сзо! Аз като бях дете всички бяхме очукани постоянно. Странно беше ако някой е без пресни белези или кървящи рани. Като се приберяхме очукани никой не изпадаше в паника и не търсеше виновни за "необезопасени плодни дръвчета". Камо ли да обвиняват учители и възпитатели дето гледат по 30бр диваци. Гранофорина беше в изобилие и вършеше чудеса.