»нвеститор се оплаква, че брат€ ѕулеви го изнудват

—поред “ервел ѕулев и адв. ѕетър ѕетров институциите бездействат
23 май 2024 15:50, »нна јнгелова
15

—лед като събориха част от спортни€ център на брат€ ѕулеви в столични€ квартал “Ћозенец”, в студиото на "Ѕългари€ сутрин" “ервел ѕулев и адвокат ѕетър ѕетров споделиха и сво€та гледна точка.

"»маме част от съсобствена сграда, в ко€то инвеститор купува 100% от помещение и решава да го събори. Ѕез нужните документи решава и го събар€. —амо че в него има общи части - покрив, фасада и конструкци€та, ко€то държи ц€лата сграда. Ќе са ни уведом€вали. »нженери ни посъветваха, че н€ма право да прави това без нашето позволение", разказа “ервел ѕулев.

ўети по спортни€ център има, допълни ѕулев. ∆албите се каса€т за съседното помещение, което нарушава конструкци€та на ц€лата сграда.

"“рафопостът заприлича на съборетина. –еалните рискове са да се наруши целостта на сградата. Ќ€ма калкан, н€ма фуга. ≈дна камара инженери дойдоха, гледат и не сме€т да назоват проблема. ¬ътрешната стена стана външна, на кадрите се вижда как работници събар€т наши€ покрив. »скаме незабавно да се спрат строителните дейности", насто€ “ервел ѕулев от ефира на Bulgaria ON AIR.

јдв. ѕетров посочи тезата на строител€, ко€то е, че са налице две сгради на калкан и той просто събар€ едната. “акава документаци€ е представил и в районната администраци€. ёристът об€сни, че две сграда н€ма, има само една. “€ е съпритежавана от г-н ѕулев, в случа€ нейните общи части.

“—лед като половината сграда е незаконосъобразно разрушена, помещението за ел. табло стои в нищото. ¬сички държавни и местни институции отказват да установ€т, че половината от сградата е разрушена незаконосъобразно", об€сни адвокат ѕетров.

јдвокатът сподели, че институциите изопачават фактите. ¬ документите има и разминавани€. "—очи се, че има сгради, а то има една сграда. Ќ€ма допустимо такова нещо в правни€ мир като самосто€телно разрушаване на индивидуален обект в обща сграда. Ќалице е пълно бездействие от администрациите. ќтказват да издадат заповед за спиране на строителството. ѕодали сме две жалби до —офийската районна прокуратура. ќт ƒЌ—  изопачават информаци€та. Ќ€ма да спрем да си търсим правата дори в съда", каза още ѕетров.

ƒо засегната страна е достигнала информаци€, че инвеститорът планира да изгради 19-етажна офис сграда с подземни паркинги.

"ћного пъти сме говорили, инвеститорът се държи изключително нагло с мен и с  убрат. Ѕ€хме при главни€ архитект на —офи€ и тогава той се обади и каза: "“е ме изнудват. ¬ие се правите на важни ли?". √оворим за меганаглост", подчерта ѕулев.

ѕо думите му засега н€ма опасност за посетителите на спортни€ център, но редовно при дъжд тече вода в помещени€та. "Ќалежащо е да изговорим бъдещ ремонт, който да се случи по най-бързи€ начин. ¬ сградата има и друг съсобственик, който се държи добронамерено и не прави събар€ни€. ”спешен бизнесмен е, но н€ма тази енерги€ като нас да се занимава с този казус", отбел€за още ѕулев.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


15
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
12
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
къде е тръгнал то€ инвеститор да се мери с бивш кандидат за президент и братлето му?!? тр€бва да има стабилен гръб... я баце стои зад него, € прасч0... и ти€ само бучат на м€сто, хахаха. √ол€м кеф една мутра да изнудва друга мутра и първата мутра да ходи по институции да се жалва от втората.
11
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
нагъл, нагъл, колко тр€бва да е нагъл то€ инвеститор, щом най-големите наглеци брат€та ќпулеви викат то€ е мега нагъл...  убрат да ходи да го нацелува и ще се разберат по живо по здраво...
10
5
 
7
 
! ќтговори
 ой е преди 1 месец
»нвеститора? ƒа не е “ик-воча или ”спешното момченце на мама, че никой не пише имена?
9
7
 
21
 
! ќтговори
тренер преди 1 месец
ѕулевците са едни бандюги дето ги знае ц€ла Ѕългари€,че за нищо не стават.ўом тормоз€т човека да ги прибират на топло и да си прав€т компани€ с ромите в пандиза.
8
3
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“иквата подари чрез ‘андъка въпросната бар ака на брат€ —улеви ,които си в образуват чи са звизди и всичко им е позволено. ѕолеви и спец.“ервел строи маса кооперации ,взема си разрешени€ без проблем,*** гледа у чуждото
7
2
 
17
 
! ќтговори
я па €..! преди 1 месец
—градите са две , ама ѕулеви ги залепили в една.—амоуправство.
6
2
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—лед като в документа пише две сгради е €сно за кого ще отсъди съдът.
5
10
 
3
 
! ќтговори
ќн€ преди 1 месец
ѕомогнете на то€ да му паднат зъбите на зем€та и нещата ще се оправ€т от само себе си.
4
3
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќай-веро€тно "инвеститора" има всичките налични документи за които е платил на който тр€бва. ¬сичко е "законно" и не могат да го пипнат. ѕулеви дори да са прави работата е приключила. Ќа който и да се оплакват и да вдигат шум нищо н€ма да стане.
3
2
 
24
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
’а ха, много станаха мутрите на клона!
2
3
 
2
 
! ќтговори
ћутри ли са..?? преди 1 месец
 ажете, бре разбирачи......
1
12
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќј√ЏЋ »Ќ¬≈—“»“ќ–,Ќј√Ћќ ЋЏ∆≈!!!...