ТЕЦ-София предлага да намали цената с 30% от 1 юли

Решението ще на КЕВР
20
ТЕЦ-София предлага да намали цената с 30% от 1 юли
Снимка: Pixabay

"Топлофикация София" подаде заявлението си за новата цена на топлинната енергия от 1 юли 2024 до 30 юни 2025 г., която е с 30% по-ниска от настоящата, съобщиха от дружеството.

В предложената по-ниска цена - 97,78 лв. за мегаватчас, която ще влезе в сила от 1.07.2024 г., е отчетено понижението на борсовите цени на природния газ и въглеродните емисии, динамиката на социално-икономическите процеси у нас, както и факта, че през настоящия регулаторен период цената на синьото гориво беше по-ниска от заложената в цената на топлинната енергия, определена от КЕВР.

За втора поредна година от дружеството искат понижаване на цената, като търсят баланс между оптимална за дружеството и социално приемлива за клиентите стойност на предоставяната топлинна услуга.

Работейки в строго регулирана среда, "Топлофикация София" ще се съобрази с финалното решение на КЕВР.

Регулаторът ще се произнесе в срок до 30.06.2024 г., като при постановяване на окончателното решение ще прецизира ценообразуващите елементи на база на актуалната информация към края на юни 2024 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: парноТЕЦ
Още от София
Търговия с гробни места, вадене на кости... Стотици нарушения в "Гробищни паркове" в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Индивидуален отказ преди 4 седмици
От парно при нулево потребление в жилище, особено при сгради с хоризонтални инсталации, там загуби няма. Не може неползващи, да плащат на ползващи.Сградна инсталация вдига безобразно услугата. Не може 4-ри апартамента на етаж за една вертикална тръба на коридора да плащат, колкото 12 отоплителни тела на макс.
17
0
 
1
 
! Отговори
Име преди 4 седмици
Този "тумор" реално е фалирал, докога ще го търпим този "кръвопиец"?!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Внимание Лъжци шарлатани в действие Слави каза ако искате да ви лъжат
15
0
 
2
 
! Отговори
Бах мама му. преди 4 седмици
Предлагат , но ние не сме съгласни. Цената да си остане същата. Ха ха..
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия са супер мошенници, колко народ плаща за това, че не ползва парно. Трябва да отпаднат всякакви манипулации със сградна инсталация и подобни. Да си взимат тръбите и да си ги подреждат където искат. Това е пълно обирджийство. Имаш дистанционни уреди, но никой не ги отчита, а ти слагат някакви цени на някаква техна си база, а не на предишна година или по-предишна. Като видят, че плащаш и те си пишат каквото си искат.
13
1
 
7
 
! Отговори
Топлото преди 4 седмици
Това е само за парното. За топлата вода не се отнася.
12
0
 
24
 
! Отговори
Тома Неверни преди 4 седмици
Днес е 1-и април.
11
0
 
6
 
! Отговори
Im-дртiйУАЙТBOY! преди 4 седмици
Шъ я видиме тая РЕАЛна цена като доде изравнителната ми с/ка към края на лятото, когато се броят истински пилците и цената ще бъде от решаващо значение. Интересно ми е в този случай, че при точно 10-процентно по-слабо потребление /отчетено конкретно от самите топломери/ да видиме как ще отреагира прословутата Т-ФИКация с тази сметка и дали ПАК нема да ме натовари, както последните 2-3 години ми се бе случило това . . .
10
0
 
10
 
! Отговори
вернолибе преди 4 седмици
Е как няма да я намали/временно през пролетно-летния сезон/,като т.н.правителство е изкупило дълга от 1,6млд.лв.,но не се споменава,както и това,че тези милиарди пак от нашия джоб ще се извадят.Популисти ! В т.ч. вестници,медии и пр.Поне опитайте да казвате/пишете/истината.Или поне опитайте!Не боли а и ние като читатели ще знаем,че някои има"топки"да каже.
9
0
 
2
 
! Отговори
Дертлиев преди 4 седмици
Жалко, аз съм към ТЕЦ Трайчо Костов, няма да ме огрее...
8
0
 
11
 
! Отговори
Да преди 4 седмици
Правите ли разлика межди ТЕЦ София и Топлофикация София? Моля ви, претендирате за сериозна медия, не може така да се пише.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Цената ще падне на 1ви юли и ще се задържи така чак до края не септември ! След това ще я удвоим :) !!!
6
9
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 седмици
А кАпейките само как плашеха,че едва ли не България без руски газ е обречена на студ,глад и мизерия:):):)Подържаха опорката на онова алкохолно петно Маша Захарова къде за нея русия е всичко,обаче отиде и се ожени баш в Ню Йорк:):):):)Е така кто бяхме малки ни лъжеха,че руския шоколад бил Топ на шоколадите при положение,че беше ясно на всички,че е голям ***.:):):)Всеки се облизваше за Тоблерон и Киндер пред Корекома:):):)
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
пишман новини за цени на парното през летото от пишман преписвачи взели се за 'медия' :)))
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дева, а кАпейките как рисуваха апокалипсиси без колхозническата газ. Аз тогава много се уплаших и си го преместих в другия крачол и така втора зима едвам оцелях. Добре, че сте вие кАпейки та да ни кажете какво да правим. А другата зима как ше е? Ше се разпадне ли ЕС най накрая, кво ви казва Мутрофеева?
3
6
 
10
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 седмици
То верно,че откак ги изритахме тези рекетьори руснаците и без техният скапан газ цената на топлото в България пада със всяка година:):):)
2
16
 
2
 
! Отговори
За Промяната преди 4 седмици
Благодарение на правителството на ПП-ДБ, всичко в България поевтинява! Гласувайте за ПП-ДБ ако искате цените да продължат да падат, а доходите да се увеличават!
1
0
 
21
 
! Отговори
един преди 4 седмици
А днес каква дата беше . . . ?