МВР с мерки за гарантиране на реда в столицата

Те са провокирани от инцидентите с мигранти
139
МВР с мерки за гарантиране на реда в столицата
Снимка: БГНЕС

Още от днес следобед е организирано засилено полицейско присъствие от служители на СДВР, които съвместно със свои колеги от Жандармерията ще патрулират в районите на централната градска част.

Мобилни полицейски екипи ще осъществяват контрол на реда и на територията на кв. „Овча купел" в района около Центъра за настаняване на бежанци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мерките са част от предприетите активни действия на полицията за предотвратяване на инциденти като случаите от последните дни, провокирали значителен обществен отзвук.

Разследват побоите в столицата

Полицаи от СДВР изясняват обстоятелствата около инцидент, възникнал вчера на бул. „Витоша" в София. Снощи, около 20 часа в полицията е получен сигнал за сбиване между младежи - български и чуждестранни граждани, съобщиха от МВР.

Още по темата
Изпратените полицейски екипи установили на място четири момчета. Те разказали, че малко по-рано били нападнати от група мъже. Изяснено е, че на единия е отнет мобилен телефон. Двама от пострадалите, на 19 години, са транспортирани в болнично заведение за преглед и по-късно освободени.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК. Предстои доклад на материалите в прокуратурата. Продължават активните действия на полицията за установяване на извършителите.

Инцидентът стана около 21 часа в петък. Тогава няколко млади мъже са нападнали група студенти с гражданство от Великобритания, но с произход от Пакистан. Причината за нападението не е ясна. До късно снощи екипи на полицията в столицата са опитвали да издирват камери, които са заснели нападението. По-рано през вчерашния ден пък в социалните мрежи се появи видеоклип, на който пак на столичния бул. "Витоша" група чуждестранни младежи нападат две момчета и едно момиче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
19
 
0
 
! Отговори
Ема Русева преди 3 месеца
Аз имам имот 120 квадрата в кв. Стрелбище и ще го предоставя на мигранти за ползване. Призовавам правителството да предприеме мерки и да въведе закон, с който да задължи всеки, който притежава повече от един имот, да го отстъпи на мигрантите. Така няма да навеждаме глави надолу пред страните мленки на ЕС и да се срамим.
86
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Депрота ив или белене за всички бежанци и укробегачи веднага.
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Пловдив и София кацат самолети с репатрирани мигранти, да никой не идва в България по желание, карат ги тук с белезници
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 83. Няма как да няма емигранти винаги е имало и ще има, но да им отстъпя имотите си няма как да стане. Ако имат образование ще работят добра работа, ако нямат ще чистят на кравите и ще пасат козите, няма как, така работи света.
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ема Русева - Тъй, Емо, тъй, и празни стаи, който има, непременно в тях да настанят от скъхите гости. А стопанката/стопанина ще се грижи за тях. ДУмокрация да има!
82
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правителството крие бройката на репатрираните мигранти и по телевизията дават "Ергена", а не дават нищо за мигрантите. Ето цял ден приказват за ротацията и нищо за мигрантите
81
4
 
1
 
! Отговори
а бе преди 3 месеца
А Навални къде го забравихме бе, то мигрантите са си мигранти, България е модерна развита страна членка на ЕС и НАТО с висок жизнен стандарт, и тумби мигранти прииждат в богатата България да изнасилват чесни български девойки, това е ясно, ама и Навални не го забравяйте.
80
19
 
1
 
! Отговори
Ема Русева преди 3 месеца
Но как може! Какво са направили толкова хората? Нашите са ги провокирали. Аз съм на мнение, че всеки който има повече от един имот и не го ползва, трябва чрез закон да го отстъпи на емигрантите. Трябва да се приеме такъв закон, иначе за какво се наричаме демократична държава.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес се навършват 90 години от рождението на Юрий Гагарин.
78
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мигранти - хе хе хе. Пускат димки на материала. Кога изведнъж в България се появиха мигранти, че почнаха и да вилнеят.
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко мигранти има в мизернтата държавичка България. Всички се водят на отчет и са регистрирани, досега полицията 10 пъти да ги беше открила. Освен ако не са украинци.
76
1
 
19
 
! Отговори
до 74 преди 3 месеца
Между Лъвов мост и Халите, все едно че си в Афганистан и Пакистан едновременно.
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Голямата миграция заради жегата и водата още не е започнала... до 10 години гледайте какво ще се случи... над 50-70 милиона ще мигрират към Европа за да търсят убежище от климата.
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-полицейската държава и пак проблеми... в големите столици из Европа има къде къде повече *** от къде ли не и няма такива проблеми. Ушевите там на много места нямат и оръжие, но са добре тренирани и добре сложени мъже, които тичат и се бият сериозно ако се наложи. МВР е за ремонт от много години.
73
2
 
7
 
! Отговори
Мигрантите са чули преди 3 месеца
Неразбираем за ала език,който го няма в Корана и нападат Българските деца, защото са християни и така пише в курана за тяхното унищожаване,и викали след тях,неверници! Трябва Индентификация и ЛИКВИДАЦИЯ на болните мозъци.Такива диваци при Мохамед.Във България нямат работа.
72
2
 
16
 
! Отговори
Веско преди 3 месеца
София се напълни с ***. Преди бяха между Централна гара и Халите. Сега вече стигат и до бул.Витола у дори по Графа. Отвратително е. Все едни, че не съм в София, с е Кабул или Исламабад.
71
4
 
3
 
! Отговори
Народа да се преди 3 месеца
Организира и проведе задължителни шествия из цялата страна за отстрелване на прокаженото население като Чаушеску.
70
2
 
2
 
! Отговори
И Ристьо ходи на преди 3 месеца
Ростенец и се сблъска с цяла истамбулска полиция и спукаха лодката.И вожда пак яде локуми до като не се арбаши с ГЕГАТА през синьо-*** дзурли.
69
1
 
5
 
! Отговори
БНБ преди 3 месеца
Този лидер на Герб го *** кмета на Симитли, както и собстевинте му депутати. Дори и реслбийката НИНОВА му го вкарва в дупето.. Особено, когато се появява по телевициите и не си признава, че е бил член на партията им. ЧЕСТИТА 2024.
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Интересно ми е ако на дерби Левски ЦСКА тия застанат някъде дето минават агитките какво ще стане. Дали ще влезем в новинарския обмен на CNN, DW l, BBC като много нетолерантни. Доживяхме агитки и ловци да пазят държавата при наличие на 120 хиляди МВР армия :))