Край с паркирането на площад Св. Неделя, вече е само за пешеходци

Предстои реконструкция на ул. "Съборна" и пространството пред Съдебната палата
22 дек 2023 19:33, Анисия Иванова
36
Край с паркирането на площад Св. Неделя, вече е само за пешеходци
Снимка: БГНЕС

От днес площадът "Света Неделя" се връща на хората и хилядите пешеходци, които ежедневно минават през емблематичното пространство в центъра на София.

"Както обещахме пред софиянци, работим от първия ден, за да освободим площада от паркиралите коли и да го отворим за хората. Реконструкцията отне около един месец, защото беше необходимо да се направи, съгласува и изпълни проект, но съм доволен, че успяхме да изпълним и този ангажимент", заяви кметът на София Васил Терзиев.

Борис Бонев припомни, че Спаси София години наред се бори за превръщането на знаковия площад в комфортно и безопасно място за пешеходците.

"Щастлив съм, че отваряме площада, защото твърде дълго хората бяха принудени да лавират между коли и хлопащи плочки. С тази важна крачка даваме ясен сигнал за посоката, в която ще развиваме София, защото наред с изграждането на инфраструктура в кварталите, искаме да превърнем столицата в удобен град", заяви Борис Бонев.

Кметът на Столичната община допълни, че в следващите седмици ще бъдат поставени пейки и кашпи с дървета с цел пространството да стане по-красиво и удобно за гражданите.

"Радвам се, че имаме мандат да променим нашия град и работим активно. Този проект показва, че за няколко седмици направихме това, което беше отлагано толкова години, защото имаме политическата воля.

Следващата ни голяма цел е пълната реконструкция на площад Св. Неделя, ул. "Съборна" и пространството пред Съдебната палата. Сигурен съм, че ще ги превърнем в най-красивите и уредени в целия град. И това е само началото", каза кметът Терзиев.

Помислено и за транспортното обслужване на хотела, за което са осигурени 7 места за паркиране, които се намират извън площадното пространство и не пречат на пешеходците.

По думите на общинската управа, цялостната реконструкция на площада се бави заради заведени дела в съда, които се очаква да приключат през идващата година. С това и последната пречка пред големия ремонт в центъра на столицата ще бъде премахната, съобщават от Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Имало табела no parking и това било проблем.Баси сме6ниците .
9
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Центъра е само за тротинетки, разкарайте колите и пенсиите от там, пречат!
8
9
 
5
 
! Отговори
Комунист преди 4 месеца
Аз съм сатанист
7
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Официалният език в България по конституция е български. Редно е и пътните знаци да са написано на официалният език
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Но паркинга пред хотела си остава
5
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига дъвкахте тази тема бе! От един месец има колчета там и не се паркирва. Няма ли за какво друго да пишете ве? Смееешници? А, знам че няма щото украинското контранастъпление в момента е отстъпление към Киев и затова не ви се пише. ЗНАМ! Красиво е, кравари!
4
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Забранено за комунисти:Волгин, Бойко Василев, Карбовски.
3
9
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 4 месеца
Е не е като да идваш в София, че да ти трябва да разбираш нещо, така че споко
2
5
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
Е и колко бяха тия дето паркираха там Бре то приказки бре фукня 10 я имаше я не Като направят примерно Студентски град зелена зона тогава да се хвалят
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз от тая табела на чужд език не мода да разбера за кво стаа въпрос. Освен тва няма формата и обозначенията на забранителен знак.