Ледена епоха в София: Улици и тротоари директно водят към "Пирогов"

Борис Бонев оправда ситуацията с пропуски в договори
14 яну 2024 14:00, Александър Попов
122

Тротоари и улици в София по нищо не се различават от ледените пързалки. Минусовите температури след последните превалявания от сняг превърнаха в ад придвижването на столичани, особено на местата, където не огрява слънце.

Вината е обща - както на Столична община, така и на жителите в жилищни кооперации, тъй като пред много от тях ледът е покрил тротоарите.

А те пък са директен билет за "Пирогов". Над 320 души бяха приети в болницата преди уикенда, като 50 от тях останаха за трайно лечение. Най-честите травми са на китка, рамо и подбедрица вследствие на заледените тротоари.

Общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев оправда ситуацията с пропуски в договори на почистващите фирми.

"В сключените от ГЕРБ договори, обаче има съществени пропуски, а именно - НЯМА упоменат час на приключване за почистване на  тротоарите, както и в каква последователност да се чисти. Т.е. за разлика от изискванията за спирки до 7:30 ч., при почистването на тротоарите може само да се възложи то да започне, но няма краен срок за приключването му. Отделно в Наредбата не е формулирано точно определение за конкретната площ пред търговските обекти, която трябва да се почисти от тях самите, както и понятието за прилежаща площ към жилищни сгради и кооперации. Затова в момента се подготвят нови технически спецификации към новите договорите, които да урегулират тези дейности", написа в социалните мрежи Бонев.

"За периода от 9.01 до 11.01 са почистени:

- 170 дка спирки с ръчно разпръскване на сол
- 96 дка спирки ръчно от сняг и лед
- 1900 дка тротоари, площади и велоалеи с разпръскване на сол
- 1144 дка тротоари, площади и велоалеи ръчно от сняг и лед
- 161 дка механизирано от тротоари и площади.

Във вторник ще е готова изисканата от мен справка за цялата изминала седмица - почистени декари и наложени глоби на фирмите и частни собственици", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: ледпироговСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тотален провал на ДС отрочето!
63
8
 
27
 
! Отговори
До 62 преди 3 месеца
И сигурно Гербаджийте са виновни че нямаш грам акъл?????
62
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От коя "партия" е кмета на София?
61
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гербавите мафиотски фирми изнудват и рекетират новия кмет. Те друго и не могат.
60
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еййй, а при Фандъкова имаше подово отплене под тротоарните плочки. Тия новите що го махнаха.
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А не бъркате се суша е поради глобалното затопление вънка дрво и камък се пукат от жега.Като излезете на вън това което виждате и усещате не е реално това е ваша фикция.Казвам ви жега е отиваите на плаж.
58
5
 
17
 
! Отговори
Мрънкачи! преди 3 месеца
Никой не се сеща да каже и едно мерси на избраните от БКП отрочета! Неблагодарни софиянци - хем му правиш забавление по улиците, хем не благодарят! Сега понеже са много неблагодарни ще вземем тройно повече от плануваното за вземане! Поздрави от про100 Кирчо, Кокорчо! Айде разчиствайте, че . . .
57
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сами си избрахте този gей за кмет. Не е ли смешно при толкова висока температура да има подобни поражения! Хората при минус 50 са копали за злато и то преди повече от два века. При минус 50 и днес из Русия и Канада се работи на открито. И така е всяка година. И не става въпрос само за здравите ками, на който не му се е налагало да работи на открито при минус 20 у нас - не е мъж. Но е смехотворно улиците да са опасни, защото някой не си гледа работата, при минус 5-6. Махайте този извратеняк.
56
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цял ден ортопеди и тенекеджии весело си припяват : всяка снежинка стотинка.
55
11
 
18
 
! Отговори
До 54 преди 3 месеца
От всички най много мрънкат софиянците! Такива некадърни мързели и безхаберници като тя няма никъде. Мързи ги дори да си изчистят снега пред входовете на блоковете където живеят. Градинките им отпред приличат на сметища. паркират си колите по тротоарите и тревните площи........просто нямам думи. Толкова са смотани че не могат да се организират един път месечно и да си почистят пред блока и да си окосят тревата.
54
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важното е че президента(играещ роля на русофил ) работи за американски *** .. / до... /фил/ президент ,премиера ни е г/.. /ей ,а следващият е транс, кмета на София е г/ ..ей . Коалицията се държи на списък с корумпирани лица и секс записи и ще сме така поне 4 години . Всичко е Окей .
53
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди 20 одини беше така по цяла зима, ама никой не ревеше като вдовица за муй, въпреки, че хората караха колите с гуми Вида, а пеша ходеха или с метални планки на обувките или обувката обута в чорапогащник. На днешно време ако настъпи апокалипсис хората ще се самоубиват само заради условията........
52
7
 
19
 
! Отговори
Glarus from Burgas преди 3 месеца
Аз живях 11 години в Софието, но преди година се върнах в Бургас. В София освен кариера друго не можеш да правиш. Пък в Бургас е топличко и слънчево дори и през зимата!!!
51
11
 
22
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Е относно атлантически ценности е безмислено да се говори - голям процент от хората не са искали нито нато нито - ес , едно малцинство платено от запада ни ги натрапиБез референдум без нищо - точно както ще ни набият еврото сьщите
50
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
е получавате каквото сте заслужили 30 години гледате как се руши и сте доволни-напълнихте се с евроатлантичски ценности-по точно станахте разходен материал на англосаксите на които слугувате а те не ви броят за хора-скоро ще заприличате съвсем на украинците-за това сте предвидени-докато ви пеят сладки песнички
49
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако земята под моята панелка е моя, ще си чистя пред входа. НО НЕ Е. Тя е или на общината или на някой селянин -шоп, който е получил 3-4 панелки по време на тодор Живков, Но сега претендира отново за тази земя и чака да падне панелния блок за да си я вземе.
48
8
 
16
 
! Отговори
Вьзмутен преди 3 месеца
Според мен след тази ситуация ще е важно - терзиев да прекрати всички договори с гербавите фирми и да даде нови на други фирми за да започне да се вьрши работа и да се чисти софия не само от сняг и лед а и от *** който задръства кофите за смет в софия
47
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами в България е в пъти по-зле, но в центъра на вниманието както винаги е само София!
46
11
 
21
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Сьщото беше и при тиквите няма канво да се льжем не виждам нищо различно от сегашният случей
45
5
 
16
 
! Отговори
Софиянец преди 3 месеца
Как ги определи тия декари, поръсени със сол, някой разбра ли? И той всъщност, оправда фирмите, които трябва да почистят, и обвини ГЕРБ, за някакви договори? Този изобщо ще влезе ли в час, и да излезе от розовите си халюцинации?