Спаси София: Работим по случай как точно се източва "Топлофикация"

Софиянци са се уморили от ГЕРБ в столицата, смята Борис Бонев
Обновена: 7 окт 2022 09:27 | 7 окт 2022 08:53, Анисия Иванова
28

Жълтите павета в района на Народното събрание ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя, а фирмата ще бъде глобена, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Заложените по проекта санкции са в размер от 830 хиляди лева. От "Спаси София" обявиха, че на 12 октомври ще излязат на протест пред СОС с искане за оставката на Фандъкова.

"Наложена е една единствена санкция и тя не е по договора, а по друг регламент - за увреждане на културно наследство. Дори не е наложена максималната глоба от 200 хил. лв. Бълха я ухапала фирмата. Това е фирма, която е доказала през годините, че строи некачествено. Проблемът е, че не е само тази фирма. Говорим за ремонт на ремонта, защото имаше срок за пускане на движението пред НС. Пренареждането на паветата е некачествено, а фугите са твърде големи", заяви общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев в "България сутрин".

Той припомни, че сме в 4-ия мандат на Фандъкова и в 17-ата година, в която ГЕРБ управляват София.

"За 17 години оправдания, които чухме вчера в Общинския съвет, са недопустими. Софиянци твърдо са се уморили от ГЕРБ в София. Докараха нашия град до повече хаос в хаоса. Интелигентните управленци се сравняват с най-добрите, а не със себе си преди 15 години. София много изостана", категоричен бе Бонев пред Bulgaria ON AIR.

От "Спаси София" настояват за честни търгове и спазване на сроковете на ремонтите. По думите на Бонев като опозиция в СОС са положили много усилия за корективни действия на Столичната община.

Още по темата

"Кметът Фандъкова и заместниците ѝ пишат обществените поръчки и договорите. Те са длъжни да контролират изпълнението на договорите. В СОС съм един от хората, които най-последователно показват проблемите на София и предлагат решения за тях", подчерта Бонев.

"Дори да има ремонтирани тротоари, не е само въпрос на качество, а и на естетика. Бетонни кокалчета да са тротоари в центъра на София - не го считам за удачно", отбеляза той.

Ресторантьорите от СЗБ и БАЗ излязоха с позиция, че са силно притеснени, че с атаките срещу управлението на София се постига уронване на престижа на града като туристическа дестинация.

"Това предизвика смях в нашия екип. Тази позиция не е съгласувана с ресторантите и заведенията в София. Има публични позиции - ресторанти, които са скандализирани от позицията. Това беше политическо мероприятие от г-н Ричард Алибегов и не идва случайно. Съдържанието на позицията намирам за абсурдно", отговори Бонев на критиките.  

Според него липсата на доверие между потребителите и "Топлофикация-София" води до сериозен отказ от използване на услугата.

"Газ ще има. Какви са цените - определят ги не СОС, а КЕВР. "Топлофикация-София" през годините не се е управлявала добре. Има много сигнали за лошо управление на дружеството. Работим по случай как точно се източва дружеството. Против сме скритата приватизация на "Топлофикация-София". Това трябва да е общинско дружество, но да се управлява добре", завърши Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига демагогия! Г-жа Йорданка Фандъкова отдавна наказа сурово, всеки който си е позволявал нехайство при разходване на публични средства! Трябва да сме по-снизходителни, защото фирма "Трейс" и останалите изпълнители построиха много страхотни проекти в столицата и са едни от основните фактори за превръщането на София в модерен и европейски град!
20
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеска от фирмата са изнесли информация, че ремонтът е извършен изцяло по изидкванията на центъра по културно наследство на подчинение на Минеков. Никакъв битум, наикакав цимент. Фуга 1 см и само пясък. Те няма и как да глобят фирмата. А за глобата ще се разбере, дали са имотказали счупени порчета за краищата където не влиза цяло паве.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София си заминава като столичен град и основен център.Столица беше заради пустата Македония,но не се случиха нещата.Комунизма ги направи главни и много важни.Гледаха отвисоко на всички,викаха на провинцията,селяни.Демокрацията ги разкри,царят е гол..София вече е едно неспасяемо гето на корупция,невъзпитани деца и откачени хора.
18
0
 
0
 
! Отговори
Fena преди 1 година
Топлофикация се точи много лесно - купува скъп газ и продава евтина енергия. Разликата е близо 3 пъти. Дори златото на Индже войвода да намерят Топлофикация - пак няма да излязат на печалба! За тази зима, с тези цени на ПГ - близо 400 млн лева всеки месец загуба! Какво да точат, то си е пробита кофа!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родих се в София и ще кажа на всички пунта-софиянци. На село се живее добре. Има от всичко и по много. Тези които хулят по желанието да имаме хубава столица, могат да преглътнат два пъти, за по сигурно и да продължават да хулят, нищо не зависи от тях. Всеки който е кадърен, неозлобен и с чисти мисли е наясно, че има неадекватно изграждане на инфраструктура в София, очевидно е. Това че си откраднал едни пари те прави просто крадец, а това че си затваряш очите, просто съучастник.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя с обърнатата табела никога няма да стане кмет на София. Такива тук не ге обичаме много-много.
15
1
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Много градове станаха за спасяване, не е само София. Вчера обявиха, че водата в Стара Загора е замърсена и не става пиене, заради безумния мащабен ремонт (разбирай кражба) на местната ВиК и общината. Кмета е от ГеРБ както вероятно вече сте се досетили...
14
1
 
2
 
! Отговори
ей преди 1 година
хората там имат търби-пълнат -източват- какво ви праат
13
9
 
12
 
! Отговори
Импийчмант за радев преди 1 година
До Анонимен Дали Борис е момче, не знам. Ама, знам, че през целия си живот не е свършил работа за 5 стотинки, но много му се отдава да лъже, краде и критикува. Професионален критикар, ама само срещу други, срещу неговите хора критична дума не е казал. Пример - кметицата на Красно село и кмета на Лозенец от ДБ....и т.н. негови хора, от ДБ.
12
14
 
11
 
! Отговори
съвет преди 1 година
недоволните от Фандъкова да се върнат по селата от които са дошли .
11
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нека всички да подкрепим усилията на това кадърно момче
10
10
 
16
 
! Отговори
bgreality преди 1 година
евала на това момче за желанието и енергията, които има.. хубаво е, че има и такива хора като него, колкото и супер рядко срещано да е в днешно време. изглежда нормално, а не с черна тениска и *** поглед желаещ цигари селска кола бате и материал. бори се за общи и лични каузи! Успех!
9
13
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 1 година
този много си е поверявал че е някакъв капацитет по нещо :) чак протест ше организира . я чиба на село бе !
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и аз мисля, Бонев става за кмет
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОНЕВ КМЕТ-ДА МУ ДАДЕМ ШАНС
6
15
 
14
 
! Отговори
София преди 1 година
Софиянци се умориха от "Спаси София" да им дават наклон на мнението, а не от Фандъкова. Също така, това, че мнозинството в Спаси София нямат шофьорски книжки, не означава, че автомобилите са зло, което трябва да се премахне и забранява на територията на СО, но за жалост от Спаси София нямат ресурса да разсъждават на широко и практично.
5
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са експерти по ла.па.не на комисионни и други неща. Един хетеро няма в екипа им, някакви гей фашисти.
4
9
 
5
 
! Отговори
зер преди 1 година
леле тези водещи адвокати на Фандъкова ли са? Опитват се да убедят, че 'то всички си е нормално, Бонев какво толкова проблеми вижда'
3
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За такива разработки трябва топкии, а там в спаси софия са само *** и гейолюбци.
2
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се занимавайте с тия к*леши.