Обясниха идеята за новите билети в градския транспорт

Нова демонстрация
6 яну 2023 18:23, Росен Стойчев
58

След недоволство и оплаквания от пътуващите в градския транспорт в София, Центърът за градска мобилност показа отново как се използват новите превозни документи, съобщи Bulgaria ON AIR.

Валидацията на превозния документ е застраховка при случай на определено обстоятелство, а при събирането на данни ще допринесе и за по-добра организация на разписанията, заявиха от Центъра за градска мобилност.

"На всяка врата, на която се качите, маркирате картата и продължавате с пътуването.

Още по темата
Не мисля, че е по-сложно да се валидира документът, или да се опитате да стигнете до перфоратор с познатото старо хартиено билетче", каза директорът на ЦГМ Димитър Дилчев.

Само за първите 3 дни на тази година има толкова валидации, колкото за две седмици на месец декември. "Купих си ги от шофьора за 2 лв., бях предупредена, но няма проблем, успях да си го валидирам. Обаче има хора, при които сутрин е малко шоу", сподели пътуваща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Системата е гениална. Днес пътувам с 94 качва се контрола, човека до мен подава билет купен от шофьора, след дълга борба контрольорката не успява да го провери и вика колегата - "Колега пробвай ти" и той не успя и се отказаха
25
0
 
52
 
! Отговори
ДА преди 1 година
Значи,премахна се електронното гласуване, че била сложно, но се въведе безумно валидните и Ел.билет,че било лесно! Абсурдиснан в действие, няма да честитя имен ден на Йорданка, а на майка и!
24
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ни лъжат. Да не искат да кажат, че пътуващите с карти са били без застраховки до сега? А иначе всичко е за пари! Без никакъв усет за реалността са сосаджиите. Случили на софиянци.
23
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе, как не го измислихте като в англия например - ползваш си кредитната карта - при качване се чекираш при слизане отново се чекираш - теглят ти колкото за карта за градския транспорт за цял ден и в 0.00ч ти връщат парите от неизползвания лимит
22
14
 
6
 
! Отговори
Провинциалист преди 1 година
Последните години единственият вид транспорт в София, който съм ползвал е подземницата с билетче купено през приложението на един моб. оператор. Съжалявам за мъките и несгодите ви.
21
1
 
48
 
! Отговори
Кадърници преди 1 година
Отменете веднага тази недомислица.
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как става закупуването на електронните билети, някой да обясни.
19
4
 
46
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПРИЕТО Е С ГЛАСОВЕТЕ НА ГЕРБ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ! ВСИЧКИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ НА ПОСЛЕДНИТЕ КМЕТСКИ ИЗБОРИ СА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И СИ ГО ЗНАЯТ!
18
1
 
50
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
АБСОЛЮТЕН ПЛАДНЕШКИ ОБИР!!! ОТ 1.20 ЛВ ЗА 10 ПЪТУВАНИЯ НА 1.60 ЛЕВА ЗА 10 ПЪТУВАНИЯ!
17
0
 
24
 
! Отговори
Йордан Лютов преди 1 година
Честит имен ден на Йордан Ментата.........
16
1
 
39
 
! Отговори
законен РЕКЕТ преди 1 година
Не е сложно, но стана сложно с картата за ЕДНА линия.........от 35 лева на 50!
15
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че тези дето ги измислят тези безсмислени неща не се возят в градският транспорт.
14
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен трябва да направят така, че след като се качиш в превозното средство освен "валидиране" на апаратите трябва и да скачаш на един крак и да крещиш "У, у, у"... По тяхната логика... То колкото скачането на един крак в превозното средство има смисъл, толкова и "валидирането" има смисъл. Това си чист комунизъм, да се измъчват хората.
13
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И откъде на къде билет от водача ще струва 2лв.? На базата на какво единият е 1,6лв, а другия 2? Със сигурност към края на годината и евтиният ще го направят 2лв, да си се връзва с еврото, че е по-лесно.
12
2
 
50
 
! Отговори
Язе преди 1 година
Я тоя умник от ЦГМТ да обясни защо само в София валидираш вече валидерана при издаването й карта???? Как така във Виена си купуваш карта и пътуваш навсякъде без доп.валидации, а тук задължително допълнително валидираш??? Кой закон се промени, че сега вече задължително валидираш??? Никой, просто ЦГМТ безумие
11
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не бих си доближил картата на тия устройства, те хакнаха НАП, пък градския ли няма да хакнат... пф. Забутана им е цялата работа, нямат ни 1 автомат до спирките, човек да си купи/зареди/изкара карта, билет или просто да си провери дата/наличност и т.н. Защо ли.... за да държат една сурия касиерки. Валидацията ли ви е модернизирането в транспорта? Потрес. Вместо да го направят лесно и достъпно, те пак усложняват живота на хората, за това всеки ще си се качва в колата.
10
0
 
25
 
! Отговори
ds преди 1 година
Абе щом Дилчев ме убецдава мерси, то и студ, град е така благодарение на него
9
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си с карта от какъв зор трябва да се валидираш, ти си си редовен пътник. Тези които измислят подобни простотии явно не се возят в гр.транспорт защото в пиковите часове е невъзможно да се добереш до валидатора. Сега как си представят ти да подадеш на някого телефона за да те чекира. В Испания всички се качват от първа врата, купуват билети от шофьора или валидират карти, но това е друго.
8
2
 
37
 
! Отговори
Идеята е преди 1 година
българите да плащат,а римляните безплатно,както обикновено :)
7
5
 
40
 
! Отговори
преди 1 година
Целта е някой да ви събира данните и да ги продава. Офицялно го казаха че ще продават ваще данни на придружителни услуги като тротинетки и т.н. А ако мислите че номера на банковата ви карта няма да се продава на черно много се лъжете. И за капак в БГ като ви източат парите пиете студена вода. Забравихте ли как е побългарен закона за защита на банковите карти? Забравихте ли? Някой ще печели от 0вцете, като им продава данните, офицялно го казаха, и 0фцете обичат да са е.ани всеки ден хаха яко