По-скъпо купуваме от шофьор билета за столичния градски транспорт

Новите превозни документи се ползват от 1 януари
2 яну 2023 11:05, Петя Славова
74
По-скъпо купуваме от шофьор билета за столичния градски транспорт
Снимка: БГНЕС

Новите превозни документи в столичния градски транспорт вече могат да бъдат ползвани. Това са билети 30+ и 60+, напомнят от Столичната община. Хартиените билети отпаднаха.

Може да пътувате с билети или карти само на електронен носител, както и да плащате директно с банкова карта (до цената на еднодневна карта от 4 лева).

Билетът, закупен от водач, обаче е 2 лева, припомня БНТ.

Вече не се продават 10 талона за 12 лева, но ако са ви останали може да ги използвате до края на март тази година.

Еднократно пътуване струва поне 1,60 лв.

Целодневната карта за всички линии е 4 лева, а 24-часовата карта - 6.

Билет 30+ (1,60 лв.) и билет 60+ (2,20 лв.) позволяват прекачване в рамките на посочените минути. Пътуването може да се довърши с един билет, дори да е направено в последните секунди на последната минута, обясни Владимир Лазаров от Центъра за градска мобилност.

Валидацията става задължителна и ако не е направена ще следва глоба от 3 лева, дори и да сте с карта. Освен че билетът е застраховка за пътника, чрез валидацията от Столичната община ще могат да отчетат натовареността на линиите и пиковите часове, да се оптимизират маршрутите и услугите, обясни още Лазаров.

Годишната абонаментна карта е изгодна за всеки, който пътува често. Тя струва 365 лева, важи за цялата мрежа, а дори да ви се наложи да ползвате автомобил получавате правото на безплатен буферен паркинг по системата "Паркирай и пътувай".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
13
 
! Отговори
Фандък преди 1 година
Купи карта за 1000 лева за 10 г. е най-евтино. После истича и е невалидна.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак трият ей азиси азиси
37
1
 
17
 
! Отговори
Цензура преди 1 година
Щом няма хартиени билетчета, ще си карам колата! Бих брадър Ви следи по всяко време!
36
4
 
11
 
! Отговори
Защо няма смисъл преди 1 година
Изборите са обречени и лишени от смисъл Бойко с неговите пожизнено назначени Гербери по държавната администрация която стига до 800 000 броя победата му е вързана и Фандъчката до дъболки старини и старческа деменция ще стои на поста си.
35
11
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До Мирише Що се кахъриш толкова? Скоро вместо Фандъка ще те управлява Борисчо Бонев в София. Тогава може би нейното управление ще ти се вижда като манна небесна. Видяхме какво замени толкова оплювания ГЕРБ - пълна скръб на име ПП.
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 и 60мин, в това има смисъл, ако ползваш трамвай, иначе като те хване задръстването и ти изтекат 30те мин какво, хем си се набутал с 1.60 да си редовен пътник, хем плащаш глоба.
33
14
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
До Анонимен"Принципно градският транспорт на София трябва да е безплатен за всички." Принципно да. Но пак принципно кой ще плаща за безплатния транспорт? Съгласен ли си да ти вдигнат данъците за да стане това? Иначе ****оти с налудничави идеи бол. Затова сме на този хал - всеки иска да спечели или да има нещо без да дава.
32
0
 
16
 
! Отговори
Мирише преди 1 година
Много замирисва на пълна скръб мизерия и недоимък. Трябва скоро да се узакони доброволната евтаназия в България. Това вече не е живот не търпи. Фандъка за вечни времена управлява и безчинства.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да обясни как се купуват новите електронни билети.
30
6
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Ти като пътуваш с градски транспорт веднъж на три месеца, ясно е, че не си се запасил с 20 билета. Щото, ако си направил така, определено не си наред.
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само далавери на наш гръб...
28
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам всичко е направено да обслужва банките, които дори не са български.
27
0
 
39
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 1 година
Искам да видя как в пиков час на "Плиска" всички пътници ще се качат и регистрират преди автобуса да е потеглил... Простотията е до гроб!
26
0
 
24
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Има една банда проверяващи: двама тулупа и три непогледнати от мъж дебелани, от години раздават шамари и джобят пътниците. Тези сега ще са най-доволни.
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Организацията на градският транспорт в София сериозно се влоши в последните 17 години. Лично мен това ме накара да спра да го ползвам.
24
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципно градският транспорт на София трябва да е безплатен за всички.
23
1
 
23
 
! Отговори
да преди 1 година
откъде накъде ще ми ползват данните от пътуването безплатно?
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези,които по цял ден уж се карат за народа,защо не взимат пример от Германия. 49 плащат за карта която ползват в железниците/без берз и експрес/ ,автобусите и метрото .
21
2
 
23
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Градският транспорт в София е много скъп, много нередовен, с много лоша честота на движение, с много лошо определени линии за движение и разбира се в много лошо състояние на превозните средства.
20
2
 
22
 
! Отговори
240 лева преди 1 година
Дванадесет месеца по 20 раб.дни/усреднено/ е равно на 240 дни.Ето толкова би трябвало да струва ''евтината'' годишна абонаментна карта.