200 000 лв. глоба за "Трейс груп холд", ако има счупени жълти павета

Санкцията се налага за увреждане на културна ценност
Обновена: 29 яну 2023 12:39 | 29 яну 2023 11:53, Камелия Цветанова
33
200 000 лв. глоба за "Трейс груп холд", ако има счупени жълти павета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

200 хил. лева глоба ще наложи столичният кмет Йорданка Фандъкова на фирмата изпълнител на ремонта на жълтите павета „Трейс груп холд“, ако се установи, че нейни работници повторно са увредили цяло жълто паве. Веднага след получаване на сигнала за умишлено счупване на жълт керамичен паваж по заповед на кмета на Столична община са свалени всички записи от видеонаблюдение в района на ремонтните дейности, предаде bTV.

В момента записите се преглеждат, извършена е проверка на място и ще бъде подаден сигнал до СДВР.

В началото на октомври миналата година кметът Фандъкова наложи глоба от 100 хил. лв. за умишлено увреждане на жълто паве от работник на фирмата изпълнител на ремонта в зоната на бул. „Цар Освободител“.

Санкцията се налага за увреждане на културна ценност по Закона за устройството и застрояване на Столична община, като максималният ѝ размер е 200 хил. лв. Санкциите се налагат по специалния закон за София, тъй като в него Столична община защити в пъти по-високи санкции за увреждане на културни ценности от тези, предвидени в Закона за културното наследство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: глобапавета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24-ти, не си показвай колко си зле. Хайде поръчай същите павета да те видя, като си толкова еркек. Еййй, много п.р.ост народ, ей. Нито четат, нито знаят, но големи философи.
28
0
 
0
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
До тъй де!Били уникални, с уникален състав, спечени от уникална кариера, която вече не съществува.. бла,бла,бла,бла... неорганичните специалисти са предложили вариант още преди години, как могат да се направят почти идентични подобни павета, които само в лабораторията можеш да разбереш, че не са от оригиналните... ама нали търсим сензации и под вола теле, навсякъде...
27
1
 
1
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Абе София и тя ще стане поредният Залязващ град в България-както другите вече са обезлюдени сега на ход е и софия.Новият девиз на софия е вече-Залязва и Старее.
26
1
 
5
 
! Отговори
Чичо Слон преди 1 година
Счупено паве - голяма работа ще кажат някои. Тук става въпрос за нещо принципно. Мен ме е срам като българин, че в столицата ни, в съвременна България няма квалифицирани работници да направят нещо такова като нормален ремонт. Едни павета не можем да наредим... А сме тръгнали с големите претенции. Нали знаете големите неща в живота стават от хиляди направени по-малки - като реденето на паваж. Затова едно счупено паве има огромно значение и в пряк и преносен смисъл
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Районът около Ал. Невски трябва да стане пешеходна зона, включително и Цар Освободител
24
18
 
6
 
! Отговори
тъй де! преди 1 година
Да се направят жълти павета е елементарно. Просто трябва да поръчат на някоя фирма да ги произведе. Да обявиш павета за нещо свещено е тъпотия отвсякъде!
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами репортаж вчера показа как Мингоджери реже павета. С чук! Кога е виждал диамантина?
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бълха ги охапала. Те така или иначе в пъти повече се накрадоха само от този проект.
21
1
 
19
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Майтапчии.Тази фирма е нанесла толкова щети на страната.Спомнете си кой строи магистрала Тракия от Чирпан до Стара Загора. Сега чакам кога ще почнат неотложните ремонти от Стара Загора до Нова Загора на магистралата. Познайте кой е строителя.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво "ако", след като го има заснето как ги чупят? Фандъкова не вярва на очите си ли?
19
0
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 1 година
Не само съм бил там, но съм и участвал в парадите и много добре знам за какво става въпрос .
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 16, предполагам никога не си присъствал на тия паради, ако беше щеше да знаеш че верижната техника се подготвяше специално за преминаване от там, поставяха се специални гумени накраиници на веригите именно да не нараняват настилката, а и това все пак е мероприятие веднъж годишно, докато сега интензивния трафик там е постояннен, отделен въпрос е че именно големия парад от 1984 година нанесе едни от най-сериозните щето там, малко след него пренареждаха определени части там
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"да обявиш едни павета за културна ценност е меко казано маллоумие или културна деградация:) ама в страната на зеленчуковите глави това е нормално" - Супер! Човек, който не може да пише, сяда тук и ми дава акъл за "културна деградация". Осъзнаваш ли бонавата ирония?
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17 - Нямаше и толкова крадене. Някой можеше да отнесе лопата, кирка или чувал с цемент. Не да източи 85% от парите по проекта.
15
2
 
13
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
Онзи само допреди трийсетина година по същите тези павет минаваше пара на българската армия. Танкове, бронетранспортьори, оръдия и какво ли не и тогава паветата издържаха имаше разбира се и ремонтеи, но имаше и майстори които знаеха какво вършат.
14
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, преди стотина години по тия улици са се движели основно пешоходци, тук таме по някой файтон, та тогава тая настилка е била подходяща, днес не е:) съвсем отделен въпрос е че така са се излъскали отгоре че трудно се ходи по тах камо ли коли да се движат, като са им толкова ценни на *** да си ги наредят по пешоходните зони и да им се радват, просто нямат място там
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко 3000 лв. е квадрата на тия павета?
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бълха ги ухапала, те колко пари измъкнаха покрай ГЕРБ.
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в страната на тииквите е нормално паветата да са културна ценност:)
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има разлика между счупено и умишлено строшено паве, но пък от "Трейс" може да кажат, че парчетата са необходими за попълване на места където не може да се постави цяло паве.