Мръсен въздух в София, къде е най-опасно?

Стойностите са завишени двойно
Обновена: 20 дек 2023 09:28 | 20 дек 2023 09:28, Нели Христова
51
Мръсен въздух в София, къде е най-опасно?
Снимка: БГНЕС

Сериозно превишаване на нормата за замърсяване на въздуха в София тази сутрин. Това отчита гражданската платформа air.bg.

На места от 50 микрограма на кубичен метър тя е завишена двойно. Най-мръсен е въздухът тази сутрин в кварталите "Сухата река", "Яворов", "Христо Смирненски" и Зона Б5 .

Сериозно е превишението на концентрацията на фини прахови частици се констатира и по протежението на бул. "Цариградско шосе", квартал "Лозенец" и някои от централните части на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
7
 
! Отговори
ай яяяя преди 4 месеца
Защо цитират само определени квартали а пропущат основни - твърдо гориво използвано в Бояна, Драгалевци, Симеоново и падащата от там смрад към София, особено вечерните часове
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Благодаря, не ща никой да ме спасява! Анадънму?
24
1
 
1
 
! Отговори
Кмет преди 4 месеца
До 22 - на Витоша е.
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В синя зона само електромобили - това е спасението и италианците със сила-заточение на село
22
2
 
6
 
! Отговори
Кмете искам въздух преди 4 месеца
Кмете - къде ми е чистия въздух дето ни го обещаваше?
21
2
 
11
 
! Отговори
Токмаков преди 4 месеца
До Бедни сме, затова Защо братския руски народ ни продава газ на най скъпи цени!!??? Краварите ни са виновни. Тая мизерна Русия ни е ограбила не държавата а и душите на хората. Погледнете наглоста им от нефтохима и още милиони имали да прибират.
20
0
 
7
 
! Отговори
Бедни сме, затова преди 4 месеца
От години всяка зима София е в топ 20. С други балкански градове като Скопие, Прищина и Сараево. Останалите до 20 са Кабул, Лахор, Карачи, тях няма какво да коментираме. На Балканите посочените останахме, които не могат да си отопляват жилищата без да запалят кюмбетата. В Истанбул 90-те беше така. Горяха *** и мокри дърва. Беше облак зимата. Отдавна повечето домакинства са на газ. Но газът е пъти по-евтин от тук. Бедните дори не го мислят, всичко им е на газ за символични суми. Тук не е така.
19
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 4 месеца
2050г. ЕС трябва да е въглеродно неутрален. Демек да се топлим без да гори НИЩО. Не въглища, не дърва, не газ не мазут - НИЩО. А сега вървете да гоните миаля.
18
1
 
11
 
! Отговори
Име преди 4 месеца
"Къде е най-опасно?" Това ще е някакъв виц! Единственото решение е забрана за отопление на твърдо гориво! Фалит на топлофикация. И пълна газификация на София.
17
7
 
4
 
! Отговори
Край преди 4 месеца
Жалкото цвърчене за колата на софиянчето е музика за ушите ми. Посягат на най-милото му - тенекиеният му брат/майка/баща и жена.Това отношение към КОЛАТА е присъщо на умствено недъгави инфантили. Ромчето няма как да не се стопли, но дебелогъзия "спортист" с двутонния джип с четрите бурии е излишния в това уравнение.
16
2
 
16
 
! Отговори
Къде сме ние? преди 4 месеца
В баровските квартали всички къщи са на твърдо гориво. Целия пушек слиза долу в града. Няма да се подобри качеството със забрана на 10-15 коли в центъра. София винаги е с пелена от дим през зимата. И това е от запалените печки. За колите се забрани, защото някои определни хора искат да избутат други в периферията.
15
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
В София навън мирише на пушек от печки за отопление, а не на автомобилни газове. По груби сметки сега замърсяването с фини прахови частици е около 2 пъти над нормата, от които 90% са от печките за отопление и 10% по разни други причини. Това замърсяване е единственото над нормата в София.
14
2
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Минусови температури, печките пламтят, въглища, гуми и какво ли не горят, а искате чист въздух. Няма как да стане без забрана на отоплението на твърдо гориво, както направиха в Лондон след Големият смог.
13
1
 
27
 
! Отговори
Ама как преди 4 месеца
Защо? Нали вече стари коли в ЦентърА няма. Не мирише ли на маргаритка?
12
4
 
6
 
! Отговори
Фен преди 4 месеца
Мислех че е мъгла , ама ще май е кофти въздуха. Ще припаля колата да ми се оправи вкуса в устата от бейби спанак рукола и крафт бира. Най-накрая ще остане само един - шопландски боец.
11
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В София идваме само да си наглеждаме скъпите имоти, които почти до един са под наем. Иначе хитрите програмисти отдавна се изнесохме от мръсния град и сме в хъбове с интелигентни и заможни хора около града в планината. Децата ни ходят на ЧДГ или кооперативи, растат здрави и засмени. А вие се бутайте в гетото. А най-кофтито е, че хитрите програмисти ви изкупихме хилядите декари наследствени земи, които вие заменихте за панелка в Обеля. Защото толкова ви е акълът :)
10
4
 
24
 
! Отговори
Перниканец преди 4 месеца
Сега вече цените ще ударят 5000 EUR/m2....българина си мечтае отдавна за такава мизерия. Напред народе има още коптори на акт 14.
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В целия град - да се забрани автомобилното движение, не само по "Витошка"
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А на Сточна гара и на Орлов мост е най-ниска концентрацията на вредности, нали?
7
8
 
23
 
! Отговори
Николай преди 4 месеца
С тоя кмет и родата на Живков около него и по зле ще става. Честито роби на комунизма.Няма по мизерна столица никъде по Европа. Повярвайте ми. Обиколил съм много места но подобна мизерия няма. А въздуха е зле защото хората горят в печките за дърва всичко което дава топлина. Особено по гетата. На студ и куче да вържеш не стои. Това с автомобилите е бошлав работа. Лъжа и измама.