Рей Лузиър от KoЯn: На 80 и плешив пак ще свиря в някой клуб

Музиката е в кръвта ми, казва барабанистът пред Dnes.bg
Обновена: 2 авг 2012 09:35 | 1 авг 2012 14:42,
23
Рей Лузиър от KoЯn: На 80 и плешив пак ще свиря в някой клуб
Рей взима наградата на KoЯn за най-добър албум на церемонията на Golden Gods awards 2012. Снимка: Reuters

На 5 август една от най-популярните метъл банди - KoЯn, ще излязат на сцената на SPIRIT of Burgas.

В средата на 90-те години групата предизвиква истински фурор, който е на път да се повтори и с техния албум от края на миналата година The Path of Totality. Един експериментален албум, който е създаден с помощта на големи имена в електронната музика, включително и Skrilex.

KoЯn ще забият за втори път у нас след феноменалния им концерт през 2005 година в зала Фестивална, който събра близо 10 000 души.

За първи път у нас обаче идва барабанистът Рей Лузиър, който става част от бандата преди 5 години. Дни преди концерта, с подкрепата на Орфей Мюзик и  SPIRIT of Burgas, той разкри пред Dnes.bg какви са очакванията му за предстоящия концерт.

Рей, фестивалът SPIRIT of Burgas вече е на дневен ред, какво да очакват феновете на KoЯn?

Готвим се за голям концерт, а аз лично съм нетърпелив да се запозная с българската публика. Феновете ще чуят както класики на групата, така и парчета от последния ни албум. Аз първи път ще бъда в България, ще ми бъде много любопитно.

Какви са ти очакванията за това първо гостуване и какво искаш да видиш тук?

Искам да видя яки фенове и заедно да изживеем неповторими мигове. Със сигурност ще видя част от забележителностите на страната ви, чух че имате и хубаво вино.

Знаем, че си любител на хубавите вечери...

Да, в която и страна да съм опитвам от местната кухня, чревоугодник съм, ха-ха.

Да поговорим за последния ви албум The Path of Totality. Вече отмина повече от половин година от неговата поява, смяташ ли, че експериментът се оказа добър?

При KoЯn винаги е имало елементи от хип-хоп, реге, фънк. Но наистина с този албум поехме в една нова и за доста хора неочаквана посока. В началото дори сред нашата аудитория имаше съмнения дали проектът ще се окаже успешен. Беше яко да видя как такива хора в последствие ми казваха "албумът е жесток, харесва ми!".

Най-големият плюс обаче е, че разширихме аудиторията си, феновете се увеличиха с милиони. Имаме и такива, които преди този албум никога не бяха чували за KoЯn. 

Мислиш ли, че денс аудиторията и метъл общността могат да станат едно цяло?

В музиката има толкова много стилове и всеки може да се комбинира с друг и да се получи нещо страхотно. Няма смисъл да се слагат някакви ограничения на хората и да ги делим на общности.

Този албум стъжни ли ти живота като барабанист?

Със сигурност беше голямо предизвикателство, а и продължава да е, тъй като на всеки един концерт всяка една нота я свиря на живо.

Имало ли е момент, когато си искал да кажеш "майната му, слизам от сцената"?

Не, никога. Музиката е в кръвта ми. Записите, концертите, срещите с хората - това не може да се замени, въпреки, че този бизнес е адски труден. През повечето време си далеч от приятели и семейство, но пък когато стъпиш на сцената разбираш, че си заслужава. Имам чувството, че дори като остарея и оплешивея пак ще съм зад барабаните в някой клуб.

Как разпускаш, когато не си зад барабаните?

Това не се случва често, но гледам поне няколко седмици през годината да съм плътно до семейството.

Браян "Хед" Уелч, който напусна групата, публикува книгата "Спасете ме от мен" ("Save me from myself"). Ако ти трябва да разкажеш за живота си, какво ще е заглавието?

Мислил съм и искам и аз един ден да напиша книга, но конкретно за заглавие ми е трудно да се сетя сега. Стилистиката със сигурност ще бъде лайфстайл, все пак живота ми не преминава зад бюро. Може би ще бъде нещо от сорта "Музикалният бизнес - интимно".

Какъв съвет би дал на младите, които искат да седнат зад барабаните?

Да станат лекари или адвокати. Музикалният бизнес е груб бизнес. Трябва да се посветиш изцяло, да си готов да жертваш семейството и приятелите си, отнема много усилия. Това не е като да отидеш на училище, да го завършиш и после да станеш музикант. Когато аз започвах всичко беше като на шега, за удоволствие. Не съм мислел за договори, мениджъри, участия. Сега наистина е доста по-тежко.

Следващата година KoЯn ще имат юбилей - 20 години на сцена. Как ще го отбележите?

Още има време, но със сигурност ще е нещо специално. Разбира се, ще празнуваме с феновете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 11 години
Не слушам изброените от теб и не харесвам Korn, а групи като Lamb of God, Dream Theater, Tool, ISIS, Meshuggah и т.н. Това прави ли ме *** и ограничен ?
17
1
 
5
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
Ти си един силно ограничен комплексар, тип прасе. Ще си правя каквото искам, а ти си никой да ми кажеш. Сега *** си купи билет, да ми напълниш джоба, робе!
16
2
 
4
 
! Отговори
sdm преди 11 години
,бягайте да слушате Азис,Преслава,хаус и Лейди Гага и не се обяснявайте тука.Твърде сте прости и ограничени за такъв тип музика.Слушайте си празната комерсиална музика и тихо.2005-та на Корн бяхме 6-7 хиляди,звука беше кофти(като на повечето концерти,особено тези в залите),но се смазахме,публиката беше много бясна,както трябва и да е на концерт на такъв тип групи.
15
12
 
0
 
! Отговори
gude преди 11 години
Po gadna muzika ot tipa na KORN ne sam slushal....napravo jivi se qdat!
14
4
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 11 години
Ти си едно музикално прасе, и като такова не си бутай зурлата (и в двата смисъла) на места на които не ти е мястото!
13
0
 
4
 
! Отговори
дмт преди 11 години
До 6 - бяхме около 7000; 8 септември 2005 - велика дата :)
12
1
 
5
 
! Отговори
до LiL преди 11 години
2005 - имаше доста хора в зала Фестивална. Озвучаването не беше на ниво, но за тая зала биваше..... какво друго си очаквал. Да - при влизането за малко да се смачкаме - точна информация. Групата се раздаде тогава тотално. Лудница си беше - доста добре се почувствах на студентския празник.
11
5
 
2
 
! Отговори
lil преди 11 години
м да, доста малко хора имаше 2005 г., но концерта беше як или по-точно групата се раздаде, озвучаването беше пълна подигравка с феновете...а при влизане за малко да се смачкаме и като по чудо нямаше инциденти....да се надяваме, че на пясъка и морето емоциите ще са дооста по яки, да не говорим , че Джентълмен са преди тях ....нямам търпениееее:))
10
3
 
2
 
! Отговори
до golemetz преди 11 години
Първо - аз съм номер 5, не 6. Второ - става въпрос за музика, би трябвало да го разбереш, ти, зле образован тинейджър, който робува на група и боготвори всичко нейно без никаква конкретна причина или цел. Дърпай си емпетройките и си трай.
9
1
 
8
 
! Отговори
@ преди 11 години
Написалият статията / интервюто, няма никаква представа за какво пише. Зала "Фестивална", в максималния си капацитет, събира 7 000 човека. Ама това е когато вътре хората са наблъскани като в консерва. В конкретния случай с Корн, на въпросния концерт имаше около 6000 човека. Написаното за 10 000 е пълна измишльотина.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След Take a look in the mirror не са им слушал нищо друго. А концерта през 2005 беше разочарование.
7
2
 
9
 
! Отговори
golemetz преди 11 години
номер 6 .. как ще споменаваш Преслава под новина на Корн. БЕЗХАБЕРНИК!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чак пък 10 000 във Фестивална ... Бях на концерта и повече от 6-7 хиляди не бяхме . То самата зала няма по-голям капацитет .
5
25
 
5
 
! Отговори
до валя преди 11 години
Аз съм ги слушал... но малко. Слушам музика от всякакъв стил, чалга, гръцко, сръбско, румънско манеле, български фолклор, МТВ, ретро, хаус, дъбстеп, псай и гоа, дръм енд бейс, рок и метъл (от ню метъл, до ***, блек и дет). Като цяло слушам произведения, не робувам на групи, изпълнители и диджеи. Преслава пее в пъти по хубаво от джонатан дейвис, а да не говорим колко по- добре танцува. Всъщност съм голям фен на Преслава :D
4
16
 
5
 
! Отговори
валя преди 11 години
Тея не ги знам, ама вероятно няма да ме накефът. Само Преси оле
3
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леко- пълен американец с мазна, оредяла коса, с глас на алкохолик, се оплаква колко труден му бил живота, а няколко *** маймуни дрънкат на 1-2 струни на заден план. Каква музика какви 5 лева. Спрете да слушате такива ***, те не заслужават да правят пари чрез изкуство.
2
2
 
4
 
! Отговори
голям залък преди 11 години
Е чакай малко де пич. Първо доживей до 80, пък после свири в някой клуб :)))
1
2
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Не познавам тази...група,но коментара на барабаниста ми...допадна.