В София отвориха седем пункта за дарения за Турция

Доброволци ще приемат от 9:00 до 18:00 ч. дарения на следните адреси
11 фев 2023 11:08, Йоана Цонева
36
В София отвориха седем пункта за дарения за Турция
Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет заедно със Столичната община откриват 7 пункта за приемане на дарения за пострадалите от земетресенията в Турция, съобщиха от пресцентъра на общината.

Необходимите неща за съседите ни са:

1. Палатки за ниски температури

2. Нови одеяла

3. Генератори за ток

4. Печки за отопление на газ

5. Външни батерии за мобилни телефони

6. Нови зимни якета

Пунктовете ще работят от 9:00 до 18:00 ч. Доброволци ще приемат дарения на следните адреси:

- Пазар "Иван Вазов", павилион В9 на бул. "Петко Тодоров"

- Пазар "Ситняково", павилион 31 на централен сектор

- "Софийски Имоти", бул. "Черни връх" 23Б, при североизточния изход на метростанция Европейски съюз

- "Женски пазар", ул. "Цар Самуил" 90 -Б, сграда №10, Павилион 1

- Пазари "Запад" - на пазар "Люлин 4" и пазар "Красна поляна" в административните офиси

- "Надежда 4", фермерски пазар, кръстовището на ул. "Хр. Силянов" и ул. "Търговска", Павилион 2.1

Днес изпращаме още 8 души - екип за търсене и спасяване. С тях ще пътува и строителен инженер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
баба преди 1 година
И аз нямам зимно дебело яке, и печката ми е само на един реотан, знаете ли
29
0
 
2
 
! Отговори
и сега? преди 1 година
И сега? Предприемачите натрупали пачки, глупаците плащали, а ние да им събираме НОВИ дрехи и одеала които тук са турски, от техните фабрики и мощна икономика! ***, гаврите се с българите!
28
0
 
4
 
! Отговори
доган им даде милион преди 1 година
Доган им пратил МИЛИОН, за бългаското бедствие - НИЩО !
27
0
 
5
 
! Отговори
а ние преди 1 година
Вие, същите, колко пункта организирахте за нас, наводнението също е природно бедствие! Отнесе КАЧЕСТВЕНО строените ни къщи! и всичко, какво направихте за българите, предатели!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а за Сирия Фандъкова , хора по добре през сирийското посолство носете , те нямат нищо и турците не пускат помощите през гр пункт
25
1
 
2
 
! Отговори
Изградете Пункт преди 1 година
..и в Младост!
24
1
 
4
 
! Отговори
българка преди 1 година
Спасителните екипи от Германия и Австрия са преустановили работата си. Имало е престрелки между местни групировки, местните хора стават агресивни заради липсата на храна, дрехи и вода. Мои близки се върнаха в четвъртък от Турция, носеха помощи. Всичко се събира на стадиони и спортни зали от една единствена организация и от там се разпределя. Никой НЕ ТЕ ПУСКА да отидеш при пострадалите ! От една старана е добре - има мародери и изнудвачи, но пък се забавят доставките и ще има и злоупотреби!
23
2
 
3
 
! Отговори
тити преди 1 година
В жк.Младост ,София защо няма нито един пункт , за пострадалите в бедствието !
22
0
 
4
 
! Отговори
Баба преди 1 година
Абе хората казаха ЗАПАЗЕНИ ,а тук пише нови одеяла, ако са за хотели ,там има, но тези би трябвало до са полеви
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личи колко *** народ има!Как ще сравняваш карловските села с подобно бедствие.За карловските села се борете с държавата,но проблемът в Турция в момента е къде къде по-важен за нас и го запомнете добре!България никога не е имала ресурса,с който Турция разполага и ако такова нещо се случи у нас,едни от първите които ще дойдат най-подготвени и с много опит са турците!Става дума за добросъседски външни отношения,освен състраданието!Щом съседите са поискали помощ ,наш съседски дълг е да отговорим!
20
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
стига вече почваме да преиграваме вече хаиде да се връщат вече медиците защотои ние имаме нужда от доктори в истанбул е пълно с частни клиники запознати смес тарифите им към бълг пациенти така че да успокоим топката и да се връщаме вече
19
1
 
18
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
ВРЕМЕ Е ДА ИЗПРАТИМ И НЕЩО ЗА СИРИЯ,И ТАМ СТРАДАТ ХОРА
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами отивайте спасители в Сирия какво стоите и пишете безсмислени коментари. В Сирия всеки воюва срещу всеки, кюрди, араби, опозиция, ИД, Алкайда, Хизбула, войските на диктатора. Те държавите щом не пращат там помощи значи си има причини.
17
1
 
13
 
! Отговори
….. преди 1 година
Трагедията е огромна, действително. За жалост одеалата няма да върнат загиналите, а за Турция в момента дарява цял свят, да не говориме, че самата Турция е мощна икономика, Ердоган едни 2/3 процента да върне от заграбеното и ще обезпечи всички пострадали. Аз бих дала за Сирия, там нямат нищо, а и почти никой няма да дари за тях заради санкциите към Башар Асад, макар че пострадалите не са виновни и нямат нищо общо с политиката, обикновени крайно бедни хора са, изстрадали от войната.
16
2
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Не ставай смешен ,вчера турски граничари не допускат към Сирия доброволци
15
2
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Когато Започна Ковид -19 - 2019г. -и в Началото Нямаше Маски- Първата и Единствена Държава която Ни Помогна и ни Изпрати Маски и Лекарства - Беше ТУРЦИЯ, Сега и Газ си Имаме по Тръбите ( но Европа има Недостиг) - Пак ТУРЦИЯ .....- Винаги ще е до Нас - Съседи Сме ..има окол 1 милион -Български Граждани с Турски Произход. НОВИ - Те Ако Ни Бяха Пратили Маски за Ковид - Втора Употреба....Проблема е, че Трябват -Милиони Якета и Стотици Хиляди Генератори - и Не Могат Да се Произведат за 1 ден.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеята с новите дрехи, е че не искат някой да си изпраща *** в Турция. Там нямат време да се занимават с чистене на дрехи. А за това че в България българите ходят с дрехи втора употреба и били гладни, Турция не е виновна. Българите да си решават проблемите, а не да искат някой друг да им оправи държавата и да се все недоволни от другите нации, и да чакат едновременно от тях спасение. В другите държави не живеят българи, затова са добре. Това е накратко. Работете за себе си и за България.
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Сирия има война. Затова е много трудно да се помага там, защото никой не може да гарантира животът на спасителните групи.
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жертвите в Турция ще са към 1 млн. Просто е невероятен размерът на трагедията. Ердоган отиде на мястото на трагедията едва на 4-ият ден с огромна охрана и луксозни автомобили, като направи задръстване в и без това срутените градове, и затрудни минаването на линейките. Армията не беше включена веднага да помага на спасителите. Армията се включи едва сега и то само приготвяйки храна и помагайки в носенето на помощите. А трябваше веднага да се включи армията за да се спасяват хора от руините бързо.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ме прощавате, ама от тия 6 точки в тоя списък... Вие вярвате ли си, че някой ще замъкне генератор или печка? Ей така си хващаш автобусчето и мъкнеш ПЕЧКА! На газ?!? Без сертификат?!? Нали ако няма сервизно обслужване ще думне и ще има още една дупка и жертви? Айде сега с печката на сервиз, взимаш бележка и после отиваш да я превеждаш на турски език + нотариус. С печката през цялото време. Която после ти я конфискуват на митницата защото е пожароопасен предмет.