Терзиев прави Дигитален борд на Столичната община

Той щял да създава иновативен технологичен бизнес
23 яну 2024 09:22, Петър Бойчев
132
Терзиев прави Дигитален борд на Столичната община
Снимка БГНЕС

Да се създаде Дигитален борд към Столична община. Тази идея беше обсъдена и подкрепена на среща на заместник-кметовете Иван Василев, Иван Гойчев и Никола Барбутов с представители на асоциациите на технологичния бизнес в България. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

Васил Терзиев сподели подробности за идеята: "Дигиталният борд ще работи активно и ще подпомага Общината в подобряването на условията за създаване и развитие на иновативен технологичен бизнес с висока добавена стойност в София. Участниците в срещата обсъдиха и как столицата може да бъде първи клиент на иновативните технологични решения, как да се доразвие и надгради идеята за “пясъчник за иновации".

Представителите на бизнеса дадоха съвет да се направи целенасочена информационна кампания за предоставяните услуги на Столична община, Столична агенция за привличане на инвестиции, Софийски гаранционен фонд, които биха били от полза и интерес на технологичните компании. Обсъдиха се и механизми за привличане и задържане на кадри, както и подобряване на условията в училищата.

Благодарим за ангажираността на BESCO, БАИТ, Баском, Българска финтех асоциация и АИБЕСТ, и че откликнаха на поканата на заместник-кмета по финансите Иван Василев. И аз, и екипът ми сме убедени, че ако работим заедно, всяка една от тези идеи ще заработи реално за София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 3 месеца
Васе, хората искат чисти и добри улици. Пътники си ....
22
0
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 3 месеца
Без жената зад него не може . Не са ли нейни дигиталните табла на спирките? Тези, които се развалят често. Казаха че били македонски. Обаче има един македонец. в СО от неговата шайка.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Васко Терзиев да ползва изкуствен интелект при управлението на София. 100% AI ще се справи много по-добре от него. Особено при взимането на решения. Васко само ще пише глобите.
20
1
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Дигитализацията не събира шума мръсотия паднали клони не почиства лед улици а само едни да получават повече пари
19
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Васко си прави милионите и бизнеса върви :). По-добър кмет не сте имали, Истинска Промяна! Колкото и време да е минало, той винаги ще е кмет само на месец, чудеса ли да направи за такъв период. Увеличи парите за чистене, няма клони пред входовете. Украсата беше прекрасна, превърна ни в Париж за една нощ. Само за гейовете още не е направил обещаното, но и това се готви. Той мразел комунисти и ДС агенти се говори. София до 2 години ще е по-напред от Лондон,с такива специалисти няма как да не стане
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БРАВО КМЕТЕ ЗАТОВА ТЕ ИЗБРАХМЕ! ПРОДЪЛЖАВАЙ ПРОМЯНАТА!
17
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Васил Терзиев е отличен кмет!
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТЕРЗИЕВ ВНИМАВАЙ С ГЕРБАДЖИЙКИТЕ ДА НЕ ТЕ УДУШАТ, МНОГО СА МРЪСНИ.
15
8
 
1
 
! Отговори
Трол4етата Повръщат преди 3 месеца
Видно мафията доста е засегната от спирането на кражбите в общината и сега всички тp oл 4ea са се спрегнали да го плюят. Забавно. Взимам пуканките.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цялата цифрпвизация и дигитализация в България, а и в ЕС е просто за да се източват пари от бюджета. Предлагат някакъв абсолютно безмислен и безполезен софтуер, който дори не създават, а се ползва безплатен "опън сорс код" прави се някъкв посредстврн юзер интерфейс на него и после се продава на държавата за луди пари с 10 годишен договор за подръжка. Така години наред фирми получават огромни суми за нещо което никой не ползва и не помни дори че го има.
13
3
 
9
 
! Отговори
Вопиеща некомпетентн преди 3 месеца
Терзиев е отчайващо функционално и управленски некомпетентен! Единственото решение е да си подаде сач оставката! Другото решение е да чака решението на съда за касиране на изборите! Трети вариант няма!
12
2
 
1
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 3 месеца
Ка не додем да ви подпалим гъзерете от гнясане кат за последно!
11
1
 
12
 
! Отговори
Виртуален сос преди 3 месеца
Внучето видя, че не е е за Реал политиката. Ще мести и решава проблемите на софиянци във виртуалната пространство.
10
0
 
13
 
! Отговори
Вале Пика преди 3 месеца
Тия двамата двойка ли са?
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жалък kлоyн
8
2
 
12
 
! Отговори
То Со няма преди 3 месеца
Общински съвет, тоя ел ще прави бордове, бродове, мостове,Скрий се под леглото на мадам Бони!
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много IT фирми без работа, точат зъби за безсмислени софтуерни поръчки от Софийска община. Ще и напишат безсмислен и бъгав софтуер, който никой няма да ползва, но общината ще го купи за няколко милиона и ще плаща още толкова всяка година за подръжка. Дет се вика да крадем интелигентно и високотехнологично.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тоя продължава да си мисли че София е Телерик и говори същите небивалици, които би говорил на *** борд мийтинг.... с две думи - пълнеж за да отчитаме дейност...
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредица от думи не значещи нищо
4
0
 
12
 
! Отговори
Тревоман преди 3 месеца
Абе да си взема жената дето е на заден план на снимката и да си оди!