СДВР готви организация за поклонението пред патриарх Неофит

Полицията в тясно съдействие с НСО и БПЦ
14 мар 2024 12:43, Красимир Ангелов
3
СДВР готви организация за поклонението пред патриарх Неофит
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

СДВР ще създаде организация за осигуряване на охраната във връзка с поклонението за отдаване на последна почит към патриарх Неофит, съобщи на брифинг началникът сектор "масови мероприятия" при СДВР Иван Георгиев.

Той добави, че столичната полиция е в тясна връзка с Българската православна църква и Национална служба "Охрана" и се очаква цялостна програма, за да започнат организационните дейности.

Още по темата
Днес от 14:00 ч. в Синодалната палата се свиква извънредно заседание на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП) по повод кончината на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

По време на заседанието, съгласно Устава на БПЦ-БП, ще бъдат взети решенията относно организирането на поклонението, опелото и погребението на приснопаметния патриарх Неофит, се посочва в съобщението.

Българският патрирах почина на 13 март, в 22,22 часа, във ВМА на 78 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
най-добре е да преди 1 месец
предават по телевизията . Заплахи за сигорноста няма . Опечалените да не са къркани . Все пак струва доста скъпо . После в троян пак ще правят . Може да го удостоят с орден посмъртно . Един среден паметник в Борисовата градина е добър знак .
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да внимават да не възкръсне !